Cristian Vladescu, ministrul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru pentru portofoliul Ministerul Sanatatii, a primit joi aviz negativ din partea comisiilor de sanatate din Parlament, cu 15 voturi "impotriva" si 11 "pentru".

Vladescu a comentat, la finalul audierilor, votul nefavorabil primit din partea comisiilor de sanatate: potrivit NewsIn, el a declarat ca a dat "cateva sute de examene in Romania, SUA, Anglia, in medicina, in management", dar este prima oara cand pica "o examinare", punand aceasta situatie pe seama "criteriilor mult mai dificile pe care comisia, probabil, le are".

Acesta a apreciat ca votul negativ ce i s-a acordat nu are legatura cu experienta sa profesionala si ca acest lucru i-a fost spus de parlamentari. Candidatul la Sanatate a adaugat ca parlamentarii au facut o serie de asertiuni, dupa care au dat un vot impotriva respectivelor asertiuni si ca au dat un vot "cum au fost pregatiti sa-l dea".

  • "Au venit si dupa intalnirea aceasta si mi-au spus ca regreta ca asta este situatia, ca ma apreciaza", a relatat Vladescu.

Intrebat daca este pesimist sau optimist in legatura cu votul ce va fi acordat saptamana viitoare in plen pentru Cabinetul Croitoru, ministrul propus la Sanatate a raspuns:

  • "Eu sunt de felul meu sceptic, adica un optimist informat. Raman cum am spus" si a adaugat ca e dreptul parlamentarilor sa voteze cum vor, insa, "in ultima instanta, raspunderea este a domniilor lor".