Candidatii, in dialog cu cititorii HotNews.ro

Crin Antonescu la intalnirea online cu cititorii: Prezenta lui Bogdan Olteanu in postul de viceguvernator este nepotrivita

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 19 octombrie 2009, 13:04 Actualitate | Politic

Crin Antonescu
Foto: HotNews.ro
Candidatul PNL, Crin Antonescu, a discutat cu cititorii HotNews.ro despre criza politica si alegerile prezidentiale. Cele mai bune intrebari se vor regasi intr-o emisiune realizata de HotNews.ro si RFI Romania si moderata de Dan Tapalaga.
 • Intalnirea s-a incheiat


Citeste mai multe despre   


Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 Constantin

  Ce plan aveti in vederea castigarii increderii populatiei in clasa politica din Romania?

  • Crin Antonescu

   Singura cale eficienta pentru castigarea increderii populatiei in clasa politica este schimbarea fundamentala si vizibila a comportamentului clasei poltitice. Primul meu plan este sa ma comport eu insumi ca politician intr-un mod credibil.

 • Întrebarea nr. 2 Dan

  Domnule Antonescu,
  Trecand peste ambitiile politice ale noului pol format in parlement, care cred ca sunt de moment, de conjunctura, pentru crearea unnei stabilitati politice de care tara are atata nevoie, de ce este inacceptabila propunerea facuta de Traian Basescu pt postul de sef al guvernului avand in vedere ca la formarea acestuia pot participa toate formatiunile politice, negociind ministerele? Nu este mai importanta stabilitatea tarii decat obietivele de partid (coalitie)?
  Cu stima un posibil votant Crin Antonescu

  • Andra Roman

   De ce insistaţi pe candidatura lui Klaus Iohannis? Nu vedeţi că vă duceţi în jos în sondaje insistând pe această candidatură?

   • Crin Antonescu

    Insist pe candidatura lui Johannis pentru ca am reusit constituirea unei majoritati in favoarea sa in 24 de ore, pentru ca opinia publica este in buna masura favorabila si pentru ca nici presedintele Basescu nu a avut obiectiuni la persoana. Care este efectul din sondaje este mai putin important si oricum nu cred ca este unul defavorabil.

  • Andrei

   /Avand in vedere ca PNL e un partid de dreapta iar PSD e un partid membru al Internationalei Socialiste, deci de stanga, un guvern Johannis va fi de centru-stanga sau de centru-dreapta? Daca PSD va propune renuntarea la cota unica de impozitare ce atitudine va avea domnul Johannis?

   • Crin Antonescu

    Pana la alegerile prezidentiale, Guvernul Johannis ar fi un Guvern de tehnocrati, un guvern de urgenta. Dupa alegeri, Johannis ar putea conduce, in opinia mea, un Guvern politic, un program politic negociat cu formatiuni de stanga sau de dreapta pentru ca toate posilibilitatile sunt deschise si nu trebuie sa uitam ca Germania a traversat criza cu un guvern de mare coalitie, stanga-dreapta. Este prematur insa sa discutam acum acest lucru.

  • Crin Antonescu

   Nu e vorba de un orgoliu de partid sau un obiectiv de partid, ci e vorba de respectarea regulilor jocului democratic si de nevoia unui guvern sustinut politic de majoritatea parlamentara.

 • Întrebarea nr. 3 alice

  Domnule Crin Antonescu, eu sunt liberala din convingere, insa e foarte greu sa vad liberalismul pnl-ului de astazi. Asa ca va intreb pe d-voastra: ce masuri cu adevarat liberale o sa luati ca presedinte? Cum vedeti rezolvarea crizei politice din punctul de vedere al unui liberal?

  • Crin Antonescu

   Cred ca principala componenta liberala in actiunea mea ca presedinte va fi asezarea corecta a raporturilor stat-cetatean si a raportului dintre institutiile si puterile statului. Daca e vorba de masuri economice, acestea sunt atributul exclusiv al Guvernului iar elementele economice din programul meu au fost atacate oricum ca fiind prea liberale.

 • Întrebarea nr. 4 Marian

  Nu m-am hotarat cu cine votez, poate ma va ajuta campania electorala si in acest context va intreb:
  Oare propunere domnului Johanis de catre noua coalitie nu este o vanatoare de voturi in vederea turului II de la prezidentiale?
  Cu stima,

  • Mandi Draga

   Mulţi români şi-au pus speranţa în dumneavoastră şi în PNL. Acum aţi decis să mergeţi cu PSD împotriva lui Traian Băsescu şi a PDL. Nu vi se pare că trădaţi, din nou, electoratul de dreapta?

   • Crin Antonescu

    Nu avem nici o alianta cu PSD si, din pacate, Traian Basescu este intr-un razboi cu toata lumea. Ca alegator de dreapta, cred ca primul examen pe care ar trebui sa-l faceti este cel al mandatului presedintelui. Daca a dat satisfactie in timpul celor cinci ani unui om de dreapta, atunci e firesc sa-l votati. Daca nu, s-ar putea sa reevaluati "tradarea dreptei". Sunt un om de dreapta, dar cred sincer ca postura de presedinte, fara sa schimbe convingerile unui om politic, opereaza mai putin cu doctrine decat in cazul unui parlamentar sau ministru.

  • Catalin Popescu

   Cu cine veţi forma o alianţă după alegerile prezidenţiale? Cu PSD sau cu PDL?

   • Crin Antonescu

    Cu cine va fi dispus sa construiasca impreuna cu noi un program economic viabil, un program de reorganizare si normalizare a institutiilor fundamentale. Am raspuns ca presedinte al PNL , in eventuala calitate de presedinte al Romaniei, decizia nu-mi va apartine.

  • Dragos Bilteanu

   De ce nu doriţi să acceptaţi compromisul propus de Traian Băsescu? Dacă doriţi binele României, de ce nu vreţi să acceptaţi un guvern de uniune naţională?

   • Crin Antonescu

    Traian Basescu nu a propus nici un compromis, ci incearca sa impuna o solutie personala. Compromisul l-am propus eu, atunci cand o majoritate parlamentara nu i-a propus lui Traian Basescu un adversar politic, un contracandidat sau un om controversat, ci un independent autentic, in raport cu jocul electoral si cu partidele implicate in acesta. Un guvern de uniune nationala este nereralist si ar perpetua la Palatul Victoria luptele dintre partidele care ne-au demonstrat pe parcursul intregului an ca nu pot si nu doresc sa se ocupe de altceva decat de campania electorala.

  • Crin Antonescu

   Orice politician care actioneaza in favoarea cetatenilor sau a caruia actiune este perceputa in acest fel, castiga voturi. Dar va spun limpede ca argumentele pentru care m-am gandit la Klaus Johannis si pentru care am propus aceasta solutie nu sunt in nici un caz electorale. Nu contest ca s-ar putea sa aiba un efect electoral, ceea ce ar fi cu atat mai bine.

 • Întrebarea nr. 5 Eduard - Daniel Anghel

  Buna ziua,
  1. S-a vazut ca impreuna cu UDMR-ul PNL a putut guverna. In conditiile in care, in acest moment, majoritatea este PSD+PC-PNL-UDMR-Grupul minoritatilor, intrebarea este una compusa “Care sunt principalele punctele in care programele PNL si PSD+PC converg? Dar principalele puncte divergente? Punctele convergente sunt atat de puternice incat sa se poata trece peste cele divergente si sa nu se produca o ruptura in aceasta noua majoritate?”
  2. De ce nu este atacata la Curtea Constututionala decizia presedintelui de a-l desemna ca prim-ministru pe Croitoru?

  Multumesc,

  • Crin Antonescu

   1. Repet ca Guvernul Johannis propus de noi acum nu este un Guvern al unei aliante politice, ci un guvern de tehnocrati, cel putin pana la alegerile prezidentiale.
   2. Atacul la Curtea Constitutionala este ultima posibilitate si preferam sa incercam toate caile rationale pentru a evita un conflict intre institutii.

 • Întrebarea nr. 6 C.T.C

  Domnule Crin Antonescu,
  Dumneavoastra si partidul PNL ati afirmat ca veti sustine un guvern de tehnocrati.
  Intrebarea nr.1:
  De ce atat dumneavoastra cat si partidul pe care il conduceti nu v-ati opus candidaturii si numirii lui Bogdan Olteanu in postul de viceguvernator al BNR in dauna unui alt coleg din PNL care merita pe deplin acest loc si anume Daniel Daianu acceptand astfel sa pierdeti 1-2 procente in loc sa le fi castigat, pentru ca multi oameni au inteles ca astfel va arata si guvernul de tehnocrati despre care vorbeati
  ?

  A doua intrebare este referitoare la alegerile prezidentiale. Lupta pentru fotoliul prezidential este clar ca se da intre dumneavoastra, domnul Mircea Geoana si domnul Traian Basescu.Pentru a ajunge in turul doi trebuie mai intai sa obtineti mai multe procente decat Mircea Geoana in turul 1, ori vad ca dumneavoastra duceti lupta numai impotriva lui Traian Basescu.Mai sunt 2 luni pana la alegeri si nu vad ce ati putea face pentru a-i lua fata domnului Mircea Geaoana.
  Intrebarea nr.2:
  In cazul in care chiar va doriti sa ajungeti presedinte care este strategia dumneavoastra de a lupta impotriva d-lui Mircea Geoana candidat ce este plasat in sondaje pe pozitia a doua cu sanse foarte mari sa ajunga in turul 2?

  • Crin Antonescu

   1. Propunerea initiala pentru BNR a fost Daniel Daianu, dar a fost respinsa in comisiile de buget finante. Prezenta lui Bogdan Olteanu in postul de viceguvernator este nepotrivita si imi asum partea de responsabilitate pentru acest lucru. Olteanu are foarte multe calitati, si sunt convins ca activitatea sa va fi una buna, dar lipsa experientei de varf in sistemul bancar este un argument mult prea puternic impotriva. Am spus ca-mi asum partea de vina pentru aceasta decizie, ca presedinte al PNL, si nu are rost dau explicatii contextuale, reale dealtfel.

