Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Braila, ca majoritatea parlamentara care il sustine pe Klaus Johannis a vrut sa-l faca pe seful statului sa accepte un prim-ministru caruia partidele sa-i ceara sa anuleze referendumul, relateaza NewsIn.

Seful statului a apreciat ca majoritatea pusa la cale de Dan Voiculescu, Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc a facut un joc daramand Guvernul Boc si refuzand instalarea unui nou Guvern, dorind ca, pe fondul presiunii publice, sa-l determine pe presedinte sa accepte un premier controlat de aceasta majoritate caruia sa-i ceara sa anuleze referendumul pentru parlament unicameral, cu mai putini alesi.

"Iaca n-a mers", a spus Basescu, aclamat de publicul adunat la mitingul electoral de la Braila.

Basescu a aratat ca el a venit totusi in intampinarea acestei majoritati, propunand in prima instanta un premier independent, pe care majoritatea l-a refuzat, deoarece isi dorea un singur nume, pe Klaus Johannis.

"Nu au vrut sa faca cealalta jumatate de drum, ei aveau un interes anume in persoana lui Johannis. Nu doreau un independent", a spus Basescu, aratand ca la votul pentru Guvernul Croitoru majoritatea a invocat ca doreste un premier care sa fie un gospodar.

Seful statului a subliniat ca niciodata in mandatul sau de presedinte nu va desemna un premier asupra caruia s-au inteles Voiculescu, Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie si Geoana si care este sustinut de Patriciu si de Vantu. Basescu a avertizat ca "foamea" acestor oameni de a controla actiunile guvernului nu vine din dorinta de a face bine tarii, ci pentru a relua privatizarile strategice, Sorin Ovidiu Vantu dorindu-si Posta Romana, Dan Voiculescu exploatarile de sare, iar Dinu Patriciu vrea sa scape de dosarul penal pentru care Tariceanu a intervenit prin deja faimosul biletel.