Candidatul Partidului National Liberal la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu, a declarat sambata ca spera ca Traian Basescu si Mircea Geoana "vor avea curajul si vor veni sa discutam fata in fata, nu doar in discursuri in care vorbesc singuri". El a criticat "teama si fuga de responsabilitate" a principalilor sai doi contracandidati. Potrivit Mediafax, Antonescu a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa desfasurata la Arad.

"Sper ca pana cand romanii vor trebuie sa aleaga, domniile lor (Traian Basescu si Mircea Geoana - n.r.) vor avea curajul si vor veni sa discutam fata in fata, nu doar in discursuri in care vorbesc singuri si in care din nou doresc sa promita, in cazul lui Mircea Geoana sau sa ameninte, in cazul lui Traian Basescu ", a declarat candidatul liberalilor.

Antonescu a criticat decizia ca "in turul intai sa nu aiba loc asemenea confruntari", despre care a spus ca "este fara precedent si ea arata pentru cei doi candidati teama si fuga de orice responsabilitate, incapacitatea de a se prezenta si a discuta public despre modul in care au condus Romania in 2009, cum Romania in noua luni a ajuns aproape la un milion de someri, la peste 100.000 de firme care s-au suspendat si si-au incheiat activitatea".

Crin Antonescu e de parere ca in perioada urmatoare a campaniei va avea loc "accentuarea eforturilor conjugate ale sustinatorilor de stat ai lui Traian Basescu si privati ai lui Mircea Geoana de a-i convinge pe romani ca nu au alta posibilitate decat a alege intre Traian Basescu si Mircea Geoana".