Candidatul independent la prezidentiale Sorin Oprescu a declarat, sambata, la Craiova, ca doarme in fiecare seara cu gandul la premierul pe care il va nominaliza, si, in opinia sa, cel mai bun prim ministru al Romaniei va fi cel pe care il va nominaliza el. Oprescu a sustinut in fata alegatorilor ca nu are interese si ca vrea sa scoata din tara "dihonia asta nenorocita".

"In fiecare seara adorm in gand cu un viitor premier si ma scol in gand cu un alt viitor premier. Cel mai bun prim ministru pentru Romania in momentul asta o sa fie ala pe care il aleg eu. Am un portofoliu de oameni pe care ii stimez, ii respect. Nu o sa continui sa le dau nume. Pentru ca atunci cand am facut-o, m-au sunat si mi-au spus . Nu e nicio gluma", a declarat Oprescu.

Oprescu i-a indemnat pe craioveni sa vina la vot ca sa scoata institutiile statului de sub "copita politicului".

"Nu am agenda, nu am interese, decat unul singur: sa le redau romanilor linistea, normalitatea si sa scot dihonia asta nenorocita.(...) Copita politicului asezata cu putere pe aceste structuri ale statului a lasat impresia ca nimic nu se mai poate face in Romania daca nu e facut de un partid politic si in institutiile statului", a spus candidatul.

Sorin Oprescu se afla in vizita la Craiova unde se va intalni cu electoratul la Filarmonica Oltenia si va participa la concertul formatiei Iris.