Crin Antonescu a exclus joi orice negociere cu Traian Basescu privind formarea unui guvern PDL-PNL. "A spune ca discuti cu Partidul Democrat inseamna ca discuti, negociezi sau te aliezi cu Traian Basescu. Acest lucru, din punctul meu de vedere, este exclus si pana in alegeri, si dupa alegeri", a subliniat Crin Antonescu, citat de NewsIn.

Liderul liberal a catalogat afirmatia sefului statului referitoare la preferinta sa pentru un guvern de dreapta PDL-PNL, cu premier de la PDL, drept o incercare "de a mai provoca eventual o defectiune intre parlamentarii liberali".

"Intre mine, Crin Antonescu, presedinte al Partidului National Liberal, pe de o parte, si domnul Traian Basescu este exclusa orice intelegere politica in sensul unei aliante. Este exclusa orice alianta politica intre noi si Traian Basescu, intre mine si Traian Basescu, avand in vedere trecutul, avand in vedere faptul ca domnul Traian Basescu nu a procedat niciodata cinstit in aceasta relatie", a subliniat el.

Antonescu a afirmat insa ca este deschis la discutii cu PDL daca Traian Basescu va pierde alegerile prezidentiale.

"Dupa 6 decembrie, daca nu mai este Traian Basescu presedinte, in acel moment, cel putin in principiu - asa cred eu, asta nu e niciun fel de angajament - daca Traian Basescu nu mai este presedinte, Partidul Democrat are sansa sa redevina un partener de dialog. Cata vreme Traian Basescu este presedinte, cu Partidul Democrat nu se poate discuta si nu intentionam sa discutam", a avertizat el.

In schimb, daca Traian Basescu va castiga un nou mandat, PNL nu va colabora cu actualul presedinte.

Intrebat daca PNL exclude orice colaborare in cazul in care Traian Basescu este reales, liderul liberal a afirmat: "Din punctul meu de vedere, da, pentru ca nu se poate colabora cu Traian Basescu. E un lucru dovedit in ani si ani de zile".