Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a depus, luni, la Parchetul instantei supreme, o declaratie de cinci pagini in fata procurorilor, prin care si-a sustinut plangerea facuta pe numele a noua parlamentari din comisia care a anchetat-o. Ea cere ca si membrii Comisiei parlamentare de ancheta care a trimis-o in fata procurorilor sa fie audiati, anunta NewsIn.

Monica Iacob Ridzi a adaugat ca nu vrea ca, prin aceasta plangere, sa abata atentia de la dosarul pe care il are la DNA. In legatura cu ancheta de la DNA, Ridzi a spus ca aceasta este intr-un stadiu avansat, dar ca nu a mai fost chemata de procurori.

Deputatul Alina Gorghiu, fostul presedinte al Comisiei de ancheta ce a vizat-o pe Monica Ridzi, i-a replicat, ironic, fostului ministru sa se rezume in a face plangeri penale membrilor Comisiei, ci sa dea in judecata toate institutiile care au anchetat MTS, dar si pe ziaristii care au scris pe acest subiect.

  • “Fara a face referire la declaratiile ministrului, prin care incearca sa revina in atentia presei, a existat o hotarare a plenului Camerei Deputatilor de incepere a urmaririi penale la solicitarea Parchetului, un raport al Comisiei de ancheta, cu aceleasi concluzii, un raport al Comisiei juridice care a consfintit concluziile Comisiei de ancheta, un raport al Curtii de Conturi. Ca atare, banuiesc ca ministrul nu se va limita la membrii Comisiei de ancheta, ci va da in judecata toate institutiile care au avut aceleasi concluzii cu privire la evenimentul din 2 mai”, a declarat Alina Gorghiu.