UPDATE (ora 19:12) Toti cei 8 ministri ai Cabinetului Croitoru audiati joi de comisiile de specialitate din Parlament au primit aviz negativ: Radu Berceanu (Transporturi), Daniel Funeriu (Educatie), Sulfina Barbu (Mediu), Mihai Stanisoara (Aparare), Adriean Videanu (Economie), Theodor Paleologu (Cultura), Emeric Florin Saghi (Interne) si Cristian Vladescu (Sanatate). Avizul comisiilor parlamentare este consultativ.

Sulfina Barbu a primit 21 de voturi impotriva si 15 pentru, Daniel Funeriu - 21 de voturi impotriva, 15 pentru si doua abtineri, Radu Berceanu - 42 de voturi impotriva si 33 pentru, Mihai Stanisoara - 20 de voturi impotriva, Adriean Videanu - 34 de voturi impotriva si 29 pentru, Theodor Paleologu - 23 de voturi impotriva si 20 pentru, Emeric Saghi - 40 impotriva si 26 pentru, iar Cristian Vladescu - 15 voturi impotriva si 11 pentru.

  • Sase ministri audiati miercuri, doar doi au primit aviz favorabil

Sase dintre ministrii cabinetului Croitoru au fost audiati, miercuri, la Comisiile de specialitate ale Parlamentului. Dintre acestia doar Vasile Blaga (Ministerul Dezvoltarii Regionale) si Bogdan Aurescu (Ministerul de Externe) au primit aviz pozitiv.

Gheorghe Pogea (Finante), Catalin Predoiu (Justitie), Adrian Radulescu (Agricultura) si Mihai Seitan (Muncii) au primit aviz negativ.

Avizul comisiilor de specialitate este unul consultativ, urmand ca intregul Cabinet Croitoru sa se prezinte in fata Parlamentului, pe 4 noiembrie, in incercarea de a primi votul de investitura.

Pentru a obtine increderea Parlamentului, Guvernul are nevoie de 236 de voturi, in conditiile in care este sustinut de un singur partid PD-L, care are doar 172 de parlamentari.