Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a anuntat, marti, dupa sedinta Biroului Permanent, ca in cursul lunilor noiembrie si decembrie Senatul va aplica prevederea legala privind cele zece zile de concediu fara plata, transmite Mediafax. El a precizat ca, in principal, zilele de joi si vineri vor fi preferate, in cazul in care nu exista activitati urgente ale institutiei.

"S-au discutat doua chestiuni interne ale Senatului. Prima a constat in aplicarea Legii 329/2009 si a OUG 200/2009 - este vorba de cele zece zile libere pe care si noi, ca institutie bugetara, trebuie sa le luam. S-a luat act ca exista o diminuare cu 15,5% pe lunile noiembrie si decembrie a sumelor forfetare acordate senatorilor si, avand in vedere aceasta situatie, toate veniturile personalului pentru aceste doua luni vor fi diminuate cu aceasta suma", a spus Chelaru.

  • Chelaru: Senatului i se pare exagerata reducerea propriului buget, asa cum cere Ministerul Finantelor

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat, marti, ca Biroul Permanent al acestei camere a fost "neplacut surprins" de scrisoarea Ministerului Finantelor privind diminuarea bugetului institutiei, amintind ca Parlamentul isi stabileste singur sumele din buget, relateaza NewsIn.

"Biroul Permanent a fost neplacut surprins de primirea unei scrisori de la Ministerul de Finante prin care bugetul a fost diminuat cu suma de 1.297.000 lei, 13 miliarde de lei vechi. In aceste conditii, ceea ce era in derulare, proiectul Senatului privind amenajarea arhivei nu se mai poate pune in practica. Din acest punct de vedere, colegii din Biroul Permanent au gasit de cuviinta ca este necesar sa aducem la cunostinta Ministerului Finantelor ca bugetul celor doua camere ale Parlamentului sunt institutii autonome, care-si aproba singure bugetul", a sustinut Chelaru.

El a precizat ca atat senatorii, cat si deputatii, au fost de acord cu reducerile impuse. "Dar de aceasta data masura ni se pare exagerata. Probabil ca vom solicita un punct de vedere si al Ministerului de Finante", a adaugat chestorul Senatului.