Crin Antonescu a anuntat ca intentioneaza sa negocieze cu independentul Sorin Oprescu retragerea acestuia din cursa pentru alegerile prezidentiale si sprijinirea, de catre primarul Capitalei, a liderului liberal, daca lucrurile decurg "intr-o anumita maniera catre finalul campaniei".

Crin Antonescu a facut aceasta dezvaluire sambata seara, la Antena 3, potrivit Mediafax.

  • "Nu am o strategie, dar am aceasta intenţie, aceasta dorinţa. O strategie nu. Daca lucurile decurg intr-o anumita maniera catre finalul acestei campanii de primul tur eu unul ma gandesc la aceasta ipoteza. Pe scurt, mie imi pare, asa cum am si spus-o, ca ce inseamna in acest moment armata de stat e asezata in spatele lui Traian Basescu, ce inseamna elementele cele mai avansate ale armatei propagandistice private sunt in spatele lui Mircea Geoana", a afirmat liderul liberal.
  • "In momentul in care spun ca am o semnea intenţie sau o asemnea dorinţa, doresc sa precizez de la bun inceput ca din punctul meu de vedere si chiar al sondajelor adevarate, Sorin Oprescu este asemeni si mie si lui Mircea Geoana, si Traian Basescu, un candidat care conteaza, care are inca sansa sa de a intra in turul doi si chiar de a deveni presedinte al Romaniei. In sensul acesta departe de mine gandul de a-l ofensa cumva pe Sorin Oprescu", a adaugat Crin Antonescu.

Liderul liberal mai spune ca sondajele din ultima vreme sunt "aberante", pentru ca ii "fura ca in codru" pe el si pe Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu, candidat independent la prezidentiale, declarase, sambata, ca i s-a sugerat sa iasa din cursa prezidentiala.