PNL este de acord cu reducerea numarului de parlamentari la 316 senatori si deputati, dar nu si cu ideea de parlament unicameral: ""Din 2013, toate tarile Uniunii Europene vor avea forme de parlament bicameral", spune liderul liberal Crin Antonescu, care il considera pe Traian Basescu "o caricatura a lui Nicolae Ceausescu", potrivit Mediafax.

  • "Din 2013, toate tarile Uniunii Europene vor avea forme de parlament bicameral. Ceea ce domnul Basescu nu spune oamenilor si nu spun nici prietenii sai, este ca noi riscam sa ne aflam in urmatoarea situatie: sa facem acest referendum acum, sa iasa «DA» pentru parlament unicameral, sa facem niste comitete si comisii, modificam Constitutia, mai facem un referendum sa se pronunte asupra articolului de Constitutie modificat si facem parlament unicameral din 2012. in 2012, facem alegeri si avem parlament unicameral si in 2013, conform reglementarilor UE, facem un nou referendum ca sa modificam Constitutia si sa avem parlament bicameral", a declarat, sambata, Crin Antonescu.

El a adaugat ca prin organizarea referendumului se cheltuiesc 16 milioane de euro, "care nu sunt adusi de acasa de Traian Basescu sau de domnul Cocos", ci "sunt luati tot din banii publici, si asa putini".

Referindu-se la Traian Basescu, liderul PNl spune ca acesta nu a reusit nicio zi sa fie presedintele romanilor, apreciind ca seful statului "este o caricatura a lui Nicolae Ceausescu".

  • "Traian Basescu lucreaza, de cinci ani, doar in interesul personal si in interesul partidului din care provine. Cinci ani nu a reusit, in nicio zi, sa fie presedinte al romanilor. Daca nici dupa 20 de ani nu reusim pe cale pasnica, pe cale ferma si pe cale democratica sa ne luptam cu valorile pentru care au murit la Arad, la Timisoara, la Bucuresti si in alte orase atatia tineri, atunci nu meritam sa fim liberi, atunci meritam sa fim amenintati cu frica dupa 20 de ani de o caricatura a lui Nicolae Ceausescu, care este Traian Basescu", a incheiat Crin Antonescu.