Intr-o perioada de criza, cand se impun masuri de dreapta, Romania ar trebui condusa de un guvern de dreapta, format din PDL si PNL, este de parere vicepresedintele democrat-liberal Ioan Oltean, potrivit NewsIn.

  • „Cred, cu convingere, ca sansa Romaniei sta intr-un guvern al PDL cu PNL. Tara are nevoie de un guvern de dreapta fiindca masurile care se impun intr-un moment de criza sunt masuri de dreapta. PDL si PNL sunt doua formatiuni politice care au programe compatibile, care au o gandire compatibila si pe care doar orgoliile sunt cele care le despart si nimic altceva”, a afirmat Ioan Oltean, precizand, insa, ca PDL nu poarta niciun fel de negocieri cu PNL pentru formarea unui nou Guvern.
  • El l-a acuzat insa pe liderul liberal Crin Antonescu de o relatie "contra firii" cu Ion Iliescu, afirmand ca "Relatia lui Crin Antonescu cu Ion Iliescu, care pentru mine este mai mult decat strigatoare la cer, este una impotriva firii. Calaul cu victima. Foarte rar se intampla cand victima se asociaza cu calaul decat atunci cand exista interese meschine in spatele acestei asocieri, iar in momentul acesta Crin Antonescu s-a asociat cu propriul lui calau fiindca ura ii uneste si ii indreapta impotriva lui Traian Basescu, insa PNL, in strafundul doctrinei, in profunzimea programului lui, are, cu certitudine, o alta optiune politica, asocierea cu PDL in vederea realizarii unui guvern de dreapta”.