"Cinstit, mie imi este frica de alegeri anticipate". Declaratia ii apartine senatorului liberal Ioan Ghise, care a si explicat care este ratiunea pentru care se teme de anticipate: "am facut o investitie personala de peste 30.000 de euro pentru alegerile de acum un an. Nu pot sa fac o astfel de investitie de cate ori un om are capricii", a precizat el, la Realitatea FM. In cursul zilei, a reluat ideea si a adaugat: "Am facut credit ca sa am bani de campanie electorala".

"Am intrat in Parlament de pe pozitia a 3-a, pentru ca am primit voturile colegilor din intregul judet. Si atunci, eu nu am de unde sa stiu daca voi mai fi ales sau nu", a continuat Ioan Ghise. Alegerile anticipate i-ar strica toate planurile senatorului PNL, care a explicat clar ca, "inainte sa candidez, mi-am facut o proiectie pe patru ani". Iar liberalul nu vrea sa se trezeasca peste noapte fara loc de munca, dupa cum a marturisit.

In plus, alegerile anticipate nu ar aduce nimic nou, a subliniat Ghise. Principalele partide tot vor fi reprezentate in Legislativul Romaniei, poate doar procentele s-ar modifica, in mod nesemnificativ. Aceeasi opinie este impartasita si de fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu, care a declarat la RFI ca, daca viitorul presedinte va fi tot Traian Basescu, el nu trebuie lasat sa dizolve Parlamentul. "Alegerile anticipate - daca se vor organiza - nu vor aduce nimic nou in ceea ce inseamna pe fond structura politica a viitorului Parlament", a avertizat Tariceanu.

In urma cu o saptamana, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu doreste alegeri anticipate, pentru ca acestea ar pica intr-un moment foarte prost. Liderul de la Cotroceni a precizat, insa, ca nu poate sa nu se gandeasca la faptul ca dizolvarea Parlamentului este o metoda democratica de a iesi dintr-o criza politica. "Nici nu pot gandi ca acest instrument de deblocare a crizelor politice pe care il reprezinta alegerile anticipate nu pot sa-l folosesc", a spus seful statului.