Un nou trucaj video il prezinta pe Traian Basescu si Elena Udrea vorbind despre marime. Intre timp simpatizantii presedintelui promoveaza referendumul folosind celebrul slogan "marimea conteaza". Mircea Geoana este caricaturizat drept maimuta, in duet cu Britney Spears si vorbind despre "creditul doar cu prostanacu`". Pe net "revolutia bunului simt" a lui Crin Antonescu este promovata prin atacuri dure la Mircea Geoana si Traian Basescu. Candidatul maghiarilor, Kelemen Hunor vorbeste in limba romana in spotul electoral si isi face campanie cu o sapca de marinar.

  • Pe Internet a aparut si un site-clona (traianbasescu.ro) al paginii oficiale (basescu.ro) a candidatului Traian Basescu. Iar pentru Mircea Geoana a fost creat site-ul nufigeoana.ro

Pe Internet au aparut in ultimele trei zile foarte multe clipuri anti sau pro Basescu. Pe net se da insa si o adevarata batalie pentru sustinerea referendumului pentru parlamentul unicameral si reducerea la 300 a numarului de parlamentari. Markething.shortlist.ro a realizat un clip de sustinere a referendumului folosind celebrul slogan "Marimea conteaza".

Pe canulul Web2beFree's a aparut si primul spot in care campania pentru referendum este sustinuta de catre Traian Basescu. Spotul prezinta mai multe testimoniale ale unor romani care sustin parlamentul unicameral iar, in final, Traian Basescu invita romanii sa voteze la referendum indiferent pe cine voteaza presedinte.

Un alt spot de sustinere a referendumului prezinta cei 400 parlamentari in timp ce dorm in parlament sau cum absenteaza de la lucrari.

Pe acelasi site Markething.shortlist.ro sunt postate si cateva imagini in care sunt ironizati Mircea Geoana, Klaus Johannis, televiziunea Antena 3 si ong-ul Transparecy International.

colaj foto
colaj foto
Foto: markething.shortlist

Intr-unul dintre clipulete, alaturi de Traian Basescu este ironizata Elena Udrea, pornind de la declaratia acesteia ca nu a mai dorit sa intre in cabinetul Croitoru pentru ca e prea mic.

Opozitia nu l-a uitat pe Traian Basescu si pe Youtube a fost postat un clip anti Basescu in care sunt insirate nereusitele celor cinci ani de mandat.

Un alt video ii inventariaza pe intelectualii romani sustinatori sau fosti sustinatori ai presedintelui. In montajul video, intre declaratiile intelectualilor este inserata si o fraza celebra rostita de presedinte:)

Tot pe Internet a fost creat si un site clona (traianbasescu.ro) al paginii oficiale (basescu.ro) a candidatului Traian Basescu. Site-ul foloseste toate elementele de imagine ale pagii oficiale. Iar la sectiunea prieteni este postat o poza a sirianului Omar Hayssam.

clona site oficial-captura foto
clona site oficial-captura foto
Foto: HotNews.ro

Candidatul PSD Mircea Geoana este victima celor mai acide ironii materializate in clipulete video. Intr-un astfel de video, spotul electoral al candidatului PSD este trucat, astfel ca in timp ce Geoana ne invita sa il votam, in imagini apar mai multe maimute.

HappyFish.ro a realizat un video in care prezinta promisiunile lui Mircea Geoana intr-un interviu cu realizatorul Tv Mihai Tatulici. Cea mai interesanta promisiune a candidatului este "credit doar cu prostanacu`". Cliplul este un pamflet si trebuie tratat ca atare :). Clipul poate fi vizualizat aici

Intr-un alt material video postat pe youtube, Mircea Geoana face duet cu Britney Spears.

Imagini din clipul electoral al lui Geoana sunt intercalate cu un videoclip al cantaretei Britney Speeras.

Un alt clip intitulat "Iliescu ii spunea prostanacul", Mircea Geoana este ironizat pentru ca a cantat la o emisiune la ProTv.

De altfel, pe Internet a aparut si site-ul nufigeoana.ro, unde candidatul PSD este ironizat si sunt postate toate stirile negative la adresa sa.

Crin Antonescu continua sa isi transmita campania pe CrinTv, televiziunea de pe site-ul sau. Intre timp, simpatizantii sai au creat mai multe clipuri video in care este promovata "revolutia bunului simt", sintagma folosita de Crin Antonescu pentru a-si promova campania. In clipuri sunt atacati contracandidatii sai Mircea Geoana si Traian Basescu.

Candidatul UDMR, Kelemen Hunor si-a postat si primul spot de campanie in limba romana in care transmite alegatorilor lui ca el spune lucrurilor pe nume. Intr-un alt clip filmat la o intalnire cu simpatizantii, Kelemen Hunor primeste de la un membru de partid o sapca de marinar pe care o pune pe cap si saluta publicul.