   2. Recomand respectuos rezerve serioase fata de mai toate sondajele care s-au publicat. Campania mea nu e lupta impotriva unui alt candidat, ci este o pledoarie pentru un model prezidential si pentru un proiect de tara. Confruntarea cu Traian Basescu este necesara pentru ca este presedintele in exercitiu si pentru ca a impus un model prezidential pe care eu il consider nociv si pe care il contest in mod fundamental.

 • Întrebarea nr. 7 geronimo

  Desi invocati intodeauna un bun simt si o reformare a clasei politice va inconjurati cu oameni ca orban, fenechiu si rusanu si tot dumneavoastra eliminati oameni care ar fi capabili sa participe la o reformare ca Dainel Daianu sau Mogor Csibi. Nu vedeti o oarecare contradictie intre ce afirmati si ce faceti?

  • Crin Antonescu

   Oamenii pe care-i amintiti si despre care am o parere mai buna decat dvs sunt oricum colegi si conducatori ai partidului pe care nu i-am ales eu, ci un congres. Daniel Daianu sau Magor Csibi sunt oameni valorosi, insa nu e vina mea ca nu am obtinut decat cinci locuri de europarlamentari sau ca Daniel Daianu a fost respins in comsia de buget finante. Cred ca pot vorbi despre bun simt in politica avand in vedere propriul meu comportament de-a lungul a foarte multi ani.

 • Întrebarea nr. 8 Ciprian

  Buna ziua.
  Domnul Geoana, a afirmat zilele trecute ca domnul Johannis ar fi agentul dvs. Credeti ca prin aceasta afirmatie a dumnealui, se pune sub semnul intrebarii soliditatea aliantei nou formate, prin iesirea la iveala a unor suspiciuni neasteptate, de acest fel?
  Credeti ca atitudinea aceasta se datoreaza faptului ca domnul Geoana se considera un castigator al cursei prezidentiale conform unor sondaje de ultima ora, si e gata sa va paraseasca inca de pe acum?
  Multumesc.

  • Crin Antonescu

   Nu vreau sa exageram solidaritatea unei "aliante", trecand dicolo de sustinerea comuna, intr-o anumita conjunctura, a unei formule necesare pentru Romania. Este singurul lucru care ne alatura, pe mine si pe dl Geoana, iar afirmatiile sau temerile domniei sale n-au temei, pentru ca nici n-am avut aceasta intentie si nici nu este Johannis omul care sa poate fi folosit in scopuri electorale. Dealtfel, nu pe site-ul meu, ci pe site-ul d-lui Geoana figureaza o fotografie in care dansul si primarul Sibiului strang mana.

 • Întrebarea nr. 9 Ioan A.

  Stimate domnule Antonescu, ofiterii acestei tari si mai ales ofiterii in rezerva au fost umiliti in ultimul an de partidele aflate la guvernare cum nu au mai fost poate niciodata. Se pare ca Romania nu mai are nevoie de noi si suntem tratati ca niste profitori, carora li se interzice sa cumuleze pensia, de multe ori foarte mica, si un salariu la stat, obtinut prin munca si competenta proprie.
  Suntem sute de mii de oameni in aceasta situatie, domnule Crin Antonescu, si avem familii care sufera in urma masurilor luate de PD-L si PSD. Am dori sa stim si sa auzim de la dumneavoastra daca dumneavoastra aveti cunostinta de situatia noastra si daca va pasa sau nu.
  Nu uitati ca militarii au onoare si ei ii respecta pe cei care le arata respect!

  • Crin Antonescu

   Cunosc aceasta situatie, m-am referit adesea la ea in declaratii publice si am initiat in Senat o motiune simpla in legatura cu aceasta problema. Nu uitati ca scandalul de presa iscat de folosirea de catre mine a termenului de pipite a pornit de la o fraza in care acuzam tocmai lipsa de atentie si de respect pentru veterani, pentru militari si alti oameni de onoare ai acestei tari.

 • Întrebarea nr. 10 Luminita Leoveanu

  Nu vi se pare că sloganul dumneavoastră este prea general?

  • Crin Antonescu

   In fond, orice slogan e foarte general si trebuie sa va spun ca ceea ce vreau eu sa dam impreuna tarii e un presedinte, si nu un slogan. Dupa gustul meu, chiar acesta ar fi putut fi sloganul, dar exista conventii, ca forme de comunicare in masa, care trebuie respectate intr-o campanie.

 • Întrebarea nr. 11 Maria Rujoiu

  Domnule Antonescu dupa cum cunoasteti D-nul Traian Basescu a fost suspendat in anul 2007 cu 322 voturi si 108 impotriva ,dar electoratul roman la votat la referendum.Dupa doi ani si jumatate Guvernul a fost demis printr-o motiune de cenzura cu 258 pentru si 176 parlamentari impotriva,desi PDL in aceasta perioada a fost foarte putin la guvernare daca facem un calcul pur matematic .Se vorbeste foarte mult despre criza sau mai bine spus perioada dificila pe care o parcurge Romania desi eu stiu ca este o criza mondiala.Puteti sa-mi spuneti daca putea sa evite Romania intrarea in criza si daca da cum?

  • Crin Antonescu

   Nu cred ca puteam evita intrarea in criza, dar sunt convins ca Guvenul PSD-PDL putea si avea datoria sa adopte masuri aplicate pentru a traversa aceasta perioada. Nici macar n-au avut aceasta preocupare si, dupa cum ati vazut, Guvernarea de noua luni a fost doar o lupta la vedere, afisata, cinica, pentru banii publici si pentru pozitiile de influenta in dispozitivul electoral. Pentru mine, vinovatia celor doua partide, ca si a celor doi lideri, Basescu si Geoana, este egala.

 • Întrebarea nr. 12 Ionel

  Domnule presedinte, din datele ultimelor cercetari reiese ca majoritatea tinerilor, ca si mine, va sustin pentru obtinerea unui manadat de Presedinte al Romaniei.
  Din discursul dumneavoastra nu am putut insa sa imi dau seama care sunt scimbarile pe care va propuneti sa le faceti pentru a sprijini tinerii atit pentru a avea sanse egale pe piata muncii (mai ales pentru profesionistii din administratia publica), pentru a putea sa-si cumpere o locuinita si alte probleme specifice acestei categorii sociale.
  Ce faceti dumenavoastra ca aceasta patura social dezamagita de politica sa iasa la vot si sa va sustina?

  • Crin Antonescu

   Ma bucura foarte mult orice vot venit de la tineri si cred ca cel mai bun lucru pe care politicienii il pot face pentru tineri este de a transforma Romania intr-o tara normala, cu institutii care functioneaza normal, adica in slujba cetateanului, cu politici publice indreptate catre interesele majore ale celor guvernati si cu cautarea tuturor posiblitatilor de a crea sanse si oportunitati. Nu cred in legi care sa fie destinate doar unui grup profesional sau de varsta, dar cred ca functionarea normala a societatii, a institutiilor politice, a criteriilor, vor avea drept beneficiari in primul rand tineri.

 • Întrebarea nr. 13 Ramona

  Aţi declarat că prima acţiune în calitate de preşedinte va fi să vă întâlniţi cu Patriarhul Daniel. De ce?

  • Crin Antonescu

   Pentru ca, in opinia mea, in spatele tuturor crizelor romanesti - politica, economica, institutionala - sta o uriasa criza morala. Biserica majoritara este o institutie care trebuie sa asume un rol mult mai activ in regenerarea morala a Romaniei. Desigur, la fel si celelalte culte si, desigur, si alte institutii precum Academia, de exemplu. Patriarhul este un lider spiritual pentru cei mai multi dintre romani si poate actiona in conlucrare cu presedintele Romaniei in acest sens. Mijloacele sunt diferite, scopul poate fi comun.

 • Întrebarea nr. 14 Respiram greu

  In Romania nu exista programe anticriza (punctaj 1,3 din zece)
  Programul dvs. politic, cuprinde si componeta economica. Intrebari:
  1.Care este viziunea dvs. de iesire din actualul blocaj financiar?
  2. Microintreprinderile si IMM-urile in pragul colapsului (peste 150.000 dupa INS), motorul economiei in anii trecuti, au vreo sansa de supravietuire?

  • Crin Antonescu

   Am combatut din rasputeri impozitul forfetar, care a ucis peste 105.000 de IMM-uri si am sustinut si o motiune de cenzura in acest sens. Programul meu prevede masuri de stimulare a initiativei economice si a investitiilor, a mediului economic privat in general, de la relaxare si simplificare fiscala si pana la asezarea corecta a raporturilor intre stat si contribuabili de orice fel. Detaliile se pot regasi doar in programe de guvernare si actiuni guvernamentale, dar actiunea presedintelui poate sa construiasca un consens legat de dinamizarea economiei romanesti si transformarea ei pana la capat intr-o economie cu adevarat de piata.

 • Întrebarea nr. 15 Alexandra Constantin

  Ce şanse mai avem să prindem un post de comisar şi cum aţi acţiona acum pentru a ne maximiza şansele?

  • Crin Antonescu

   Un post de comisar cred ca prindem oricum, dar e foarte important ce anume portofoliu ne revine. As fi jucat cu totul altfel aceasta miza, depasind disputele interne, pregatind mai multe variante si mobilizand toate resursele, toate grupurile parlamentare, toate familiile politice pentru un rezultat cat mai bun pentru Romania. Concret, cred ca trebuia sa avem mai multe propuneri. De exemplu oameni cu CV politic foarte puternic, fosti prim-ministri, fosti ministri de externe, de exemplu Petre Roman, Tariceanu, Severin, pentru a putea viza in paralel cu agricultura si alte portofolii importante ca alternativa, cum ar fi extinderea, politica externa sau dezvoltarea regionala. Ar fi foarte bine daca Ciolos, un foarte bun specialist, ar obtine portofoliul agriculturii, dar ma tem ca riscul de a pune totul pe o singura carte, din considerente de politica interna, inca o data, ne-a micsorat sansele.

