UPADTE: Liderul UDMR, Marko Bela, a raspuns luni dimineata la invitatia premierului desemnat, Liviu Negoita, de a discuta la Guvern pe marginea sustinerii noului cabinet. "Sunt multumit de eleganta UDMR, care a venit la negocieri, chiar daca ei au o alta optiune. Parlamentul este cel care va decide, mai departe. Pana acum, Guvernul pe care il propun are sustinerea PD-L-ului si a independentilor", a declarat la finalul consultarilor Liviu Negoita.

Mircea Geoana: Il astept pe Negoita in biroul meu, la o discutie politicoasa

Dupa incheierea sedintei Biroului Permanent, liderul social-democrat a declarat ca il asteapta pe premierul desemnat, intr-o vizita, la biroul sau de la Senat. "Il invit pe Liviu Negoita sa ma viziteze astazi, la biroul meu de la Senat, pentru a avea o discutie politicoasa. Il voi sfatui sa nu se lase sacrificat, ca si Lucian Croitoru".

Urmatorul pas este ca premierul desemnat sa prezinte, in cursul dupa-amiezii, in Parlament lista cu ministrii noului cabinet. Duminica, PSD si PNL au refuzat sa vina la consultari si au anuntat ca isi mentin sustinerea pentru Klaus Johannis.

Liviu Negoita a anuntat pana acum ca pe lista Guvernului pe care il va prezenta in Parlament se vor regasi inclusiv "o parte din ministrii Guvernului Croitoru". "PSD si PNL nu au dorit sa participe la discutii, eu voi continua demersul de a merge cu un Cabinet in parlament. Aceste doua partide vor avea ocazia sa se pronunte, prin vot, daca tara are sau nu nevoie de un Guvern cat mai repede", a declarat premierul desemnat.

In plus, el a lansat un apel catre cetateni "sa le ceara parlamentarilor PSD si PNL pe care i-au ales uninominal sa voteze Guvernul in Parlament". "Mi-am exprimat dorinta de a forma un Guvern majoritar cu PNL, insa oamenii din conducerea PNL au declarat ca se simt mult mai apropiati de stanga, adica de PSD", a adaugat Liviu Negoita.