Lista noului Guvern ar putea fi depusa fie vineri, fie luni la Parlament de catre premierul desemnat, Lucian Croitoru, au declarat surse din conducerea PD-L, citate de Mediafax. Potrivit surselor citate, Lucian Croitoru ar urma sa aiba un Cabinet restrans, format din 14 tehnocrati.

Discutiile pe aceasta tema ar fi avut loc in sedinta Colegiului Director al PD-L de miercuri dimineata, la care a participat si presedintele Traian Basescu.

Mai multe portofolii care se regasesc acum in Guvern ar urma sa dispara sau sa fie transformate in departamente, printre acestea aflandu-se Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul pentru IMM-uri, Ministerul Dezvoltarii - care ar putea intra la Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul.

In plus, Lucian Croitoru ar putea opta pentru un Cabinet alcatuit din ministri tehnocrati, ceea ce inseamna ca actualii ministri PD-L nu se vor mai regasi in noua formula a Executivului.

Democrat-liberalii urmeaza sa aiba o noua intalnire cu Lucian Croitoru joi sau vineri, pentru definitivarea componentei noului Cabinet.