Lucian Croitoru, care si-a prezentat miercuri in Parlament echipa si programul de guvernare, pentru a fi supuse votului de investire, a tinut sa-i transmita un mesaj fiicei sale. "Ma gandesc ca si fiica mea urmareste la televizor aceasta sedinta a Parlamentului si s-ar putea intreba in ce sens este tatal sau nesimtit politic, asa cum am fost acuzat. Nu am nesimtire politica, nu acesta este motivul pentru care am venit in fata Parlamentului", a spus Croitoru.

"Am fost intrebat ce caut aici", a spus Croitoru, reactionand la o declaratie a presedintelui PNL, Crin Antonescu. "Am venit sa-mi fac datoria. Nu cred ca cineva din Parlament trebuie sa ma intrebe ce caut aici. Urmez procedurile constitutionale si am venit sa imi fac datoria. Presedintele tarii mi-a incredintat acest mandat si inteleg sa-l duc la capat".

"Ma gandesc ca si fiica mea urmareste la televizor aceasta sedinta a Parlamentului si s-ar putea intreba in ce sens este tatal sau nesimtit politic, asa cum am fost acuzat aici. Nu am nesimtire politica, nu acesta este motivul pentru care am venit in fata Parlamentului, am venit pentru ca am simtirea financiara pe care am incercat sa v-o descriu in detaliu", a afirmat Croitoru.

De asemenea, Lucian Croitoru a tinut sa raspunda in versuri unor acuzatii aduse de parlamentarii liberali Crin Antonescu si Varujan Vosganian, recitand din Lucian Blaga.

Croitoru i-a raspuns intai lui Antonescu, care-l intrebase "ca cauta in Parlament": "Pelerini prin Indii sunt/ Ei trec rauri, codri, munte/ si se fac ei insisi punte/ cand o tin spre locul sfant/ La Banares, la Madura/ isi intind in praf faptura/ Gandul lor e dovedit/ Omul nu-i decat masura/ unui drum de implinit".

Premierul desemnat i-a raspuns in versuri si lui Varujan Vosganian, un mesaj in versuri referitor la politica fiscala gresita si la apropierea crizei economice, asupra carora spune ca il avertizase in calitate de consilier BNR, scrie NewsIn: "Din prag un gind se uita lung/ Sa-l las in casa? Sa-l alung?/ Cuvant incearc-a se rosti: Veni-va zi! Veni-va zi!".

Vosganian a replicat: "Mihai Eminescu: Era pe cand nu s-a zarit, Acum il vezi si nu e!".