Premierul desemnat, Liviu Negoita, a anuntat ca PSD si PNL au refuzat si duminica sa vina la consultari. Premierul desemnat spune ca numarul ministerelor si numele ministrilor vor fi anuntate luni, iar pe lista se vor regasi inclusiv "o parte din ministrii Guvernului Croitoru".

  • "PSD si PNL nu au dorit sa participe la discutii, eu voi continua demersul de a merge cu un Cabinet in parlament. Aceste doua partide vor avea ocazia sa se pronunte, prin vot, daca tara are sau nu nevoie de un Guvern cat mai repede", a afirmat premierul desemnat.
  • In plus, el a lansat un apel la cetateni "sa le ceara parlamentarilor PSD si PNL pe care i-au ales uninominal sa voteze Guvernul in Parlament".
  • "Mi-am exprimt dorinta de a forma un Guvern majoritar cu PNL, insa oamenii din conducerea PNL au declarat ca se simt mult mai apropiati de stanga, adica de PSD", a adaugat Liviu Negoita.
  • "Sunt dispus sa discut si maine cu UDMR. In functie de ultimele discutii pe care le voi avea, luni voi anunta numarul ministerelor si numele ministrilor", a mai spus premierul desemnat.
  • "Grupul independentilor va sustine Cabinetul, iar grupul minoritatilor a anuntat ca sustine o alta varianta de premier. Este un Guvern politic, sustinut de PDL", a incheiat el.

Duminica, viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat pentru RFI ca, "decizia noastra in acest moment este sa nu participam la nicio discutie separata. In cazul in care coalitia va dori - in integralitatea ei - sa stea de vorba cu Liviu Negoita, poate sa o faca foarte bine la Parlament".