Primarul social-democrat al sectorului 2, Neculai Ontanu, si-a anuntat, miercuri, intr-o declaratie de presa, sprijinul pentru candidatura lui Traian Basescu pentru un nou mandat de presedinte al Romaniei, considerand ca acesta a dovedit ca are "dorinta de schimbare a Romaniei".

  • "Traian Basescu a dovedit ca are dorinta de schimbare a Romaniei, stie sa se lupte pentru aceste idei si sunt convins ca alaturi de domnia sa vor veni multi specialisti, politicieni si independenti", se arata in declaratia de presa, citata de NewsIn. Edilul sectorului 2 a mai apreciat ca initiativa Guvernului Romaniei de reformare a statului este un proiect care trebuie sprijinit in Parlament.

La Suceava, patru primari ai PSD si-au anuntat sustinerea pentru Traian Basescu in vederea castigarii unui nou mandat la alegerile prezidentiale din 22 noiembrie, iar la Iasi, presedintele CJ, Constantin Simirad, a fost exclus din partid, dupa ce a declarat ca-l va sustine in campanie pe actualul sef al statului. El s-a alaturat lui Gheorghe Flutur pentru a se ocupa de campania electorala din Moldova a lui Traian Basescu.

UPDATE 1: Neculai Ontanu a primit 120 de minute de gandire pentru a reveni asupra deciziei de sustinere a lui Traian Basescu, anunta Antena 3. Termenul expira la ora 17.00. In caz contrar, Ontanu va fi exclus din PSD.

UPDATE 2: Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost exclus din organizatia PSD Bucuresti. In locul lui Ontanu, noul presedinte executiv al Consiliului Municipal a fost ales Bogdan Georgescu, apropiat al lui Marian Vanghelie.

De asemenea, Consiliul PSD Bucuresti a decis miercuri excluderea din partid si a Ancai Alexandrescu, au declarat pentru NewsIn surse din partid.