Ministrul desemnat pentru portofoliul la Justitie, Catalin Predoiu, a primit aviz negativ la audierile comisiilor de specialitate ale Parlamentului. 34 de parlamentari considera ca Predoiu nu corespunde functiei, 26 au votat in favoarea acestuia si trei parlamentari s-au abtinut.

PSD (cu exceptia lui Victor Ponta, care s-a abtinut), PNL si UDMR au votat impotriva lui Catalin Predoiu, care a fost sustinut de parlamentarii PD-L.

Initial, democrat liberalii cerusera ca votul sa fie secret, dar PSD si PNL si-au anuntat opozitia fata de aceasta procedura.

Inainte de vot, Predoiu a declarat in fata parlamentarilor ca a propus un buget pentru anul 2010 de 4,2 miliarde lei pentru ministerul Justitiei.

Predoiu a declarat, in cadrul audierii, ca, in cazul in care va obtine un nou mandat, intentioneaza sa reorganizeze instantele si parchetele din tara si sa treaca la redistribuirea resurselor umane din sistem. "Avem instante si parchete care sunt supraincarcate si altele care sunt foarte putin solicitate".

Totodata, Predoiu a declarat in fata parlamentarilor ca pentru bugetul pe 2010 al ministerului Justitiei a propus suma de aproximativ 4,2 miliarde de lei, dar nu a primit inca un raspuns.

"Bugetul propus Ministerului Finantelor pentru anul 2010 acopera toate necesitatile Ministerului Justitiei in anul urmator, atat in ceea ce priveste cheltuielile de bunuri si servicii, cele de personal, cat si plata hotararilor judecatoresti inclusiv pentru trecut".

Avizul comisiilor de specialitate este unul consultativ, urmand ca intregul Cabinet Croitoru sa fie validat sau nu de catre Parlament in sedinta comuna a Camerelor. Pentru a obtine increderea Parlamentului, Guvernul are nevoie de 236 de voturi, in conditiile in care este sustinut de un singur partid - PD-L, care are doar 172 de parlamentari.