Traian Basescu intentioneaza sa organizeze referendum pentru Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari pentru ca spera ca in acest fel sa treaca de turul intai al alegerilor prezidentiale, este de parere liderul fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, citat de Mediafax.

  • "Presedintele foloseste consultarea cetatenilor ca pe un instrument electoral si din cauza asta se iroseste tocmai sensul ideii care ar fi meritat o discutie serioasa", spune Dan Voiculescu.
  • In plus, el sustine ca Partidul Conservator a sustinut de mult timp ideea Parlamentului unicameral, iar "insinuarea" sefului statului ca opozitia incearca sa blocheze acest lucru este "o minciuna": "Traian Basescu minte pur si simplu pentru a se victimiza cand sugereaza ca cineva se impotriveste reducerii numarului de parlamentari".
  • "Exista stenograme ale discutiilor de la Cotroceni in care Partidul Umanist si ulterior, Partidul Conservator cerea si sustinea Parlamentul unicameral", spune liderul PC.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca a semnat decretul privind organizarea referendumului pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 in 22 noiembrie, odata cu primul tur al alegerilor prezidentiale.