PSD nu va acorda miercuri in Parlament increderea guvernului Croitoru, a anuntat marti Dan Nica: "Nu putem accepta reincarnarea Guvernului Boc II".

"Avem nevoie de un guvern care sa execute dorintele romanilor si nu ale presedintelui Basescu", a continuat Nica: "azi trebuia sa fie cea de-a 16-a zi de activitate a guvernului Klaus Johannis".

Totodata, PSD va propune miercuri o Hotarare a Parlamentului prin care premierul in exercitiu Emil Boc sa prezinte "de urgenta" proiectul de buget pe 2010.

Nica a spus ca in proiectul de buget ar trebui sa se regaseasca, printre altele, prevederi legate de Fondul national pentru locuinte, investitiile in infrastructura si subventiile din agricultura.

Liderii PSD au organizat marti dupa-amiaza o videoconferinta cu filialele judetene.

De altfel, cu o zi inainte de votul in Parlament pentru Cabinetul Croitoru, senatorii si deputatii par convinsi ca premierul desemnat de Traian Basescu va pica miercuri la votul de investitura. Pana si parlamentarii PD-L spun ca "nu va fi nici o surpriza".

"Nu s-a mai negociat cu nimeni. UDMR nu vrea, nu au fost nici un fel de discutii subterane, poate sa mai discutam cu cativa parlamentari independenti ca sa nu fie diferenta prea mare de voturi, dar nu va fi nici o rasturnare de situatie", a declarat pentru HotNews.ro un democrat liberal.