Cu o zi inainte de votul in Parlament pentru Cabinetul Croitoru, senatorii si deputatii par convinsi ca premierul desemnat de Traian Basescu va pica miercuri la votul de investitura. Pana si parlamentarii PD-L spun ca "nu va fi nici o surpriza". Pe holuri nici macar nu se mai vorbeste, pare de la sine inteles ca soarta Cabinetului Croitoru este peceteluita. "Nu s-a mai negociat cu nimeni. UDMR nu vrea, nu au fost nici un fel de discutii subterane, poate sa mai discutam cu cativa parlamentari independenti ca sa nu fie diferenta prea mare de voturi, dar nu va fi nici o rasturnare de situatie", a declarat pentru HotNews.ro un democrat liberal.

Senatorii si deputatii care nu sunt plecati in teritoriu pentru campania electorala isi vad linistiti de tabieturi. La sedintele de plen se citeste ziarul, se verifica corespondenta pe mail sau se fac declaratii politice. Nimeni nu se agita, nu se negociaza voturi, nu se discuta pe la colturi...toata lumea este relaxata ca intr-o zi de munca de luni in Parlament.

"Nu va fi nici o surpriza. Croitoru pica cu toti ai lui, ce nu stii asta? E batut in cuie" ne-a declarat un deputat PSD.

"Nu s-a mai negociat cu nimeni. UDMR nu vrea, nu au fost nici un fel de discutii subterane, poate sa mai discutam cu cativa parlamentari independenti ca sa nu fie diferenta prea mare de voturi, dar nu va fi nici o rasturnare de situatie", ne-a explicat un democrat liberal.

La Camera, 14 deputati au informat luni, Biroul Permanent ca s-au constituit un grup parlamentar independent. Este vorba de deputatii care au fost exclusi din PSD si PNL in urma votului de la motiunea de cenzura. Cei 14 si-au ales si liderul de grup in persoana fostului social democrat Gabriel Oprea.

Si la Senat, alti cinci parlamentari au anunat ca vor sa-si creeaze un grup independent condus de liberalul Liviu Campanu. Cei 5 senatori au soarta celor 14 deputati: au fost exclusi din partide.

Voturile celor 19 parlamentari ar fi fost necesare daca PD-L ar fi avut de partea sa UDMR. Cu cei 19 parlamentari si cu voturile UDMR, democrat liberalii ar fi avut o majoritate pentru trecerea guvernului Croitoru.

Cum UDMR-ul a fost ferm pe pozitii, voturile celor 19 parlamentari nu au mai prezentat interes zilele acestea pentru PD-L. Conform surselor parlamentare pana in prezent nu s-a negociat cu parlamentarii independenti votul acestora pentru Cabinetul Croitoru.