Presedintele Traian Basescu a avertizat luni ca Romania nu va putea realiza, pana la sfarsitul anului, toate angajamentele asumate prin acordul cu FMI, astfel incat se impun "anumite modificari" in acest sens. In acest context, seful statului i-a acuzat pe liderii PSD, PNL si UDMR ca mentinerea instabilitatii politice in Romania si intarzierea investiturii unui nou Guvern se apropie de un "act de tradare" a interesului national, relateaza NewsIn.

"Este clar ca trebuiesc facute anumite modificari pentru ca Romania nu va putea indeplini toate obligatiile asumate pana la 31 decembrie", a spus Traian Basescu.

"Nu cred ca sefii celor trei partide care acum se joaca cu interesul national, ma refer la domnul Geoana, la domnul Crin Antonescu si la domnul Marko Bela, nu cred ca nu stiu toate aceste lucruri. Imi permit sa spun ca, persistand in mentinerea instabilitatii politice, se apropie consistent de un act de tradare a interesului national, de tradare a intereselor poporului roman", a afirmat seful statului.

El a sustinut ca lipsa unui guvern investit de Parlament reduce credibilitatea tarii, depasindu-se astfel "zona de iresponsabilitate".

"Ma tem ca ne apropiem cumva de un fel de tradare a interesului national", a declarat Traian Basescu, dupa ce a parasit sediul sau de campanie.