Premierul desemnat Liviu Negoita a declarat, sambata, ca ar face "si maine" un Guvern cu PNL, pentru ca se simte bine cu acest partid, aratand insa ca din partea liberalilor a primit cel mai dur raspuns la invitatia de a discuta pe marginea formarii unui Cabinet, relateaza NewsIn. "Am venit cu propunerea unui Guvern de uniune nationala, a doua propunere a fost ca as dori sa formez un Guvern majoritar, si maine as face un Guvern cu PNL. Refuzul cel mai dur l-am primit de la PNL", a spus Liviu Negoita la Realitatea TV, referindu-se la optiunile sale in formarea Cabinetului pe care luni intentioneaza sa-l trimita Parlamentului.

Premierul desemnat a precizat ca a trimis tuturor partidelor invitatii scrise pentru discutii pe marginea formarii unui Guvern de uniune nationala, dar a primit din partea PSD si PNL raspunsuri in care i se recomanda sa-si depuna mandatul.

"Dupa ce am vazut ca Guvernul de uniune nationala nu are nicio sansa, doresc sa fac un Guvern majoritar cu PNL. Ma simt bine cu ei, ne cunoastem, gandim la fel, drept care ma trezesc cu o caracterizare din partea domnului Crin Antonescu ca sunt om de paie, ca sunt politruc", a mai spus prim-ministrul desemnat.

Intrebat daca a discutat cu PNL o asemenea varianta, Negoita a spus ca le-a transmis acestora in scris o invitatie la discutii. "Daca nu au venit, cu cine sa discut?", a conchis Negoita, care si-a exprimat de asemenea hotararea ca luni dupa-amiaza sa inainteze Parlamentului o propunere de Cabinet.

Crin Antonescu: PNL nu crede ca are rost sa participe la discutii cu Negoita despre formarea Guvernului

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata, la Oradea, ca PNL nu va participa la nicio discutie despre formarea unui Guvern cu Liviu Negoita, deoarece este vorba doar de "prefacatorie", el adaugand ca s-ar fi asteptat totusi la desemnarea altcuiva, de exemplu Mihai Tanasescu.

"In momentul in care presedintele Romaniei in mod vadit, explicit, asumat ignora vointa tuturor partidelor parlamentare in afara de al sau, ignora o hotarare a Parlamentului, ignora votul dat in Parlament prin care a cazut Guvernul Croitoru, ignora ce i-am spus la consultari, oare ce rost are sa discutam despre formarea unui Guvern cu domnul Negoita? (...) Tangourile, discutiile, prefacatoriile astea «hai sa ne facem sa ne consultam, hai sa ne facem ca discutam» sunt pierdere de timp, contribuie la parerea foarte proasta a electoratului despre clasa politica. In sensul acesta nu avem ce sa discutam cu domnul Negoita. Domnul Negoita, ca si domnul Croitoru, discuta in familie: cu domnul Basescu, cu domnul Boc, si, mai nou, cu domnul general Oprea", a spus Antonescu. El a raspuns clar ca nu participa la discutiile lui Liviu Negoita, adaugand ca el nu se razgandeste "din cinci in cinci minute".

Presedintele PNL a mai afirmat ca nu este "foarte surprins" de desemnarea lui Liviu Negoita, desi a reiterat ca ar fi asteptat, "in al doisprezecelea ceas", o solutie rationala. "Ma gandeam ca mai degraba presedintele va veni cu un alt tehnocrat, cu un nume eventual mai prestigios in zona asta, a raporturilor cu FMI, poate cu Mihai Tanasescu, cum se vehicula. Ei bine, nu. Traian Basescu nu mai are tara, nu-l mai intereseaza restul, traieste in gradina PD si se pare ca si-au facut o lume a lor in care se desemneaza unii pe altii (...) Va veni si data de 6 decembrie si vom merge mai departe", a adaugat Antonescu, adaugand insa ca tot acest comportament "costa bani".