"Am asistat astazi la cronica unui esec anuntat. Legea democratiei si-a spus cuvantul, majoritatea din Parlament s-a impus. Vom solicita, conform Constitutiei, reluarea consultarilor cu seful statului, pentru ca il sustinem in continuare pe Klaus Johannis ca premier", a anuntat, la finalul votului din Parlament, liderul social-democrat Mircea Geoana. "In mod evident, vom vota in Parlament impotriva oricarei alte propuneri de premier desemnat, in afara lui Klaus Johannis", a declarat si liderul liberal, Ludovic Orban.

Presedintele PSD a adaugat ca saluta intentia Parlamentului de a aproba bugetul pe 2010 in termenul impus de FMI. "Parlamentul a aratat ca stie sa puna deasupra interesul national", a subliniat presedintele Senatului.

Mircea Geoana a mai spus ca, in cazul in care bugetul va fi adoptat la timp, si transa din imprumutul de la Fond va veni la timp, iar resursele pentru pensii si salarii vor fi asigurate.

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca "Joaca s-a terminat, domnule Basescu. Nu mai puteti sa spuneti ca albul e negru si nu mai puteti sa sustineti ce stie si un elev de clasa a 7-a: un Guvern are nevoie de sprijinul unei majoritati parlamentare."

"Intreaga Romanie asteapta desemnarea lui Klaus Johannis. In mod evident, vom vota in Parlament impotriva oricarei alte propuneri de premier desemnat, in afara lui Klaus Johannis", a adaugat Ludovic Orban, care considera ca "Presedintele-jucator s-a jucat destul cu Romania."