 • Întrebarea nr. 16 misu d

  acceptati critica d lui geoana potrivit careia comiteti aceeasi greseala ca d l basescu cand afirmati ca daca veti fi presedinte il veti desemna candidat de prim ministru pe d l johannis? in acest sens, pentru a elimina acest gen de dispute, ce veti intreprinde ptr o reforma constitutionala, daca veti fi presedinte?

  • Crin Antonescu

   Nu o accept, pentru ca n-am afirmat niciodata ca voi desemna pe Klaus Johannis fara ca o majoritate parlamentara care sa-l sustina sa nu se fi degajat la momentul potrivit din consultarile cu partidele parlamentare. Nu va temeti, nu voi face aceleasi greseli ca Traian Basescu pentru ca l-am criticat prea mult si prea convins. Sper, din tot sufletul, sa nu fac altele.

 • Întrebarea nr. 17 ioana zvarlefus

  Domnule Antonescu, sa speram ca veti intra cu turul doi, asa cum speram cu totii. Cu ce contracandidat preferati sa ramaneti in cursa? Va multumesc.

  • Crin Antonescu

   In fond, conteaza mai putin, nu am o preferinta, mai ales ca dincolo de diferentele personale, Basescu si Geoana reprezinta pe fond acelasi sistem.

 • Întrebarea nr. 18 Florin

  Buna ziua

  Domnule Antonescu

  1. Va rog sa imi enumerati 3 realizari ale dumneavostra in plan politic, care sa ma determine sa va votez la prezidentiale.
  2.De ce nu va puteti distinge de ceilalti candidati printr-o campanie curata, fara atacuri la persoana? Cred ca daca ati veni cu niste programe concrete , evitand sa intrati in jocul murdar al cuvintelor ati castiga mai multa simpatie; asa a castigat Obama!Sau doar la murdarie se rezuma politica romaneasca?
  Va multumesc! Florin

  • Crin Antonescu

   1. Gestiune de succes a singurului minister pe care l-am condus, MTS, in perioada de mari dificultati bugetare (1997 - 2000), gestiune soldata cu 11 titluri olimpice la Sidney, cu ridicarea semnificativa a baremurilor de premiere a performantei sportive, cu introducerea in premiera a rentelor viagere pentru campionii olimpici mondiali si europeni, pastrarea patrimoniului sportiv si cu adoptarea legii educatiei fizice si sportului in 2000.

   2. Faptul ca intr-o perioada complicata 92 - 96, in primul meu mandat, am fost alaturi de colegii PNTCD, PL 93, PAC, voci politice necesare intr-un parlament dominat de stanga postcomunista a FSN, PDSR etc.

   3. Cea mai importanta realizare a mea in acest plan este faptul ca am dovedit ca se poate face politica fara sa te imbogatesti din asta, ca se poate face politica cu pastrarea consecventa a unor principii si valori si ca nu in spatele oricarui politician stau interese ilicite si oculte.

   Confruntarea personala intre candidati nu este neaparat murdara, daca ea se refera doar la acte si optiuni politice. Obama a fost foarte polemic la adresa administratiei Bush jr si era normal sa fie asa. Nu am folosit si nu voi folosi mijloace murdare, dosare, forme de santaj, referiri la lucruri intime, referiri la familie sau formule lipsite de decenta. Dar, nu suntem la un concurs de predici, ci intr-o competitie concreta, directa, in care inteleg sa spun adevarul pana la capat, chiar daca asta inseamna invevitabil un atac politic la adresa altor candidati.

 • Întrebarea nr. 19 Valentin

  Domnule Antonescu,


  1)De cand a inceput neoficial campania electorala a-ti vorbit mult despre incompetenta guvernului Boc dar nu a-ti vorbit niciodata sincer despre competenta guvernului Tariceanu asa zis II, puteti sa va spuneti parerea sincera despre performantele lui?
  2) Care este parerea dumneavoastra despre premierul desemnat Lucian Croitoru si de ce tineti sa continuati criza politica in conditiile in care Mircea Geoana a anuntat ca sigur Klaus Johanis va fi premier doar pana la alegerile presentiale.

  Multumesc,
  Valentin

  • Crin Antonescu

   1. Despre esecurile guvernului Tariceanu am vorbit chiar in timpul acelui guvern. A fost un risc politic personal, pe care mi l-am asumat fara ezitare. Dar mi s-ar parea penibil sa vorbesc despre un fost guvern in vreme ce guvernul PSD-PDL, cu peste 70% majoritate arunca Romania in haos. Marele esec al guvernarii lui Tariceanu, inclusiv cea cu PDL a fost nereformarea structurala a sistemului birocratic romanesc si, implicit a unei bune parti din clasa politica. Dar Guvernul Tariceanu a reusit sa pastreze stabilitatea politica si a avut certe realizari in plan economic.

   2. Nu-l cunosc pe domnul Croitoru si nu spun decat ca nu orice cetatean, oricat de onorabil, poate forma un Guvern. Nu are importanta in aceasta privinta declaratia domnului Geoana pentru ca nu domnia sa hotaraste cat va fi Klaus Johannis premier, ci o majoritate parlamentara.13052 vizualizari

 • Clasa politica (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:01)

  Constantin [anonim]

  Ce plan aveti in vederea castigarii increderii populatiei in clasa politica din Romania?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:05)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Constantin

   Singura cale eficienta pentru castigarea increderii populatiei in clasa politica este schimbarea fundamentala si vizibila a comportamentului clasei poltitice. Primul meu plan este sa ma comport eu insumi ca politician intr-un mod credibil.
 • Intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:01)

  Dan [anonim]

  Domnule Antonescu,
  Trecand peste ambitiile politice ale noului pol format in parlement, care cred ca sunt de moment, de conjunctura, pentru crearea unnei stabilitati politice de care tara are atata nevoie, de ce este inacceptabila propunerea facuta de Traian Basescu pt postul de sef al guvernului avand in vedere ca la formarea acestuia pot participa toate formatiunile politice, negociind ministerele? Nu este mai importanta stabilitatea tarii decat obietivele de partid (coalitie)?
  Cu stima un posibil votant Crin Antonescu
  • intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:18)

   Andra Roman [anonim] i-a raspuns lui Dan

   De ce insistaţi pe candidatura lui Klaus Iohannis? Nu vedeţi că vă duceţi în jos în sondaje insistând pe această candidatură?
   • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:08)

    Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andra Roman

    Insist pe candidatura lui Johannis pentru ca am reusit constituirea unei majoritati in favoarea sa in 24 de ore, pentru ca opinia publica este in buna masura favorabila si pentru ca nici presedintele Basescu nu a avut obiectiuni la persoana. Care este efectul din sondaje este mai putin important si oricum nu cred ca este unul defavorabil.
  • Guvernul Johannis-de stanga sau de dreapta? (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:24)

   Andrei [anonim] i-a raspuns lui Dan

   /Avand in vedere ca PNL e un partid de dreapta iar PSD e un partid membru al Internationalei Socialiste, deci de stanga, un guvern Johannis va fi de centru-stanga sau de centru-dreapta? Daca PSD va propune renuntarea la cota unica de impozitare ce atitudine va avea domnul Johannis?
   • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:09)

    Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei

    Pana la alegerile prezidentiale, Guvernul Johannis ar fi un Guvern de tehnocrati, un guvern de urgenta. Dupa alegeri, Johannis ar putea conduce, in opinia mea, un Guvern politic, un program politic negociat cu formatiuni de stanga sau de dreapta pentru ca toate posilibilitatile sunt deschise si nu trebuie sa uitam ca Germania a traversat criza cu un guvern de mare coalitie, stanga-dreapta. Este prematur insa sa discutam acum acest lucru.
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:06)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dan

   Nu e vorba de un orgoliu de partid sau un obiectiv de partid, ci e vorba de respectarea regulilor jocului democratic si de nevoia unui guvern sustinut politic de majoritatea parlamentara.
 • pnl (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:02)

  alice [anonim]

  Domnule Crin Antonescu, eu sunt liberala din convingere, insa e foarte greu sa vad liberalismul pnl-ului de astazi. Asa ca va intreb pe d-voastra: ce masuri cu adevarat liberale o sa luati ca presedinte? Cum vedeti rezolvarea crizei politice din punctul de vedere al unui liberal?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:11)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui alice

   Cred ca principala componenta liberala in actiunea mea ca presedinte va fi asezarea corecta a raporturilor stat-cetatean si a raportului dintre institutiile si puterile statului. Daca e vorba de masuri economice, acestea sunt atributul exclusiv al Guvernului iar elementele economice din programul meu au fost atacate oricum ca fiind prea liberale.
 • Domnule Antonescu, (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:02)

  Marian [anonim]

  Nu m-am hotarat cu cine votez, poate ma va ajuta campania electorala si in acest context va intreb:
  Oare propunere domnului Johanis de catre noua coalitie nu este o vanatoare de voturi in vederea turului II de la prezidentiale?
  Cu stima,
  • Domnule Crin (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:11)

   Mandi Draga [anonim] i-a raspuns lui Marian

   Mulţi români şi-au pus speranţa în dumneavoastră şi în PNL. Acum aţi decis să mergeţi cu PSD împotriva lui Traian Băsescu şi a PDL. Nu vi se pare că trădaţi, din nou, electoratul de dreapta?
   • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:15)

    Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mandi Draga

    Nu avem nici o alianta cu PSD si, din pacate, Traian Basescu este intr-un razboi cu toata lumea. Ca alegator de dreapta, cred ca primul examen pe care ar trebui sa-l faceti este cel al mandatului presedintelui. Daca a dat satisfactie in timpul celor cinci ani unui om de dreapta, atunci e firesc sa-l votati. Daca nu, s-ar putea sa reevaluati "tradarea dreptei". Sunt un om de dreapta, dar cred sincer ca postura de presedinte, fara sa schimbe convingerile unui om politic, opereaza mai putin cu doctrine decat in cazul unui parlamentar sau ministru.
  • Crin ANtonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:12)

   Catalin Popescu [anonim] i-a raspuns lui Marian

   Cu cine veţi forma o alianţă după alegerile prezidenţiale? Cu PSD sau cu PDL?
   • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:16)

    Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Catalin Popescu

    Cu cine va fi dispus sa construiasca impreuna cu noi un program economic viabil, un program de reorganizare si normalizare a institutiilor fundamentale. Am raspuns ca presedinte al PNL , in eventuala calitate de presedinte al Romaniei, decizia nu-mi va apartine.
  • Intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:14)

   Dragos Bilteanu [anonim] i-a raspuns lui Marian

   De ce nu doriţi să acceptaţi compromisul propus de Traian Băsescu? Dacă doriţi binele României, de ce nu vreţi să acceptaţi un guvern de uniune naţională?
   • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:18)

    Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dragos Bilteanu

    Traian Basescu nu a propus nici un compromis, ci incearca sa impuna o solutie personala. Compromisul l-am propus eu, atunci cand o majoritate parlamentara nu i-a propus lui Traian Basescu un adversar politic, un contracandidat sau un om controversat, ci un independent autentic, in raport cu jocul electoral si cu partidele implicate in acesta. Un guvern de uniune nationala este nereralist si ar perpetua la Palatul Victoria luptele dintre partidele care ne-au demonstrat pe parcursul intregului an ca nu pot si nu doresc sa se ocupe de altceva decat de campania electorala.
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:12)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marian

   Orice politician care actioneaza in favoarea cetatenilor sau a caruia actiune este perceputa in acest fel, castiga voturi. Dar va spun limpede ca argumentele pentru care m-am gandit la Klaus Johannis si pentru care am propus aceasta solutie nu sunt in nici un caz electorale. Nu contest ca s-ar putea sa aiba un efect electoral, ceea ce ar fi cu atat mai bine.
 • Noua majoritate poate rezista? Decizia presedintel (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:02)

  Eduard - Daniel Anghel [anonim]

  Buna ziua,
  1. S-a vazut ca impreuna cu UDMR-ul PNL a putut guverna. In conditiile in care, in acest moment, majoritatea este PSD+PC-PNL-UDMR-Grupul minoritatilor, intrebarea este una compusa “Care sunt principalele punctele in care programele PNL si PSD+PC converg? Dar principalele puncte divergente? Punctele convergente sunt atat de puternice incat sa se poata trece peste cele divergente si sa nu se produca o ruptura in aceasta noua majoritate?”
  2. De ce nu este atacata la Curtea Constututionala decizia presedintelui de a-l desemna ca prim-ministru pe Croitoru?

  Multumesc,
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:20)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Eduard - Daniel Anghel

   1. Repet ca Guvernul Johannis propus de noi acum nu este un Guvern al unei aliante politice, ci un guvern de tehnocrati, cel putin pana la alegerile prezidentiale.
   2. Atacul la Curtea Constitutionala este ultima posibilitate si preferam sa incercam toate caile rationale pentru a evita un conflict intre institutii.
 • Buna ziua ! (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:05)

  C.T.C [utilizator]

  Domnule Crin Antonescu,
  Dumneavoastra si partidul PNL ati afirmat ca veti sustine un guvern de tehnocrati.
  Intrebarea nr.1:
  De ce atat dumneavoastra cat si partidul pe care il conduceti nu v-ati opus candidaturii si numirii lui Bogdan Olteanu in postul de viceguvernator al BNR in dauna unui alt coleg din PNL care merita pe deplin acest loc si anume Daniel Daianu acceptand astfel sa pierdeti 1-2 procente in loc sa le fi castigat, pentru ca multi oameni au inteles ca astfel va arata si guvernul de tehnocrati despre care vorbeati
  ?

  A doua intrebare este referitoare la alegerile prezidentiale. Lupta pentru fotoliul prezidential este clar ca se da intre dumneavoastra, domnul Mircea Geoana si domnul Traian Basescu.Pentru a ajunge in turul doi trebuie mai intai sa obtineti mai multe procente decat Mircea Geoana in turul 1, ori vad ca dumneavoastra duceti lupta numai impotriva lui Traian Basescu.Mai sunt 2 luni pana la alegeri si nu vad ce ati putea face pentru a-i lua fata domnului Mircea Geaoana.
  Intrebarea nr.2:
  In cazul in care chiar va doriti sa ajungeti presedinte care este strategia dumneavoastra de a lupta impotriva d-lui Mircea Geoana candidat ce este plasat in sondaje pe pozitia a doua cu sanse foarte mari sa ajunga in turul 2?
  • Domnule Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:21)

   bgd [anonim] i-a raspuns lui C.T.C

   Buna ziua,

   Lasand la o parte interesul general al PNL-ului in acest moment, nu credeti ca o alianta cu PSD-ul (un partid care nu este agreat deloc de simpatizantii pnl) este o miscare care va poate diminua sansele de a ajunge Presedinte?

   De ce nu va axati pe o campanie in care sa ne aratati cum sunteti dumnevoastra si de ce merita sa va votam pe dvs, nu in comparatie cu Traian Basescu?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:25)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui C.T.C

   1. Propunerea initiala pentru BNR a fost Daniel Daianu, dar a fost respinsa in comisiile de buget finante. Prezenta lui Bogdan Olteanu in postul de viceguvernator este nepotrivita si imi asum partea de responsabilitate pentru acest lucru. Olteanu are foarte multe calitati, si sunt convins ca activitatea sa va fi una buna, dar lipsa experientei de varf in sistemul bancar este un argument mult prea puternic impotriva. Am spus ca-mi asum partea de vina pentru aceasta decizie, ca presedinte al PNL, si nu are rost dau explicatii contextuale, reale dealtfel.

   2. Recomand respectuos rezerve serioase fata de mai toate sondajele care s-au publicat. Campania mea nu e lupta impotriva unui alt candidat, ci este o pledoarie pentru un model prezidential si pentru un proiect de tara. Confruntarea cu Traian Basescu este necesara pentru ca este presedintele in exercitiu si pentru ca a impus un model prezidential pe care eu il consider nociv si pe care il contest in mod fundamental.
 • Reforma? (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:06)

  geronimo [anonim]

  Desi invocati intodeauna un bun simt si o reformare a clasei politice va inconjurati cu oameni ca orban, fenechiu si rusanu si tot dumneavoastra eliminati oameni care ar fi capabili sa participe la o reformare ca Dainel Daianu sau Mogor Csibi. Nu vedeti o oarecare contradictie intre ce afirmati si ce faceti?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:28)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui geronimo

   Oamenii pe care-i amintiti si despre care am o parere mai buna decat dvs sunt oricum colegi si conducatori ai partidului pe care nu i-am ales eu, ci un congres. Daniel Daianu sau Magor Csibi sunt oameni valorosi, insa nu e vina mea ca nu am obtinut decat cinci locuri de europarlamentari sau ca Daniel Daianu a fost respins in comsia de buget finante. Cred ca pot vorbi despre bun simt in politica avand in vedere propriul meu comportament de-a lungul a foarte multi ani.
 • o nelamurire (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:07)

  Ciprian [anonim]

  Buna ziua.
  Domnul Geoana, a afirmat zilele trecute ca domnul Johannis ar fi agentul dvs. Credeti ca prin aceasta afirmatie a dumnealui, se pune sub semnul intrebarii soliditatea aliantei nou formate, prin iesirea la iveala a unor suspiciuni neasteptate, de acest fel?
  Credeti ca atitudinea aceasta se datoreaza faptului ca domnul Geoana se considera un castigator al cursei prezidentiale conform unor sondaje de ultima ora, si e gata sa va paraseasca inca de pe acum?
  Multumesc.
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:30)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ciprian

   Nu vreau sa exageram solidaritatea unei "aliante", trecand dicolo de sustinerea comuna, intr-o anumita conjunctura, a unei formule necesare pentru Romania. Este singurul lucru care ne alatura, pe mine si pe dl Geoana, iar afirmatiile sau temerile domniei sale n-au temei, pentru ca nici n-am avut aceasta intentie si nici nu este Johannis omul care sa poate fi folosit in scopuri electorale. Dealtfel, nu pe site-ul meu, ci pe site-ul d-lui Geoana figureaza o fotografie in care dansul si primarul Sibiului strang mana.
 • Ofiterii (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:09)

  Ioan A. [anonim]

  Stimate domnule Antonescu, ofiterii acestei tari si mai ales ofiterii in rezerva au fost umiliti in ultimul an de partidele aflate la guvernare cum nu au mai fost poate niciodata. Se pare ca Romania nu mai are nevoie de noi si suntem tratati ca niste profitori, carora li se interzice sa cumuleze pensia, de multe ori foarte mica, si un salariu la stat, obtinut prin munca si competenta proprie.
  Suntem sute de mii de oameni in aceasta situatie, domnule Crin Antonescu, si avem familii care sufera in urma masurilor luate de PD-L si PSD. Am dori sa stim si sa auzim de la dumneavoastra daca dumneavoastra aveti cunostinta de situatia noastra si daca va pasa sau nu.
  Nu uitati ca militarii au onoare si ei ii respecta pe cei care le arata respect!
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:32)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioan A.

