Deputatii nu vor lucra, saptamana viitoare, si nu vor primi nici indemnizatie de sedinta si nici diurna, a anuntat, miercuri, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, aratand ca, astfel, va fi aplicata hotararea privind obligativitatea bugetarilor de a-si lua concediu fara plata, informeaza Mediafax. Saptamana viitoare este ultima saptamana de campanie electorala pentru alegerile prezidentiale.

"Saptamana viitoare intram in zilele libere si nu se lucreaza la Camera Deputatilor", a spus Anastase. Ea a precizat ca se vor tine doar sedintele Biroului permanent al Camerei, in care se va discuta si despre angajatii de la Camera Deputatilor, in contextul aplicarii legii privind acordarea concediului fara plata.

Anastase a facut aceste precizari dupa ce Biroul permanent al Camerei Deputatilor nu s-a putut tine, miercuri, din lipsa de cvorum. "Am stat de vorba (in Biroul permanent al Camerei - n.r.), nu am avut cvorum", a explicat ea.

Angajatii institutiilor de stat vor avea cel mult opt zile de concediu fara plata, in lunile noiembrie si decembrie, numarul exact al zilelor de concediu urmand sa fie stabilit de conducerea fiecarei institutii, in urma discutiilor cu angajatii, a declarat marti premierul in exercitiu Emil Boc, potrivit NewsIn. Ministrul Finantelor Gheorghe Pogea a precizat si el, luni, ca Guvernul lasa la latitudinea ordonatorilor principali de credite sa aleaga forma in care poate fi aplicata Legea, explicand ca exista posibilitatea aplicarii unui program de lucru redus, a trimiterii angajatilor in concediu sau a aplicarii unei combinatii intre programul redus si zilele de concediu.