Internetul a fost impanzit de clipuri video in care protagonisti sunt candidatii la presedintie. Intr-un trucaj video, Hitler a fost transformat in seful de campanie a lui Traian Basescu si este anuntat ca presedintele a golit pivnita cu vinuri si a disparut fara urma. Pe pagina de Internet testalcool.ro, vizitatorii sunt invitati sa ii masoare alcoolemia candidatului Traian Basescu. Intr-un clip, de aceasta data serios, Mircea Geoana este prezentat drept un impatimit al baschetului, la fel ca si presedintele SUA Barack Obama. Pe youtube s-a infiltrat si extremistul Vadim Tudor, care isi face campanie cu Patriarhul Daniel.

Pe youtube a fost postat un trucaj video in care Hitler este prezentat drept seful de campanie al presedintelui Traian Basescu. Ideea clipului este preluata dupa o serie de videoclipuri in care, pe aceeasi scena dintr-un film cu Hitler, sunt montate subtitrari in care sunt ironizate diverse personalitati cum ar Michael Jackson. In clipul in care din subtitrari intelegem ca Hitler este seful de campanie a lui Basescu, acesta este anuntat ca presedintele a disparut. Iata cateva dialoguri: Ofiter SS: “L-am pierdut pe Basescu”; Hitler: “Probabil ca e in pivnita cu vinuri”; Ofiterul catre Hitler: Pivnita e goala de trei luni. A golit-o Basescu”. Dialogul continua in acleasi ton pe fundalul fimului, iar in final Hitler spune ca va trece in barca PSD sau in PNL.

Intr-un alt clip intitulat “Traian Basescu, dictator” - imagini cu presedintele care rosteste cateva dintre frazele celebre precum: ”Vin direct la birou la tine sa o facem” sunt suprapuse pe muzica trupei Parazitii.

Un material video postat pe youtube surprinde indicatiile regizorale date de un lider PD-L pentru adunarea electorala din acest weekend de la Timisoara.

Tot pe Internet a fost creat un clip in care sunt trucate mai multe poze ale presedintelui si ale liderilor PD-L, iar un alt clip arata cum se vede Romania prin ochii lui Traian Basescu.

Campania pentru promovarea refendumului a fost si ea parodiata intr-un clip video.

Dupa paginile traianbasescu.org (clona site-ului oficial basescu.ro) si pemarecuel.ro, pe net a aparut o alta pagina dedicata de opozantii presedintelui http://testalcool.ro. Pe aceasta pagina, vizitatorii sunt invitati - sub sintagma “Cu totii stim ca sefu` trage la masea” - sa ghiceasca alcoolemia presedintelui.

Geoana ar vrea sa joace baschet cu Obama

Intr-un clip electoral de prezentare, Mircea Geoana este prezentat drept mare jucator de baschet si se mentioneaza ca un alt presedinte de stat care joaca baschet este Barack Obama:)

Spotul electoral al candidatului PSD a fost din nou parodiat. Astfel ca pe imaginile in care Geoana este denumit Inteligent sunt suprapuse bucati audio in care cineva spune ca este de fapt un prostanac.

Alte doua clipuri video arata imagini trucate cu Mircea Geoana si Ion Iliescu si urmatorul mesaj: Geoana nu iubeste Brasovul!

Staful de campanie al candidatului PSD a mai creat un clip in care Mircea Geoana promite locuri de munca.

Iata in final si un clip in care, pe imaginile cu Iliescu si Geoana, este suprapusa o melodie anticomunista.

Crin Antonescu si Sorin Oprescu nu au fost atat de prodigiosi pe Internet. Antonescu si-a lansat un nou clip in care isi mobilizeaza electoralul. Pe net a mai aparut si o noua versiune a melodiei hip-hop dedicata lui Crin Antonescu.

Pentru Sorin Oprescu a fost creat un nou clip electoral, care foloseste, insa, aceeasi coloana sonora utilizata pentru clipul lui Mircea Geoana, adica o melodie din fimul “Piratii din Caraibe”.

In schimb, pe Internet a aparut Tribunul. Vadim Tudor isi face campanie cu un clip electoral in care apare alaturi de Patriarhul Daniel. De altfel, acest clip a fost contestat de catre Biserica Ortodoxa Romana.

Vadim nu a scapat de ironia internautilor, care i-au dedicat urmatorul video.

Candidatul ecologist, filosoful Remus Cernea, are si el un clip electoral in care spune ca ramane nonconformist si ca “nu conteaza cat de lung ai parul”. In clip, Cernea iese dintr-un con de umbra si in final este inconjurat de lumina si propune fanilor sa il voteze, pentru ca el este alternativa.