   Cunosc aceasta situatie, m-am referit adesea la ea in declaratii publice si am initiat in Senat o motiune simpla in legatura cu aceasta problema. Nu uitati ca scandalul de presa iscat de folosirea de catre mine a termenului de pipite a pornit de la o fraza in care acuzam tocmai lipsa de atentie si de respect pentru veterani, pentru militari si alti oameni de onoare ai acestei tari.
 • Crin (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:09)

  Luminita Leoveanu [anonim]

  Nu vi se pare că sloganul dumneavoastră este prea general?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:34)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Luminita Leoveanu

   In fond, orice slogan e foarte general si trebuie sa va spun ca ceea ce vreau eu sa dam impreuna tarii e un presedinte, si nu un slogan. Dupa gustul meu, chiar acesta ar fi putut fi sloganul, dar exista conventii, ca forme de comunicare in masa, care trebuie respectate intr-o campanie.
 • Domnule Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:10)

  Ionita Adrian [anonim]

  Ce înţelegeţi prin a face politică „altfel”?
 • Discutie on line cu Crin ANTONESCU (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:14)

  Maria Rujoiu [anonim]

  Domnule Antonescu dupa cum cunoasteti D-nul Traian Basescu a fost suspendat in anul 2007 cu 322 voturi si 108 impotriva ,dar electoratul roman la votat la referendum.Dupa doi ani si jumatate Guvernul a fost demis printr-o motiune de cenzura cu 258 pentru si 176 parlamentari impotriva,desi PDL in aceasta perioada a fost foarte putin la guvernare daca facem un calcul pur matematic .Se vorbeste foarte mult despre criza sau mai bine spus perioada dificila pe care o parcurge Romania desi eu stiu ca este o criza mondiala.Puteti sa-mi spuneti daca putea sa evite Romania intrarea in criza si daca da cum?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:36)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maria Rujoiu

   Nu cred ca puteam evita intrarea in criza, dar sunt convins ca Guvenul PSD-PDL putea si avea datoria sa adopte masuri aplicate pentru a traversa aceasta perioada. Nici macar n-au avut aceasta preocupare si, dupa cum ati vazut, Guvernarea de noua luni a fost doar o lupta la vedere, afisata, cinica, pentru banii publici si pentru pozitiile de influenta in dispozitivul electoral. Pentru mine, vinovatia celor doua partide, ca si a celor doi lideri, Basescu si Geoana, este egala.
 • Sustinerea tinerilor (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:15)

  Ionel [anonim]

  Domnule presedinte, din datele ultimelor cercetari reiese ca majoritatea tinerilor, ca si mine, va sustin pentru obtinerea unui manadat de Presedinte al Romaniei.
  Din discursul dumneavoastra nu am putut insa sa imi dau seama care sunt scimbarile pe care va propuneti sa le faceti pentru a sprijini tinerii atit pentru a avea sanse egale pe piata muncii (mai ales pentru profesionistii din administratia publica), pentru a putea sa-si cumpere o locuinita si alte probleme specifice acestei categorii sociale.
  Ce faceti dumenavoastra ca aceasta patura social dezamagita de politica sa iasa la vot si sa va sustina?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:38)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ionel

   Ma bucura foarte mult orice vot venit de la tineri si cred ca cel mai bun lucru pe care politicienii il pot face pentru tineri este de a transforma Romania intr-o tara normala, cu institutii care functioneaza normal, adica in slujba cetateanului, cu politici publice indreptate catre interesele majore ale celor guvernati si cu cautarea tuturor posiblitatilor de a crea sanse si oportunitati. Nu cred in legi care sa fie destinate doar unui grup profesional sau de varsta, dar cred ca functionarea normala a societatii, a institutiilor politice, a criteriilor, vor avea drept beneficiari in primul rand tineri.
 • Intrebare Crin Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:16)

  Ramona [anonim]

  Aţi declarat că prima acţiune în calitate de preşedinte va fi să vă întâlniţi cu Patriarhul Daniel. De ce?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:42)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ramona

   Pentru ca, in opinia mea, in spatele tuturor crizelor romanesti - politica, economica, institutionala - sta o uriasa criza morala. Biserica majoritara este o institutie care trebuie sa asume un rol mult mai activ in regenerarea morala a Romaniei. Desigur, la fel si celelalte culte si, desigur, si alte institutii precum Academia, de exemplu. Patriarhul este un lider spiritual pentru cei mai multi dintre romani si poate actiona in conlucrare cu presedintele Romaniei in acest sens. Mijloacele sunt diferite, scopul poate fi comun.
 • Domnule Antonescu, (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:18)

  Respiram greu [anonim]

  In Romania nu exista programe anticriza (punctaj 1,3 din zece)
  Programul dvs. politic, cuprinde si componeta economica. Intrebari:
  1.Care este viziunea dvs. de iesire din actualul blocaj financiar?
  2. Microintreprinderile si IMM-urile in pragul colapsului (peste 150.000 dupa INS), motorul economiei in anii trecuti, au vreo sansa de supravietuire?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:45)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Respiram greu

   Am combatut din rasputeri impozitul forfetar, care a ucis peste 105.000 de IMM-uri si am sustinut si o motiune de cenzura in acest sens. Programul meu prevede masuri de stimulare a initiativei economice si a investitiilor, a mediului economic privat in general, de la relaxare si simplificare fiscala si pana la asezarea corecta a raporturilor intre stat si contribuabili de orice fel. Detaliile se pot regasi doar in programe de guvernare si actiuni guvernamentale, dar actiunea presedintelui poate sa construiasca un consens legat de dinamizarea economiei romanesti si transformarea ei pana la capat intr-o economie cu adevarat de piata.
 • Pentru Crin Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:19)

  Alexandra Constantin [anonim]

  Ce şanse mai avem să prindem un post de comisar şi cum aţi acţiona acum pentru a ne maximiza şansele?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:48)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandra Constantin

   Un post de comisar cred ca prindem oricum, dar e foarte important ce anume portofoliu ne revine. As fi jucat cu totul altfel aceasta miza, depasind disputele interne, pregatind mai multe variante si mobilizand toate resursele, toate grupurile parlamentare, toate familiile politice pentru un rezultat cat mai bun pentru Romania. Concret, cred ca trebuia sa avem mai multe propuneri. De exemplu oameni cu CV politic foarte puternic, fosti prim-ministri, fosti ministri de externe, de exemplu Petre Roman, Tariceanu, Severin, pentru a putea viza in paralel cu agricultura si alte portofolii importante ca alternativa, cum ar fi extinderea, politica externa sau dezvoltarea regionala. Ar fi foarte bine daca Ciolos, un foarte bun specialist, ar obtine portofoliul agriculturii, dar ma tem ca riscul de a pune totul pe o singura carte, din considerente de politica interna, inca o data, ne-a micsorat sansele.
 • Ce ar trebui sa fac sa am si euAcces la Justitie? (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:20)

  Florin Ioan Penciuc [anonim]

  Pentru Hotnews. Va rog sa-mi acceptati acest mesaj, este mai lung decat imi doresc, insa data fiind seriozitatea cazului imi este imposibil sa ma incadrez in formatul sugerat de dumneavoastra si in acelasi timp sa ofer suficiente informatii pentru a astepta un raspuns pertinent. Va multumesc anticipat si sper sa acceptati sa-l publicati asa cum este el.
  Draga domnule Antonescu,
  Dupa parerea mea sunteti un politician european, de incredere, placut si remarcabil pe care nu l-am vazut sa practice politica murdara care se practica din pacate in aceste zile in Romania . Sunteti pe cale de a deveni un presedinte al tuturor romanilor - in special al celor nedreptatiti si sper sa dea Dzeu sa aduca romanii la vot si sa reusiti in ceia ce v-ati propus pentru ca tara plange dupa o schimbare REALA.

  Am intrat in conflict cu serviciile secrete si am fost obligate sa fug din propria mea tara. M-am judecat cu autoritatile romane si mi-am obtinut dreptatea intr-o tara europeana dar imi este absolute imposibil sa obtin Justitie in Romania!!! Este posibil ca in final sa pot sa am si eu acces la o Justitie romaneasca INSA de calitate europeana? Ce credeti despre faptul ca imi este imposibil sa obtin Justitie in propria mea tara si cum credeti ca ve-ti face lucrurile intr-un mod diferit in asa fel incat sa am si eu parte de dreptate. Nu vreau nimic mai mult, decat dreptate.

