Aproape 45.000 de olteni s-au inghesuit duminica de-a lungul strazii A.I. Cuza din Craiova, echipati in portocaliu de sus pana jos, pentru a participa la mitingul lui Traian Basescu. Presedintele a fost entuziasmat de numarul mare de participanti, drept pentru care le-a promis acestora ca vor alege presedintele pentru urmatorii 15 ani. De asemenea, presedintele a spus ca nu i-a placut ceea ce i s-a intamplat in ultimii cinci ani, dar ca, in ciudat acestui lucru, mai vrea cinci ani la Cotroceni.

Zeci de autocare cu numere de Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea au fost parcate inca de dimineata la iesirile din Craiova. De la ora 10.00, inarmati cu pancarte pe care scria numele comunelor din care veneau fiecare, oamenii din autocare au pornit in adevarate rauri portocalii pe principalele bulevarde ale Craiovei, producand un adevarat haos in trafic. De la balcoane acestia erau intampinati si cu huiduieli si cu aplauze, iar claxonele nu conteneau sa arate nemultumirea soferilor. „Daca vroiam noi sa protestam pentru salarii, nu ne dadea Solomon voie sa blocam bulevardele!”, arata un sofer nervos pumnul pe geam.

Miting electoral Craiova
Miting electoral Craiova
Foto: HotNews.ro
Desfasurarea de forte a avut insa efectul scontat. Presedintele Traian Basescu a fost impresionat de strada plina de „portocalii”, asa cum chiar el i-a numit pe participanti. La sfarsitul mitingului, presedintele i-a chemat pe scena pe ziaristi tocmai pentru a fotografia si filma multimea stransa pe strada A.I. Cuza, strada centrala in Craiova, scena fiind amplasata la unul din capetele ei. “Asa! Dati steagurile jos, va rog. Sa vada ziaristii ce multi sunteti! Sa nu spuna apoi va au venit aici 200 de oameni”, a spus presedintele multimii, fluturand apoi un steag imens al Romaniei.

„Am luat o Romanie mai mica si las una mai mare”

In discursul sau, Traian Basescu a afirmat in uralele celor prezenti ca i se datoreaza marirea Romaniei. „In timpul mandatului meu suprafata Romaniei a crescut cu 9600 de metri patrati. Am luat o Romanie mai mica de la Ion Iliescu si las o Romanie mai mare”, a spus presedintele. Acesta a dat de inteles si ca intentioneaza sa isi lase amprenta pe mult mai multe mandate decat cel care i-a mai ramas la dispozitie din punct de vedere constitutional. Astfel, el si-a prezentat viziunea pentru urmatorii 15 ani. Vazand mirarea unora, Basescu a explicat la ce se refera: “Si dupa ce termine eu cel de-al doilea mandat, presedintele va fi un om tot hotarat de voi, de cei de la PDL. Deci putem gandi planuri pe 15 ani.”

„Desi nu mi-a placut, mai vreau odata!”

Discursul i-a fost din nou impanat de numele „mogulilor” si „oligarhilor”, despre care a spus ca l-au atacat incontinuu. De altfel, presedintele a afirmat ca ultimii cinci ani au fost extrem de grei pentru el. „Desi nu mi-a placut, mai vreau odata!”, si-a asigurat fanii Traian Basescu. Inaintea lui au cuvantat doar Emil Boc, Traian Ungureanu si primarii pedelisti ai principalelor orase din Oltenia. Monica Macovei, Elena Udrea, Gheorghe Flutur, si chiar Radu Berceanu, presedintele PDL Dolj, nefiind invitati sa se adreseze publicului.

Solomon: “L-am umilit pe Dinescu. Bine i-am facut!”

Miting electoral Craiova
Miting electoral
Craiova
Foto: HotNews.ro
Primarul Craiovei, Antonie Solomon a avut un discurs si mai radical la adresa lui Mircea Dinescu decat cel care l-a facut celebru, rostit ieri seara la Cetate, in Dolj. Solomon s-a autofelicitat pentru modul in care a fost tratat aseara Dinescu. “L-am distrus. L-am umilit. Bine i-am facut! Trebuie sa inteleaga Mircea Dinescu ca daca vrea sa ramana in Oltenia, sa-si schimbe comportamentul”, au fost cateva din cuvintele rostite de Solomon de la microfon, referindu-se la incidentul petrecut ieri seara la Cetate.