Traian Basescu risca sa rateze turul al doilea al alegerilor, in cazul in care va continua cu "greselile si incapatanarea absurda" - a declarat, la Realitatea Tv, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care vede o confruntare finala intre Mircea Geoana si Crin Antonescu.

  • "Daca Traian Basescu va continua cu greselile, cu incapatanarea asta absurda, cu stilul pe care-l practica in ultima vreme, s-ar putea sa nu ajunga in turul doi. In analiza sondajelor este foarte importanta tendinta. Si tendinta care se remarca la Basescu este una de scadere. La Geoana este o tendinta de crestere, asa ca sunt foarte mari sanse ca in turul doi sa-i vedem pe Crin Antonescu si pe Geoana. Si in acest caz consider ca Geoana nu are sanse sa-l invinga pe Antonescu pentru ca voturile de la Basescu vor veni la Crin Antonescu", a declarat fostul prim-ministru, la Realitatea TV, potrivit NewsIn.
  • Fostul premier a comentat si ofertele ca PNL sa faca un Cabinet cu PDL, atat din partea lui Traian Basescu, dar si a PDL. "Am vazut de ceva vreme, de o saptamana aproximativ, cum domnul Basescu se afla intr-o ofensiva de sarm. Asa se numeste aceasta operatiune prin care urmareste doua teluri. In primul rand este un mesaj extrem de pervers care ii afecteaza pe militantii PNL si care probabil isi pun problema daca nu cumva alianta cu PD a fost buna, daca a fost rea. (...) El (Basescu – n.r.) se adreseaza acestor doua categorii: simpatizanti si militanti. Vrea sa ii instraineze de candidatul liberalilor".
  • Calin Popescu Tariceanu a tinut sa indemne electoratul de dreapta la precautie fata de actualul presedinte. "Ma simt obligat sa aduc aminte ca Traian Basescu imediat dupa instalarea noii majoritati, noii aliante (in 2005 – n.r.) n-a pregetat nicio clipa sa inceapa sa sape la temelia PNL. In primul rand cu actiuni din interior care au vizat destabilizarea, apoi scindarea partidului – operatiunea binecunoscuta cu Theodor Stolojan – si pana la urma incercarea de a ma inlocui din functia de prim-ministru prin declansarea alegerilor anticipate. Astazi Traian Basescu are nevoie de electoratul de dreapta, de electoratul liberal, vrea sa se prezinte ca un candidat de dreapta si eu vreau sa ii rog pe toti cei care au informatiile necesare sa isi aduca aminte cum a evoluat Traian Basescu si cum s-a schimbat acum pentru ca interesul i-o cere".