  In anul 2005 ministerul dnei Monica Macovei a formulat o cerere de extradare catre guvernul din UK in baza caruia guvernul roman cerea extradarea mea in baza unor fapte presupus savarsite dar pe care nu le-am comis. Ulterior am demonstrat ca acuzatiile au fost fabricate, lansate si sustinute in presa de catre S.R.I. si fosta U.M. 0125 insa in Romania serviciilor secrete si a intereselor acestora, a scandalurilor continue pe nimeni nu intereseaza acest lucru. Care este punctul dv de vedere in ceia ce priveste pozitia oficiala pe care a avut-o guvernul Romaniei, Ministerul Justitiei, dna Monica Macovei fata de caz
 • intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:20)

  misu d [anonim]

  acceptati critica d lui geoana potrivit careia comiteti aceeasi greseala ca d l basescu cand afirmati ca daca veti fi presedinte il veti desemna candidat de prim ministru pe d l johannis? in acest sens, pentru a elimina acest gen de dispute, ce veti intreprinde ptr o reforma constitutionala, daca veti fi presedinte?
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:51)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui misu d

   Nu o accept, pentru ca n-am afirmat niciodata ca voi desemna pe Klaus Johannis fara ca o majoritate parlamentara care sa-l sustina sa nu se fi degajat la momentul potrivit din consultarile cu partidele parlamentare. Nu va temeti, nu voi face aceleasi greseli ca Traian Basescu pentru ca l-am criticat prea mult si prea convins. Sper, din tot sufletul, sa nu fac altele.
 • turul doi (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:20)

  ioana zvarlefus [anonim]

  Domnule Antonescu, sa speram ca veti intra cu turul doi, asa cum speram cu totii. Cu ce contracandidat preferati sa ramaneti in cursa? Va multumesc.
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:52)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ioana zvarlefus

   In fond, conteaza mai putin, nu am o preferinta, mai ales ca dincolo de diferentele personale, Basescu si Geoana reprezinta pe fond acelasi sistem.
 • campanie..... (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:21)

  Florin [anonim]

  Buna ziua

  Domnule Antonescu

  1. Va rog sa imi enumerati 3 realizari ale dumneavostra in plan politic, care sa ma determine sa va votez la prezidentiale.
  2.De ce nu va puteti distinge de ceilalti candidati printr-o campanie curata, fara atacuri la persoana? Cred ca daca ati veni cu niste programe concrete , evitand sa intrati in jocul murdar al cuvintelor ati castiga mai multa simpatie; asa a castigat Obama!Sau doar la murdarie se rezuma politica romaneasca?
  Va multumesc! Florin
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:59)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Florin

   1. Gestiune de succes a singurului minister pe care l-am condus, MTS, in perioada de mari dificultati bugetare (1997 - 2000), gestiune soldata cu 11 titluri olimpice la Sidney, cu ridicarea semnificativa a baremurilor de premiere a performantei sportive, cu introducerea in premiera a rentelor viagere pentru campionii olimpici mondiali si europeni, pastrarea patrimoniului sportiv si cu adoptarea legii educatiei fizice si sportului in 2000.

   2. Faptul ca intr-o perioada complicata 92 - 96, in primul meu mandat, am fost alaturi de colegii PNTCD, PL 93, PAC, voci politice necesare intr-un parlament dominat de stanga postcomunista a FSN, PDSR etc.

   3. Cea mai importanta realizare a mea in acest plan este faptul ca am dovedit ca se poate face politica fara sa te imbogatesti din asta, ca se poate face politica cu pastrarea consecventa a unor principii si valori si ca nu in spatele oricarui politician stau interese ilicite si oculte.

   Confruntarea personala intre candidati nu este neaparat murdara, daca ea se refera doar la acte si optiuni politice. Obama a fost foarte polemic la adresa administratiei Bush jr si era normal sa fie asa. Nu am folosit si nu voi folosi mijloace murdare, dosare, forme de santaj, referiri la lucruri intime, referiri la familie sau formule lipsite de decenta. Dar, nu suntem la un concurs de predici, ci intr-o competitie concreta, directa, in care inteleg sa spun adevarul pana la capat, chiar daca asta inseamna invevitabil un atac politic la adresa altor candidati.
 • Competenta (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:22)

  Valentin [anonim]

  Domnule Antonescu,


  1)De cand a inceput neoficial campania electorala a-ti vorbit mult despre incompetenta guvernului Boc dar nu a-ti vorbit niciodata sincer despre competenta guvernului Tariceanu asa zis II, puteti sa va spuneti parerea sincera despre performantele lui?
  2) Care este parerea dumneavoastra despre premierul desemnat Lucian Croitoru si de ce tineti sa continuati criza politica in conditiile in care Mircea Geoana a anuntat ca sigur Klaus Johanis va fi premier doar pana la alegerile presentiale.

  Multumesc,
  Valentin
  • raspuns (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:05)

   Crin Antonescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Valentin

   1. Despre esecurile guvernului Tariceanu am vorbit chiar in timpul acelui guvern. A fost un risc politic personal, pe care mi l-am asumat fara ezitare. Dar mi s-ar parea penibil sa vorbesc despre un fost guvern in vreme ce guvernul PSD-PDL, cu peste 70% majoritate arunca Romania in haos. Marele esec al guvernarii lui Tariceanu, inclusiv cea cu PDL a fost nereformarea structurala a sistemului birocratic romanesc si, implicit a unei bune parti din clasa politica. Dar Guvernul Tariceanu a reusit sa pastreze stabilitatea politica si a avut certe realizari in plan economic.

   2. Nu-l cunosc pe domnul Croitoru si nu spun decat ca nu orice cetatean, oricat de onorabil, poate forma un Guvern. Nu are importanta in aceasta privinta declaratia domnului Geoana pentru ca nu domnia sa hotaraste cat va fi Klaus Johannis premier, ci o majoritate parlamentara.
 • Pensii si salarii (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:22)

  Mihai Bunea [anonim]

  1. Sustineti corelarea punctului de pensie cu rata inflatiei sau cu salariul mediu?

  2. Sustineti cresterea sau scaderea contibutiilor salariale?

  Un calcul, pentru un salariu brut de 1700 lei: http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calcs2&suma=1700
  Pentru a ca salariatul sa fie platit cu 1218 RON, angajatorul cheltuieste 2189 RON.
  Impozitul efectiv este de 45%!.

  Nemaipunand la socoteala si TVA-ul, jumatate dintr-un an de munca, un angajat lucreaza pentru stat.
 • Intrebari pentru domnul Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:23)

  adi [anonim]

  1. In contextul de acum, vi se pare normala restructurarea la nivelul Executivului. Considerati ca viabila posibilitatea reducerii numarului de ministere? Premierul desemnat si presedintele Basescu au vorbit despre o astfel de posibilitate.
  2. Dumneavoastra doriti un Guvern Iohannis pentru o luna si jumatate sau pana la final de mandat?
  Multumesc anticipat
 • PNL + PSD (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:24)

  skortzy [anonim]

  Cum ati explica electoratului liberal o eventuala alianta de guvernare intre PNL si PSD? (in afara de interesul national...)
 • intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:26)

  E. Popescu [anonim]

  Domnule Crin Antonescu,
  Credeti ca in noua dvs. calitate de presedinte al Romaniei veti reusi sa indepliniti la cote rezonabile promisiunile inaintate in perioada campaniei?
  Cu alte cuvinte promisiunile ar trebui facute realist,in masura in care acestea vor putea fi puse in aplicare.
  Bineinteles avandu-se in vedere si perioada urmatoare de continuare a crizei.
  Cu multumiri,
 • Domnule Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:27)

  adina tutunaru [anonim]

  Domnule Antonescu, dupa revolutie ne-am confruntat cu diverse tipuri de presedinte, am avut un presedinte care era mana in mana cu sistemul, altul care a fost invins de sistem si altul care "a jucat" impreuna cu sistemul. Dvs ce tip de presedinte veti fi pentru Romania ? Multumesc !
 • Politice (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:28)

  Mircea [anonim]

  1. Afirmati in aprilie: 'Patriciu e disciplinat, ma sustine pe mine, nu pe Radu Duda'. De ce sunteti atat de mandru ca va sustine Particiu? Credeti ca romanii au uitat toate scandalurile legate de numele Patriciu inclusiv jongleriile cu pretul actiunilor Rompetrol?

  2. In 2009 in plina criza partidul liberal introduce mii de amendamente la legea bugetului multe din acestea referindu-se la lucrari de investitii care ar fi trebuit facute de guvernul Tariceanu in anii cand economia Romaniei crestea cu 9%. Pe ce s-au cheltuit acei bani: pe masini Logan de 75.000 euro sau 'cadouri' electorale ?
 • pensii (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:30)

  Virgil Popescu [anonim]

  Domnule Presedinte,

  1) cand va renunta PNL la masura populista si imposibila a punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut, pe care nici bugetul, nici economia, nu il pot sustine, si vor aproba legea pensiilor propusa de Guvernul inca in exercitiu?

  2) veti actiona, prin noua majoritate, pentru revenirea la calendarul initial de contributii pentru pilonul doi de pensii private obligatorii, sistem de economisire blocat practic de Guvernul Boc?

  Multumesc,
  VP
 • Comisarul de agrigultura (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:30)

  andreea vitali [anonim]

  Din cate se pare, romania nu va primi postul de comisar pentru agricultura. Presedintele a acuzat criza politica. Care este in opinia dvs cauza pentru care s-a pierdut acest post?
  multumesc anticipat !
 • Majoritate parlamentara? (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:30)

  Marius [anonim]

  De ce sustineti ca "alianta" PSD+PC+PNL+UDMR poate impune un premier cand aceasta alianta exista doar asa in vorbe, cand nu exista niciun document care sa ateste acest lucru? Cum poate domnul presedinte sa fie sigur ca o asa zisa "alianta" din atat de multe partide va rezista cand aliante mai mici nu au reusit sa se inteleaga?
 • Partide (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:31)

  dan [anonim]

  1. PNL si PSD par intr-o relatie de dragoste de ani de zile cateodata din semiumbra, alteori la vedere. Ce va uneste de atatia ani? Platformele politice apropiate sau aceeasi sponsori?

