Candidatul UDMR la alegerile prezidentiale, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Oradea, ca, daca el nu va ajunge in turul doi de scrutin, ar fi bucuros sa se califice candidatul PNL, Crin Antonescu, transmite NewsIn. Intrebat in cadrul unei conferinte de presa pe care dintre contracandidatii sai la functia de presedinte il considera cel mai de cuvant, Kelemen Hunor a raspuns: "Daca eu nu reusesc sa intru in turul doi, as fi foarte incantat sa intre Crin".

Candidatul UDMR a precizat ca a facut alegerea doar dintre cativa contracandidati si i-a numit pe Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu si Sorin Oprescu. "Nu vorbesc de Corneliu Vadim Tudor, care pentru mine nu inseamna nimic si sper ca nici pentru Romania. Si nu vorbesc nici de Gigi Becali, pe care eu personal nu il consider om politic”, a spus Kelemen Hunor.

El nu a dorit sa detalieze optiunea referitoare la Crin Antonescu, spunand ca va face acest lucru dupa primul tur de scrutin. "Suntem inca inainte de primul tur si cred ca in Romania anului 2009 este posibil ca un candidat al unei minoritati nationale sa intre in turul doi. Ce pot sa va spun este ca, din punctul meu de vedere, Crin Antonescu este cel mai de cuvant. Daca a promis ceva, si-a tinut intotdeauna cuvantul”, a mai afirmat Kelemen Hunor.