Tichetul de la Vanghelie
Tichetul de la Vanghelie
Foto: HotNews.ro

In plina campanie electorala, profesorii din sectorul cinci au primit de la primarul Marian Vanghelie tichete cadou in valoare de 1050 de lei. Potrivit legii, acordarea de tichete este legala, fiind chiar prevazuta intr-un act normativ. Profesorii din sectorul cinci au explicat pentru HotNews.ro ca, in mod normal, tichetele se distribuie pe tot parcursul anului. Primarul Vanghelie a ales insa sa nu mai distribuie tichetele din mai si sa le faca o surpriza profesorilor trimitand toate tichetele restante chiar acum in mijlocul campaniei electorale. Primarul Vanghelie n-a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere.

Profesorii scolilor si liceelor din sectorul cinci au primit concomitent trei transe de tichete cadou. Cu toate ca banii li se cuveneau, primarul Marian Vanghelie a ales sa trimita tichetele cadou tocmai in mijlocul campaniei electorale. Spre exemplu, la Liceu Teoretic Ion Barbu, profesorii au primit tichete cadou in valoare de 1050 de lei. "Aceste tichete sunt distribuite in tot sectorul. Ele vin de la Primarie gata tiparite si se distribuie in scoala. Acum, fiecare profesor a primit trei transe a cate 3,5 milioane lei vechi. Au fost transe restante si Primaria le-a distribuit acum. Ele se dau la diverse evenimente cum ar fi ziua profesorului, Paste, etc", a explicat Popica Laurentiu directorul adjunct al liceului.

Tichetele cadou oferite de profesori sunt legale si reglementate prin legea 163 din 2006. Prin aceasta lege se prevede insa ca profesorii beneficiaza de aceste tichete esalonat pe parcursul anului. Dupa cum a explicat si profesorul Popica Laurentiu, tichetele sunt distribuite in mod normal cu ocazia diferitelor evenimente. Un alt profesor din sectorul 5 a explicat pentru HotNews.ro ca in acest an Primaria nu a mai acordat aceste tichete din luna mai pentru a cumula mai multe transe care au fost distribuite catre scolile din sectorul 5 in campanie electorala. Marian Vanghelie nu a raspuns la insistentele HotNews.ro

Tichetele distribuite de Primaria sectorului 5 au fost tiparite special. Astfel ca, sub valoarea de 50 de lei, scrie "Cu acelasi respect, Marian Vanghelie". Directorul adjunct al Liceului Ion Barbu, Laurentia Popica, spune insa ca acest aspect nu reprezinta un manifest electoral. "Nu scrie votati PSD sau altceva. Si oricum nu ne influenteaza pentru ca e vorba de o lege si banii astia ni se cuvin. E adevarat ca alte primarii nu si-au permis sa dea aceste tichete si la noi s-au dat trei transe odata. Noi suntem bucurosi de acesti bani", a mai declarat profesorul Laurentiu Popica. Potrivit legii electorale, este interzisa distribuirea acestui tip de cadouri electorale. Sunt permise doar distribuirea de materiale electorale precum sepci, brichete si alte obiecte vestimentare cu insemnele partidului sau candidatului.

Aceeasi situatie a fost semnalata si in judetul OIt. Potrivit publicatiei Indiscret, mai multe primarii din judet si-au modificat in ultima luna bugetele pentru a aloca bani pentru tichetele cadou pentru profesori. Detalii despre acest subiect puteti gasi aici.

  • Cititorii HotNews.ro sunt rugati sa semnaleze cazuri similare, in care autoritatile locale au alocat bani in campanie pentru tichete cadou sau alte cadouri electorale