  2. Ce parere aveti despre obiectivitatea grupurilor de presa apartinand unor oameni fara credibilitate morala asupra carora planeaza acuzatii sau suspiciuni de colaborare cu securitatea, jonglerii la bursa cu pretul actiunilor sau pagubirea romanilor in fonduri de investitii?
 • Propbema retrocedarii propietatilor confiscate (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:32)

  Romulus [anonim]

  Domnule Antonescu,

  Care este in opinia Dvs modalitatea prin care, in eventualitatea ca veti fi ales presedinte, veti asigura remedierea nedreptatilor pe care legea Voiculescu(de 'completare a legii 18 si legii 1 privind retrocedarea propietatilor confiscate de regimul comunist ) le-a creat, Nu este din acest punct de vedere 'toxica' relatia actuala cu PSD-PC, a caror pozitie asupra problemei propietatii este in contradictie cu doctrina liberala clasica, pe care in mod normal PNL-ul actual ar trebui sa o continue si nu sa se dezica de ea?
 • Sa presupunem (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:32)

  andrada ticmeanu [anonim]

  Dl Antonescu, sa presupunem ca ati fi actualul presedinte al Romaniei. Ce ati fi facut in locul lui Traian Basescu in aceasta criza?
  Va multumesc.
 • masuri concrete (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:33)

  Toma Scarlatescu [anonim]

  D-le Antonescu, de cand v-ati anuntat candidatura la presedintie, nu am distins in discursurile dvs nici o masura concreta referitoare la planurile dvs in caz ca veti ajunge la Cotroceni. Imi puteti prezenta macar cateva astfel de masuri?
 • PARLAMENT UNICAMERAL (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:36)

  MIHAI [anonim]

  1. de ce va este frica de parlamentul unicameral cu un numar redus de parlamentari.
  .
  2.se spune ca cel mai destept cedeaza , sau in politica nu este valabila aceasta invatatura..
  care credeti ca din cei trei candidati cu sanse ar putea sa cedeze in aceste clipe grele pentru tara???
 • Tineret (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:37)

  catalina alexandra [anonim]

  domnule Antonescu,
  stim cu totii ca atat dvs cat si partidul national liberal sustineti implicarea tineretului in viata sociala si cea politica.
  Care sunt cele mai frecvente greseli pe care un tanar ar trebui sa le evite, pt a fi un bun politician ?
  Va multumesc.
 • in legatura cu actuala structura a guvernului (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:38)

  andrei [anonim]

  Domnule Antonescu, cred ca sunteti de aceeasi parere ca si mine in privinta structurii guvernului- mi se pare un numar exagerat de ministrii.
  Cate ministere credeti ca ar trebui sa aiba guvernul Romaniei? Va multumesc
 • chestii concrete (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:39)

  Madalina [anonim]

  Dl-e Crin Antonescu, care sunt argumentele concrete cu care convingeti romanii sa viteze cu dumneavoastra, pentru ca pana acum nu imi vine in minte nici unul. Si inca o intrebare: de ce sloganul PNL seamana izbitor cu cel al PDL? Cine de la cine a furat? :)
 • prioritar pentru Romania (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:41)

  radu m [anonim]

  Dl Antonescu, ce masuri sunt necesare in romania de astazi, care este prioritatea noastra ca tara europeana in momentul de fata? Va multumesc, am incredere in dvs.
 • intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:43)

  Daniel [anonim]

  Domnule Crin Antonescu nu credeti ca modul foarte dur pe care la-ti abordat in aceasta campanie ( caracteristic PSD-ului ) nu vi se potriveste si nu va ajuta sa castigati , ci din contra va trage in jos?
 • 2 intrebari (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:45)

  ToBeOrNotToBe [utilizator]

  Aceleasi intrebari le-am pus si domnului Basescu dar nu mi-a rapsuns...

  1) Cu ce ne-a ajutat pana acum pe noi axa Londra-Washinghton-Bucuresti si ce impact credeti ca are datoria externa de 76 miliarde de euro pe care am acumulat-o din 89 incoace (cand era 0). Nu credeti ca astfel am devenit sclavii FMI si ai Bancii Mondiale ?
  2) Daca va declarati un roman adevarat (numesc roman adevarat Eminescu, Stefan cel Mare, etc) de ce exista acest import masiv de alimente din alte tari iar alimentele romanesti fara hormoni de crestere sunt in proportie foarte mica in hipermarketuri si cu preturi mai mari (facandu-le practic sa devina optiunea nr.2 ptr buzunarul sarac al romanului de rand)
 • ..... (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:46)

  Razvan [anonim]

  Domnule Crin Antonescu, PNL a venit cu solutia Johannis, iar PSD si UDMR au acceptat repede propunerea. Cum i-ati convins pe social-democrati atat de repede? si cu este mai bun Johannis decat Croitoru? Sunt numai doua din intrebarile pe care as vrea sa vi le pun..
 • Alianta (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:46)

  Capra Vecinului [anonim]

  Domnule Crin , spuneti mereu ca aveti o majoritate de 65 % . De ce nu o consfintiti la Tribunal ? In cazul in care consfintiti alianta la Tribunal , Basescu nu mai are dreptul sa va refuze primministrul .
 • intrebari (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:46)

  Sara [anonim]

  Intrebarile mele sunt:

  1. Ce parere aveti despre numirea politicianului liberal Bogdan Olteanu ca Viceguvernator BNR? Credeti ca acesta este modelul de specialist in finate de care are Romania nevoie? Ce vreti sa le transmiteti studentilor la Facultatile de Finante-Banci referitor la cariera lor profesionala: sa intre in politica?

  2. Partidul dumneavoastra a contestat la Curtea Constitutionala prima Lege de salarizare unica a Romaniei? Sunteti deranjati ca partidul liberal in timpul mandatului Tariceanu nu a fost primul care sa ofere Romaniei o astfel de lege atat de necesara?
 • decalaj (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:47)

  Ion Mures [anonim]

  D-le Antonescu, toate sondajele politica va indica pe a treia pozitie in cel mai bun caz intre candidati. Cum veti face sa recuperati decalajul acesta ?
 • Vocea tinerilor (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:47)

  Alexandrina [anonim]

  Dle Antonescu, dvs sunteti cel mai tanar candidat la prezidentiale si , implicit, favoritul nostru, al tinerilor. Ce masuri veti lua dvs in legatura cu tinerii din ziua de azi?
 • tara in criza (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:50)

  cristina [anonim]

  prin ce credeti ca va diferentiati de actualii candidati la prezidentiale?
  care sunt punctele tari pe care mizati?
 • ce facem cu invatamantul (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:51)

  vali t [anonim]

  Dle Antonescu, o singura chestiune care ma priveste personal. Ce masuri veti lua in legatura cu invatamantul? E singurul domeniu care sufera reforme peste reforme de cand ma stiu la scoala, si chiar si asa, pentru examenul de BAC din vara nu stiu exact care este procedura. Mi se pare o bataie de joc. Va multumesc anticipat.
 • Explicati va rog ce inseamna guvernare LIBERALA (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:51)

  Daniel V. [anonim]

  Domnule Presedinte Antonescu
  vreau sa va intreb de ce nu le spuneti romanilor ca perioada liberala 2007 - 2008 a fost cea mai buna perioada economica din istoria Romaniei.
  Rugati-i pe romani sa-si reaminteasca cu cat le-au crescut veniturile reale si pensiile in aceasta perioada si lasati-i sa se gandeasca cu cat le-au scazut in perioada BOC. Rugati-i sa calculeze pe hartie.
  Reamintiti-le ca au putut sa-si ia case si masini, frigidere si televizoare, au plecat in vacante - intrebati cati si-au luat masina in ultimele 9 luni sau cati au plecat in vacanta.
  Reamintiti-le cate familii dormeau linistite gandindu-se in viitor - intrebati cati romani nu pot dormi noaptea gandindu-se numai la ziua de maine cand poate ca vor fi someri. (amintiti-le romanilor ca avem in acest moment 2.200.000 - 2.500.000 de romani fara nici un venit! domul BOC crede ca rata somajului se calculeaza doar in functie de ajutoarele de somaj platite - cei care nu mai sant in plata nu mai apar in statistici ca someri)
  Explicati-le romanilor ca un deficit bugetar de 6,3% pe o perioada liberala de crestere economica de 8% este supersanatos fata de cancerosul deficit BOC de 7,3% raportat (9,5% acum real) pe o perioada de prabusire a economiei in numai 9 luni de 8%
  Reamintiti-le romanilor ca si bugetarii, profesori, doctori, politisti, militari, functionari, sunt cetateni ai acestei tari care muncesc - nu cersesc - sunt necesari pentru functionarea societatii. Nu reducerea cheltuielilor SALARIALE la buget este solutia de iesire din criza ci relansarea sectorului economic PRIVAT - micii intreprinzatori privati TREBUIE ajutati.
  Va rog domnule Antonescu - nu mai pronuntati niciodata numele Basescu. Pentru cei mai multi romani asta e o RUSINE la fel cum este si sloganul SA TRAITI BINE!
  Va multumesc si doresc sa traim in viitor cu totii intr-o NOUA ROMANIE LIBERALA - Asa sa Va ajute Dumnezeu
 • despre "indemnul de campanie" (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:51)

  gadeamarc [utilizator]

  Domnule Antonescu, nu vi se pare ca solganul dumneavoastra de campanie este cam "general"? Credeti ca "altfel" va fi perceput de electorat ca o solutie?

  Ce inseamna sa fii "altfel"?

  Multumesc
 • Pentru Crin (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:51)

  Vlad [anonim]

  Domnule Crin Antonescu, cu cine v-ati dori sa intrati in turul doi? Si care credeti ca este prioritatea Romaniei acum? Si chiar si dupa alegeri...
 • raspunsuri (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:52)

  Joe [anonim]

  Buna dimineata,

  - Cum calificati gestul partidului pe care-l conduceti de a introduce o motinue de cenzura impotriva Guvernului Boc imediat dupa pierderea sustinerii PSD. Nu se putea sa mai asteptati o luna pana la alegeri astfel incat sa nu aruncati Romania intr-o criza politica inutila? E mai importanta pentru liberali politica decat Romania?

