Ministrul propus pentru Agricultura, Adrian Radulescu, a primit miercuri aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. In cadrul audierilor, Radulescu afirmase ca prefera sa manance porumb modificat genetic decat porumb clasic, dar infestat. Radulescu a mai declarat ca o prioritate este deblocarea fondurilor SAPARD. Imediat dupa aceasta afirmatie a fost corectat de fostul ministru al agriculturii, Ilie Sarbu, care i-a spus ca face o confuzie deoarece programul SAPARD a fost deblocat inca din luna iunie.

43 de parlamentari s-au pronuntat impotriva desemnarii lui Radulescu ca ministru si 26 au votat in favoarea propunerii lui Lucian Croitoru, inregistrandu-se o singura abtinere.

Iata mai jos principalele declaratii ale ministrului desemnat al agriculturii:

  • In intalnirea cu premierul desemnat mi s-a spus foarte clar ca acesta este programul de guvernare, a fost construit de o alianta care avea 75% in Parlment si aceasta alianta cu specialistii pe care-i are consideram ca a facut un program foarte bun. Am scos din el anumite lucruri care au fost facute
  • Daca voi avea sansa de a primi votul dumneavoastra, veti fi mandri ca l-ati dat.
  • Daca voi fi desemnat nu voi face diferente intre partide.
  • Am fost membru al unui singur partid: Partidul Democrat Agrar din Romania.
  • Sa stiti ca nu exista nicaieri in lume o scoala de ministri.
  • Daca considerati ca un fermier nu poate fi ministru, eu va demonstrez ca pot fi un bun ministru.
  • Sistemul de irigatii trebuie reabilitat si pus in functiune.
  • Nu sunt legume si fructe in supermarket-uri. Ne trebuie acel minim necesar pentru a infiinta sistemele de depozitare.
  • Pentru mine esentiale sunt fermele mici, mijlocii si mari, iar pentru cele de subrezistenta trebuie sa gasim un sistem de comasare.
  • 3 milioane de hectare nu se cultiva in fiecare an. Nu a rezolvat-o niciun ministru pana acum. Domnilor, proprietatea este sfanta.
  • Sunt un fan al perdelelor de protectie.
  • Pentru mine prioritare sunt deblocarea fondurilor SAPARD. Vreau sa va spun ca la aceasta ora pe toate masurile, pe fondurile SAPARD au fost incheiate contracte de 1,6 milioane  de euro, din care numai 10% au fost puse in practica
  • Aveti curajul sa fie proprietatea sfanta. Nu vom reusi sa facem sisteme de irigatie pentru ca hotia este la cel mai inalt rang.
  • Prefer sa mananc porumb modificat genetic, decat un porumb pe care-l avem in agricultura astazi, pentru ca nu stiti ce infestat poate sa fie acel bob de porumb. In cresterea animalelor am facut experimente cu porumb provenit prin biotehnologie, modificat genetic, si porumb din cultura clasica. Daca nu introducem "n" medicamente in furaje atunci cand folosim porumbul clasic pierderile  la animale sunt intre 2 - 4%. Sunt fan soiuri modificate genetic, sunt fan biotehnologie
  • La piscicultura avem 350 de milioane de euro din care nu am accesat niciun ban.

Radulescu, dupa vot: Am fost tradat de prieteni, dar nu ma dau invins

Adrian Radulescu s-a declarat foarte dezamagit de votul parlamentarilor, acuzand faptul ca a fost tradat de prieteni pe care ii cunoaste de 20 de ani si de la care nu se astepta sa primeasca aviz negativ, enumerandu-i aici pe Culita Tarata, Victor Surdu si Gheorghe Antohi. "Domnul Surdu, domnul Culita, domnul Antohi. Imi ramane respectul, dar s-a terminiat cu prietenia. Oamenii astia credeam ca au o verticalitate. Un om care nu e capabil atunci cand se pune problema unui prieten credeti ca ma incalzeste cand spune prieteneste ca "partidul mi-a spus sa spun Nu". Nu au ce cauta in Parlament", a spus Radulescu.

"Nu au fost corecti fata de o relatie interumana (...) Toti il acuza pe Traian Basescu de dictatura. De astazi sunt fan Traian Basescu, pentru ca ei au considerat ca nu au mama, nu au tata, au numai partid", a afirmat el.

Radulescu mai sustine ca sustine Vasile Blaga care a primit aviz pozitiv pentru Ministerul Dezvoltarii si Turismului a fost santajat. "Acum ne-am facut de ras numai national, dar ne faceam de ras international. Iar pe domnul Blaga, daca nu-l votau, credeti ca mai primeau vreun ban? Ei l-au santajat, au zis dom'le, te votam, ne dai bani", a afirmat Radulescu.

Adrian Radulescu a precizat insa ca "nu se da invins": "Am ambitie, de data asta m-am abitionat si nu ma las (...) Ma duc repede la minister sa pun la punct legislatia", a incheiat ministrul desemnat pentru portofoliul Agriculturii.