Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, referitor la afirmatiile presedintelui Traian Basescu privind un guvern PDL-PNL, ca el si-a dorit acest lucru din campania electorala trecuta, dar Calin Popescu Tariceanu a refuzat, relateaza Mediafax.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile sefului statului privind un Guvern PDL-PNL, Blaga a raspuns: "Eu nu vreau sa discut nimic, presedintele face propuneri si vedem miercuri in Parlament, Guvernul cum...".

Referitor la o posibila colaborare a PDL cu PNL, Vasile Blaga a afirmat ca inca din campania electorala trecuta a declarat ca si-ar fi dorit sa formeze Guvernul cu PNL, dar nu a vrut Calin Popescu Tariceanu.

El a spus ca nu exista discutii in acest sens in acest moment.

Radu Berceanu: Varianta unui guvern PDL-PNL a existat si anul trecut, din pacate nu s-a materializat

Un alt lider PDL, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca varianta unui Guvern PDL-PNL a existat si anul trecut, pe vremea aceasta.

„Din pacate nu s-a materializat. Sigur, catre PNL si UDMR sa indreapta primele noastre optiuni, din motive ideologice, arhicunoscute si foarte vechi, dar aici trebuie din amblele parti sa existe o dorinta, ceea ce anul trecut si pana azi nu a existat”, a spus Berceanu.

Ministrul PDL a spus ca nu stie sa existe discutii intre PDL si PNL, pentru o viitoare formula guvernamentala.

Traian Basescu: Optiunea mea este sa formez un guvern de dreapta

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat Ziarului de Iasi, ca optiunea sa ramane formarea unui guvern de dreapta, subliniind ca acest lucru s-ar putea realiza daca liberalii renunta la optiunea de a da premierul.

"Optiunea mea ramine valabila ca si cea din 2004, ca si cea din 2008: sa formez un guvern de dreapta. Totul este, in ceea ce-i priveste pe liberali, daca isi mai mentin optiunea de a da prim-ministru. Atunci, nu va fi posibil, pentru ca am deja o experienta cu premier liberal", a declarat presedintele Traian Basescu, intr-un interviu pentru "Ziarul de Iasi".