Traian Basescu s-a vazut capitan al crucisatorului Romania, a varsat cateva lacrimi amintindu-si de perioada cand era pe mare si le-a spus moldovenilor ca Moldova este a lor, nu a oligarhilor. Mircea Geoana a continuat sa boxeze de la distanta cu Traian Basescu si a dezvaluit ca planul presedintelui este sa o puna in fruntea Guvernului pe Elena Udrea. In acest timp Sorin Oprescu si Crin Antonescu si-au trimis bezele electorale pe ruta Mures-Valcea.

Candidatul PSD Mircea Geoana si-a petrecut a doua duminica electorala in Galati. Mircea Geoana a dezvaluit planurile malefice ale PD-L si ale lui Traian Basescu: Elena Udrea-premier. "Actualul presedinte isi continua de o maniera cinica planul pe care si l-a propus. Vrea sa conduca cu ai lui, o vrea pe Elena Udrea prim-ministru si nu-i pasa de soarta acestui popor. Acesta este planul adevarat" a afirmat Geoana.

Mircea Geoana
Mircea Geoana
Foto: Rompres
Printre pauzele facute intre manifestatiile electorale din cele cinci localitati vizitate de Geoana in judetul Galati acesta si-a continuat tirul atacurilor la adresa lui Traian Basescu. "Actualul regim Basescu, Boc, Udrea, Berceanu, Videanu, Blaga propun sa continuam asa cum a fost in ultimii ani de zile, adica sa existe in continuare jaf la drumul mare la Ministerul Transporturilor, hotie pe fata la Ministerul Economiei si deturnarea de fonduri la ministerul Turismului. Aceasta mafie portocalie a inceput sa ceara tain", a mai declarat Mircea Geoana.

Geoana l-a ironizat aici pe premierul demis, Emil Boc. "Probabil ca intr-un guvern Elena Udrea, Emil Boc va fi ministrul intreprinderilor mici si foarte mici, pentru ca pe cele mici si mijlocii si-a propus sa le distruga", a mai afirmat Geoana.

Mircea Geoana primit si o icoana facatoare de minuni pentru PSD. Prezent la Targu Bujor, Geoana a primit o icona cu Sf. Nicolae de la primarul din localitate. "Va rog sa primiti aceasta icoana facatoare de minuni pentru PSD si sa o puneti in biroul de la Cotroceni", i-a transmis primarul localitatii.

Basescu si crucisatorul Romania

Duminica, Traian Basescu a participat la doua adunari electorale, la Iasi si Bacau. Presedintele a plans din nou, de acesta data in fata alegatorilor din Moldova. Traian Basescu si-a adus aminte de perioada de pe mare. "In fiecare dimineata, pe catarg este arborat tricolorul. In fiecare seara trciolorul este coborat. Dar el nu sta asa, ci fiecare dintre marinari il ia in suflet", a declarat Basescu in momentul in care l-au napadit lacrimile.

Caracterizand situatia actuala a Romaniei, presedintele a asemanat tara cu o nava pe care o carmuieste el. "Acum suntem putin in furtuna, dar tin carma cu o mana ferma si voi ajunge la destinatie. Sunt un comandant de nava care intotdeauna a ajuns la tinta cu nava lui si am avut cele mai mari nave", a declarat presedintele la Bacau.

Traian Basescu
Traian Basescu
Foto: Rompres
Din Moldova Traian Basescu si-a atacat contracandidatii, in special pe Mircea Geoana. " Ii transmit domnului Mircea Geoana, cel care atunci cand si-a depus candidatura, l-a ascultat pe domnul Ion Iliescu, cand i-a transmis «Mirceo, iti predau stafeta!», sa ia stafeta si sa se duca in Statele Unite", a declarat duminica Traian Basescu.

Gheorghe Flutur, vicepresedintele PD-L, a continuat atacurile la adresa contracandidatului de la PSD si l-a catalogat pe Mircea Geoana 'un turist american, adus de mana de Ion Iliescu, o matriosca politica, din care, desfacuta bucata cu bucata, iese un Iliescu, un Vanghelie, franari ai tranzitiei'.

In fata a mii de moldoveni adunati in Iasi, Traian Basescu a parafrazat celebra sintgma a domnitorului Stefan cel Mare din piesa Apus de Soare scirsa de Barbu Delavrancea. "Moldoveni, Moldova nu e a oligarhilor, a mogulilor. Moldova este a voastra, a urmasilor vostri, a urmasilor urmasilor vostri. In veacul vecilor.", a declarat presedintele. Traian Basescu a mai adaugat si faptul ca oligarhii care au saracit tara s-au dezvoltat in mandatul lui Ion Iliescu.

Tot in fata moldovenilor, presedintele a mai declarat si ca solutia pentru iesirea din criza politica o reprezinta declansarea alegerilor anticipate. Traian Basescu a fost insotit in peripulul sau electoral de catre Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Monica Macovei, Radu Berceanu, Theodor Paleologu, Traian Ungureanu, precum si alti lideri ai PD-L.

In timpul baii de multime ce a urmat discursului oficial din Iasi, Traian Basescu a fost huiduit de unul dintre participanti: "Domnule Presedinte nu mai mintiti lumea. Gata cu minciunile. Jos Basescu!", a exclamat barbatul. Traian Basescu i-a strans mana si i-a spus: "Asta e parerea dumneavoastra. Va multumesc, numai bine"

Bezele electorale pe ruta Mures-Valcea

Oprescu-Antonescu-colaj foto
Oprescu-Antonescu-colaj foto
Foto: Rompres
Crin Antonescu si Sorin Oprescu au negociat de la distanta o posibila alianta electorala. Dupa ce sambata Crin Antonescu l-a invitat pe Oprescu sa renunte la cursa pentru Cotroceni, duminica presedintel PNL i-a propus primarului general al Capitalei sa intre in coalitia bunului simt.

"Ne aflam intr-o batalie in care s-ar putea sa fie nevoie, si sper sa fim capabili, sa facem o coalitie a bunului simt, in care sa intre oameni intr-adevar capabili sa ofere aceasta sansa Romaniei, oameni precum Sorin Oprescu, Klaus Johannis si Andrei Marga", a declarat Antonescu.

Tot duminica a venit si raspunsul lui Sorin Oprescu. Primarul Capitalei a declarat ca nu se retrage din cursa dar ca este deschis unui dialog cu Antonescu, nu inainte de a face o gluma deja tipica pentru el. "Da, sunt deschis la orice discutie legata de retragerea lui Crin. Glumesc, o spun cu prietenie. Nu am fost contactat de Crin Antonescu, dar sunt deschis la o discutie despre campania electorala, asa cum sunt deschis cu toti ceilalti candidati".

Crin Antonescu si-a prezentat programul electoral la Mures, unde si-a indemnat simpatizantii la vot folosind un slogan utilizat in 2004 de Traian Basescu: "Nu pot ei fura cat putem noi vota". Crin Antonescu a citat si el un pasaj din biblie in discursul sau in fata muresenilor, iar Norica Nicolai l-a acuzat pe Traian Basescu ca isi face campanie ilegal si ca PD-L vrea sa aduca 400 000 de voturi din diaspora.

Sorin Oprescu si-a petrecut duminica electorala in Valcea. Oprescu a vizitat Manastirea Cozia. Oprescu a intrat in biserica manastririi, unde s-a inchinat, a pupat doua icoane si chiar a fost lasat sa intre in altar. Oprescu a mai vizitat capela unde s-a rugat Teofana, mama lui Mihai Viteazu, inainte de a se calugari.