Biroul Electoral Judetean Iasi a decis, luni, indepartarea din locuri publice a afiselor de campanie pentru referendum, in care apare presedintele Traian Basescu, anunta NewsIn. Hotararea a fost luata in urma unei plangeri depuse de PNL Iasi, care a acuzat ca se incalca legea 370/2004, privind alegerea presedintelui Romaniei.

Liberalii au aratat ca Legea 370 prevede ca locurile speciale de afisaj sunt destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, iar pe aceste panouri nu pot fi amplasate materiale de alta natura, precum cele destinate campaniei pentru referendum.

  • "S-a admis plangerea asa cum a fost ea formulata. S-a dispus ca primarii din judet sa îndeparteze afisele mentionate de pe panourile electorale speciale. Termenul de contestatie este de 48 de ore. Institutia Prefectului va sesiza primarii in legatura cu aceasta decizie", a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean Iasi, Marian Grigoras.

Democrat-liberalii ieseni au anuntat deja ca vor contesta la Biroul Electoral Central decizia BEJ Iasi.

La randul sau, seful de campanie al liberalilor ieseni, Valerian Sălăvăstru, a sfatuit toate filialele din tara sa depuna plangeri asemanatoare la birourile electorale.