Cei doi contracandidati si-au depus miercuri candidaturile la Biroul Electoral Central. Mircea Geoana a ajuns primul. Insotit de liderii PSD si fosti ministri din cabinetul Boc, Geoana a primit stafeta soarelui-rasare de la Ion Iliescu. Daca Geoana a coborat din autobuzul electoral, Traian Basescu a venit la BEC pe jos, fiind si el asteptat de un alai de lideri si ministri PDL. Premierul Boc a facut glume pe seama lui Mircea Geoana, un barbat i-a explicat lui Vasile Blaga cum a pierdut 500 mii de voturi, Elena Udrea i-a facut poze lui Traian Basescu. Peste toate, candidatura lui Traian Basescu a fost supervizata de catre fostul pesedist Constantin Simirad.

Primul a ajuns la Biroul Electoral Central candidatul PSD Mircea Geoana. In fata sediului BEC de la Sala Palatului erau deja adunati cativa sustinatori. Mircea Geoana a venit cu autobuzul de campanie fiindu-i alaturi toti liderii PSD.

Alaturi de Mircea Geoana la depunerea semnaturilor au fost prezenti in primul rand liderii partidului Ion Iliescu, Liviu Dragnea, Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc. Pe langa acestia, inregistrarea lui Geoana in cursa oficiala a fost supervizata si de catre fostii ministri PSD: Victor Ponta, Ecaterina Andronescu, Constantin Nita, Dan Nica, Cristian David si Ilie Sarbu.

Pe drumul de la autobuzul de campanie pana in sediul BEC, Mircea Geoana a fost asistat de catre Mihaela Geoana si ea implicata in campania sotului ei. Pe langa liderii deja cunoscuti pentru implicare in campania electorala, la BEC au mai participat si cativa parlamentari precum senatorul Sorin Bota si Rodica Nassar. Au fost si cateva absente notabile precum Adrian Nastase, Marian Oprisan sau Radu Mazare.

In timp ce Geoana semna actele pentru candidatura, Viorel Hrebenciuc si Liviu Dragnea se laudau fostului presedinte Iiliescu cu milioane de semnaturi pe care le-au strans.

Dupa ce si-a rostit discursul Mircea Geoana, Ion Iliescu a facut o gluma provocat de jurnalisti in legatura cu celebra expresie "Iliescu apare, soarele rasare". Liderul PSD a declarat ca s-a realizat predarea de stafeta care proaspatul candidat la prezidentiale.

La iesire, unii pesedisti s-au tinut de glume. Jenat de unul din cameramani, Victor Ponta a spus zambind: Daca eram Boc ma loveai peste cap cu camera, asa n-ai cum sa ajungi la mine. Jos, o femeie l-a intampinat pe Victor Ponta si s-a confesat bucuroasa: "Domnu` ministru ce bine ca va strang mana. Sa aveti succes. Sunt asa bucuroasa ca am dat mana cu presedintele Geoana si m-am pupat cu mosu` (n.red Ion Iliescu:))"

Liderii PSD s-au incolonat in spatele candidatului Geoana si au urcat in autobuzul de campanie care apoi a blocat pret de cateva minute intersectia din spatele Salii Palatului.

Simpatizantii PSD s-au evaporat si, rand pe rand, au aparut pedelistii. Mai intai a venit fostul ministru al mediului Sulfina Barbu, urmata de Elena Udrea, care a spus ca va merge in campanie cu Traian Basescu. Evitand grupul compact de jurnalisti, prin spatele unor masini a aparut si Roberta Anastase, urmata de Theodor Stolojan si de Mircea Toader. In spate, dintr-o limuzina neagra a coborat premierul Emil Boc, acesta fiind urmat de catre ministrii Vasile Blaga, Adrian Videanu si Radu Berceanu. De la Cluj a venit pentru a-l sustine pe seful statului primarul Sorin Apostu care, dupa terminarea inscrierii, a avut o scurta intrevedere cu ministrul Adrian Videanu.

Emil Boc, prevazand o intrarea neasteptata a lui Traian Basescu, si-a facut grupulet din ministrii Videanu, Blaga, la care s-a alaturat si Gheorghe Flutur si a inaintat de la Sala Palatului pana la coltul Muzeului de Arta. Aici, premierul a facut si o glumita. "E o gluma legat de transferul cu soarele de la Iliescu la Geoana. Numai ca cei din urma sunt cei dintai", a explicat premierul. Emil Boc a mentionat ca de la BEC va merge direct la guvern. Pentru ca presedintele se lasa asteptat, Emil Boc si pedelistii din jur au mai dezbatut si starea vremii. "La Geoana a fost o ceata, acum a iesit soarele".

Theodor Stolojan si restul alaiului au sarit ca arsi cand ministrul Videanu a rostit: "Sa traiti dom' presedinte". Nu era Traian Basescu, ci Constantin Simirad, presedintel CJ Iasi, exclus din PSD pentru ca si-a anuntat sprijinul pentru Traian Basescu. "Un om cu greutate la propriu si la figurat. Greutate politica", a adaugat premierul Boc.

In tot acest timp un barbat l-a abordat pe ministrul Vasile Blaga. "Nu m-ati primit domnule Blaga.

Puteati primi cinsute de mii de voturi", i-a spus barbatul. "Unde? Cine? Cine are cinci sute de mii de voturi, asa in buzunar?". Barbatul a plecat din grup fara sa ii raspunda.

Un alt pedelist face glume pe seama lui Mircea Geoana. "Ma frate, asta tot pe locu' doi. La Primaria Capitalei locu' doi, in PSD locu' doi".

In parcare, a aparut si autobuzul de campanie cu inscriptia "Basescu pentru Romania". A venit si presedintele, insa nu a coborat din autobuz, ci a venit pe jos pe langa muzeu. "Buna, ce mai faceti? Ce faceti ma', mi-ati respins referendumul?", o intreaba presedintele pe Roberta Anastase.

Naucita de intrebare, Anastase raspunde laconic: "Majoritatea". Traian Basescu a trecut prin multimea adunata strangand maini si impartind zambete. Presedintele si Emil Boc pe care sepepistii i-au botezat cu numere de cod 8301 si 8305 au urcat impreuna in lift. La iesire Traian Basescu a exclamat uimit: "Mama, ce-i aici!"

A urmat depunerea candidaturii si discursul oficial. In timp ce Basescu vorbea despre grupuri de interese, undeva in spate il urmareau atent Elena Udrea si Roberta Anastase. "Auzi, auzi ce zice presedintele?", o intreaba Roberta Anastase pe Elena Udrea, cand Basescu a explicat cum va face referendumul pe baza de hotarari de guvern. Elena Udrea avea alte preocupari: "Ia sa-i fac o poza presedintelui".

Presedintele si-a terminat discursul si la iesire l-a remarcat pe Constantin Simirad: "Ha, ce faci?"

"Mergem spre victorie", i-a raspuns Simirad. "N-am ce sa fac decat sa castig domnu` Simirad. Sunt obligat", a mai spus Traian Basescu care apoi a parasit cladirea BEC. In final Elena Udrea a inchis oficialitatile, dupa ce s-a pupat cu un grup de simpatizante PD-L.

Vezi mai jos discursul lui Mircea Geoana

Vezi mai jos discursul lui Traian Basescu