Poetul Mircea Dinescu vorbeste, intr-un interviu acordat ziarului "Gandul", despre incidentul al carui protagonist a fost sambata seara, cand Traian Basescu a refuzat sa ii dea microfonul la un miting electoral desfasurat in Portul Cetate, din judetul Dolj, replicandu-i ca, daca vrea sa vorbeasca, sa o faca la televizor: "Dupa ce m-am urcat pe scena si n-au vrut sa-mi dea microfonul, nu-mi venea sa cred. A fost un soc. Nu regret ca s-a intamplat, intr-un fel si-a dat arama pe fata: a aratat ce viseaza, sa ma expulzeze. Ceausescu m-a bagat la conserva, dar nici macar el nu m-a expulzat. Nici nu m-a scuipat in ochi".

  • Mircea Dinescu a explicat si de ce a cerut sa urce pe scena la mitingul sefului statului: "Eu eram prezent la miting, cand primarul Craiovei a inceput sa spuna ca exista in presa niste maimute care-l injura pe Basescu, e Mircea Dinescu pe care o sa-l trimita in Bulgaria, chestii de-astea. Pai, cand vine cineva la mine-acasa si ma scuipa-n ochi, e normal sa stau «pitulat in boscheti», cum spunea primarul pe scena? N-am stat eu pitulat nici pe vremea lui Ceausescu".

Mircea Dinescu a marturisit ca l-a sprijinit in 2004 pe Traian Basescu "pentru ca eram in relatii proaste cu Adrian Nastase si n-am vrut sa iasa el", dar considera ca "Din pacate, Basescu a luat-o razna. Revenind la momentul de sambata, daca nu eram injurat, nu urcam pe scena", a incheiat el.