Trecerea lui Sorin Oprescu prin Craiova a fost una discreta si nu a a starnit un interes prea mare din partea cetatenilor, cei care l-au recunoscut pe strada au fost fie timizi, fie dezinteresati sa se apropie. Alaiul electoral al lui Oprescu a fost alcatuit doar din echipa de campanie si cativa profesori de la Spiru Haret. El a facut mai degraba un tur mediatic decat un tur in mijlocul poporului, avand programate mai multe interviuri si o singura intalnire cu electoratul, la Filarmonica „Oltenia”.

Electoratul de la Spiru Haret

De altfel, majoritatea electoratului strans la Filarmonica sa il asculte pe Doctor avea acelasi numitor comun, „Spiru Haret”, fie ca e vorba de studenti, profesori sau angajati ai universitatii private. Sorin Oprescu s-a adresat salii din picioare, direct, promovandu-si acelasi discurs pe care l-a rostit si in conferinta de presa din cursul dimineatii.

Oprescu le-a spus craiovenilor ca are „viziune de stanga” si ca a operat „si d-aia cu pijama de matase, si d-aia cu pijama pe care ti-o da spitalul, de ti se vede parul de pe piept.” Candidatul independent a subliniat faptul ca isi doreste normalitate in societate, normalitate la care partidele politice nu pot sa ajunga.

Totodata, primarul Capitalei a vorbit si despre cum situatia actuala se apropie foarte mult de perioada de dinainte de 1989, cand carnetul de partid era obligatoriu daca doreai o slujba sau sa fii avansat: „Unii intreaba de ce e Doctorul mai cu mot. Doctorul e mai cu mot decat ei pentru simplul motiv ca Doctorul nu are in spate structuri de partid, fiind apoi obligat sa le rezolve problemele."

Frapat de multitudinea de steaguri portocalii de pe toti stalpii Craiovei, Doctorul a spus in discursul sau ca i-ar propune primarului sa schimbe pe o perioada de o luna denumirea bulevardelor. „Am uitat sa-i propun domnului primar sa numeasca cel putin o luna bulevardele astea altfel, ca vad ca sunt pline de poze. Ca intodeauna, ei se uita de pe stalpi, noi ne uitam de jos”, a spus de pe scena candidatul la prezidentiale.

Craiovenii interesati de agramati, sanatate si agricultura

La finalul discursului, Oprescu a solicitat cateva intrebari din sala. Un profesor a fost curios sa afle daca Doctorul va agrea „turismul politic” si „agramatii” in jurul sau. Raspunsul a venit destul de alambicat.

„Nu am acceptat in viata mea agramatii. Sa nu uitam ca in politica, cu sute de ani in urma, intrau de obicei oameni fara meserie. La punctul doi, daca tot vor ei sa se lupte cu aceasta coruptie, eu zic sa fie de acord Parlamentul sa puna circumstante agravante pentru cei cu pozitii sociale care fac acte de coruptie”, a raspuns el. Oamenii au mai vrut sa afle cate ceva despre agricultura si despre sistemul de sanatate. Oprescu a raspuns scurt si a pus punct sesiunii de intrebari.

La ora 17.30 va participa la concertul de lansare a candidaturii sale in Craiova, care va fi sustinut de trupa Iris, la Cinema Patria.