Nati Meir a primit marti seara mandat de arest preventiv pentru 29 de zile, fostul candidat la presedintia Romaniei fiind acuzat de punere in circulatie de valori falsificate si detinere de valori falsificate in vederea punerii in circulatie, falsificare de valori straine si inselaciune.

Nati Meir a preferat sa nu comenteze decizia Tribunalului, declarand doar ca nu s-a asteptat la aceasta masura.

Procurorii sustin ca, in perioada septembrie –octombrie 2009, Nati Meir a incercat sa plateasca doua persoane cu 596 de bancnote de cate 500 euro care erau, de fapt, false. Banii au fost achitati cu titlul de imprumut, respectiv pentru plata unor servicii artistice, fiind asezati in pachete, pe mijlocul fiecarui pachet fiind aplicata transversal cate o banderola alba de hartie, asemanatoare celor folosite de unitatile bancare.

"Aceste fasii de hartie aveau rolul de a acoperi bancnotele false chiar peste inscriptia 'BON POUR UN TOUR. SPECIMEN'. In acest mod, partile vatamate aveau reprezentarea ca bancnotele sunt autentice si erau de acord sa le primeasca in scopul stabilit de comun acord", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

In plus, Meir a incheiat, cu o alta persoana, un contract de imprumut cu garantie imobiliara, pentru care aceasta ii achitase, prin virament bancar, un comision de acordare a creditului. De fapt, cred acuzatorii, inculpatul nu avea intentia de a executa obiectul contractului, ci numai de a incasa comisionul de acordare in cuantum de aproximativ 50.000 lei.