  - Ce ati vrut sa spuneti cand ati raspuns la intrebarea privind faptul ca aveti cele mai multe absente in Parlament -din cauza unor "conjuncturi speciale din ultima jumatate de an". Ce parere aveti despre limbajul de lemn si evitarea unor raspunsuri sincere ale politicienilor romani?
 • sponsori (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:53)

  Alegatorul Curios [anonim]

  Cine va sponsorizeaza campania electorala? Daca regii asfaltului sunt la Basescu, dvs cu cine lucrati?
 • domnu antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:53)

  gabi [anonim]

  /
  2)Ce legatura au pensiile, pastrarea tva-ului din programul dumneavostra si postul de presedinte?
  /
  4)Care va fi relatia cu psd-ul daca veti iesi presedintele?
 • Alegerile prezidentiale. (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:53)

  Morena [anonim]

  Buna ziua,

  Intrebarea mea este: avand in vedere sondajele, este clar ca actualul locuitor de la Cotroceni poate fi invins. Problema este faptul ca atat electoratul PNL cat si cel al PSD nu prea iese la vot, deci PDL poate castiga printr-o prezenta mai mare la vot decat celelalte partide. Ce veti face pentru a convinge oamenii sa vina sa va voteze??? Cred ca solutia castigarii acestor alegeri sta in puetrea dvs. de a convinge oamenii sa iasa in frig, sa puna stampila pe numele unui om normal.

  Multumesc!
 • Intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:55)

  Andreea [anonim]

  Domnule Crin Antonescu, veti pune ministri din PNL in cabinetul Iohannis sau il veti lasa sa ii veti lasa mana libera sa isi aleaga cabinetul?
 • Intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:55)

  Anton [anonim]

  Domnule Antonescu, veti continua sa duceti o campanie negativa, anti-Basescu, sau ne veti expune clar (pana la alegeri sper) programul dumneavoastra? Pana acum din toate interviurile dumneavoastra am aflat de ce nu l-am vota pe Basescu, dar sincer nu vad nici o diferenta intre dumneavoastra, Geoana sau Oprescu...
  Daca veti continua pe aceasta linie, Basescu va castiga linistit primul tur, iar dumneavoastra, Geoana si Oprescu va veti imparti restul voturilor si va fi o chestiune de noroc accesul in turul 2...
 • propunere premier (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:56)

  bogdan [anonim]

  Dle Antonescu, va mentineti propunerea pentru premier si dupa ce veti deveni presedinte? Personal, consider ca impreuna cu dl Iohannis ati face o echipa ideala. Multumesc.
 • Johannis ca prim-ministru (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:58)

  gadeamarc [utilizator]

  Ati declarat ca daca veti castiga alegerile prezidentiale, propunerea pentru functia de premier va fi tot Johannis. Sa intelegem ca il vreti premier pentru un mandat intreg? De ce creti ca domnul Johannis este mai competent decat domnul Croitoru, de exemplu?

  Multumesc
 • Politica bugetara si adevarul in politica (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:59)

  Tavi [anonim]

  Cele doua intrebari:

  - PNL sustine ca prin eliminarea cumulului de functii (salariat la stat-pensionar), este limitat si incalcat dreptul constitutional al oricarei persoane la munca. Acesta este spiritul liberal: o persoana poate sa incaseze bani de la stat cu ambele maini: si salariu si pensie? Sustineti si marirea impozitelor pentru a putea satisface astfel de cheltuieli?

  - In februarie 2009 partidul dumneavoastra a introdus cateva mii de amendamente pentru bugetul de stat din care unul singur a fost adoptat? Ce conteaza calitatea sau cantitatea, imaginea publica sau oferirea unor solutii posibile?
 • ... (Marţi, 20 octombrie 2009, 9:59)

  Matei [anonim]

  Domnule Crin Antonescu, ce-ati fi facut in locul lui Traian Basescu in aceasta criza?
 • Intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:00)

  MariusMuc [utilizator]

  Sunteti perceput ca un candidat care nu are un program clar, lucru pe care incearca sa-l compenseze aducand critici contracandidatilor. Tinand cont de faptul ca sunteti cotat pe locul 4, dupa Sorin Oprescu, si ca PNL are doar sustinerea a pana in 12% din electorat, tot mai credeti ca aveti sanse sa intrati in turul 2?
 • Domnule Antonescu, (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:01)

  sorin [anonim]

  1. Care au fost ratiunile pentru propunerea d-lui Bogdan Olteanul penru postul de viceguvernator BNR?
  2. Care sunt motivele pentru care PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la legea desfiintarii agentiilor guvernamentale?

  In cazul in care nu sunt optiunile dumneavoastra, as dori sa raspundeti in calitate de presedinte al PNL.

  Va multumesc.
 • alegeri prezidentiale (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:01)

  Gabi [anonim]

  Ati spus ca veti duce un alt fel de campanie! Inca nu am inteles ce va insemna acest lucru, inca nu am inteles care sunt pozitiile dvs. si ale PNL privind temele de interes in campania prezidentiala cum ar fi:
  - cum vedeti restructurarea sistemului institutiilor statului?;
  - ce ar insemna o lege unica de salarizare corecta?;
  - cum vedeti un sisiem unitar de stabilire a pensiilor, corect?
  (evident, lucruri necesar de facut, pe baze diferite fata de PDL dar cu acelasi scop)
 • intreb.. (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:01)

  Decebal [anonim]

  Domnule Crin Antonescu, Traian Basescu a nominalizat un premier pe care sa-l manevreze. PNL nu va face acelasi lucru cu Johannis?
 • spre viitor (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:05)

  Mihai Popescu [anonim]

  Domnule Crin Antonescu, multa lume se intreaba de ce credeti ca sunteti ALTFEL in raport cu ceilalti candidati. Acum avem posibilitatea sa va intrebam. De ce credeti acest lucru?
 • BNR (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:05)

  Dan Zara [anonim]

  Stimate Domnule Candidat,
  Am rugamintea sa imi spuneti care au fost ratiunile pentru care l-ati propus pe B.Olteanu pentru postul de Viceguvernator BNR.
 • Alianta (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:09)

  Dan dan [anonim]

  Domnule Antonescu,
  Cum justificati alianta PNL+PSD doar pt a rasturna guvernul? Ce folos REAL credeti ca aduce tarii acest demers? ///
 • Prezenta la lucrarile Parlamentului (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:14)

  scharke [utilizator]

  Ati fost prezent foarte putin la serviciu in legislatura 2004-2008 (1% din totalul sedintelor Senatului). Cum se leaga acest lucru de sloganul dvs "Romania bunului-simt"?
 • O Romanie in Europa (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:18)

  Catalin [anonim]

  1. Credeti ca strategia abordata de dumneavoastra, cea de atac la dl. Traian Basescu, va va aduce succes in alegeri ?
  2. Cate mandate de presedinte al Romaneiei aveti nevoie pentru a aduce tzara in randul celorlate tzari europene ?

  Multumesc si succes in campanie si alegeri

  Cu respect,

  Catalin
 • Intrebare pentru Crin (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:21)

  Razvan Rogan [anonim]

  Ce oferta aveti pentru studenti din Romania si pentru invatamant, in general?
 • Case nationalizate (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:21)

  Asociatia pentru Proprietate Privata [anonim]

  In cei patru ani cat ati fost la guvernare ati acceptat sa apara legea Voiculescu plus PSD 1/2009 desi Basescu a trimis-o de doua ori inapoi in Parlament,, prin care vindeti lucruri de furat si anume terenurile de sub casele furate de comunisti si gradinile acestoraDeasemeni despagubiti prin Ministerul Finantelor chiriasii care au pierdut procesele in favoarea proprietarilor de drept , in timp ca noi cei cu casele vandute de actualii aliati ai liberalilor suntem trimisi la Fondul Propriteatea care va deveni functional la Sfantul AsteaptaSa intelegem ca ati devenit aliatii celor care au furat casele muncite de parintii nostri si le-au vandut clientelei politiice inclusiv domnului Tariceanu si Bogdan Olteanu?
 • Dle (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:22)

  miki [anonim]

  In mandatul dvs de ministru al sportului,care sa fim sinceri vi se potrivea-DE LOC-,a-ti instrainat catre persoane fizice mare parte din bazele sportive si terenurile acestora.Daca puteti sa spuneti public de ce a-ti facut-o si care sunt efectele pozitive ale acelor masuri?Pe cele negative le cunoastem.
 • Stimate domn Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:25)

  Unitatea electorala [utilizator]

  Ce garantii putem avea ca nu veti face o alianta cu PD-L dupa ce veti fi ales Presedinte al Romaniei, aducandu-i astfel pe domnii Basescu, Boc, Videanu, Berceanu, Blaga, Udrea intrun viitor Guvern?
 • Vanghelizarea PNL (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:25)

  Paul B [anonim]

  Domnule Crin Antonescu,

  Sunt un votant constant al PNL, convins fiind ca numai o politica liberala poate ajuta Romania acum .
  Politica de aliante, chiar si mascate cu PSD-ul nu face PNL mai puternic ci dimpotriva il discrediteaza in fata votantilor fideli acestui partid
  Intrebari:
  -Ce cauta Partidul National Liberal la aceasi masa cu Voiculescu ,Hrebenciuc si Vanghelie?
  -De ce nu ati procedat democratic, sa respingeti prin vot in Parlament guvernul si programul propus de premierul desemnat de Presedinte daca nu erati de acord cu el.
  ////
  Va multumesc
  Paul B.
 • Nehotaratii (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:26)

  Bogdan [anonim]

  Buna ziua. Avand in vedere numarul din ce in ce mai redus de participanti la vot, cresc foarte mult sansele unor anomalii electorale. Partidul care reuseste sa scoata la vot mai multi electori proprii, are toate sansele sa castige alegerile, indiferent de pozitia in sondajele anterioare. Cu o buna mobilizare, un candidat plasat pe locul 2 sau 3 in sondaje, poate ajunge sa castige alegerile din chiar primul tur.
  Intrebare: ce strategie aveti Dvs si PNL, ca sa reusiti sa scoateti din casa pe cei care sunt tentati sa va voteze, insa nu prea vor sa mearga la vot?
 • Pentru Crin Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:30)

  Ludmila Radulescu [anonim]

  Domnule Crin Antonescu, sunteti preferatul meu - imi place ideea de a avea un presedinte tanar, nu numai din prisma faptului ca sunt femeie si imi place delicatetea cu care tratati problemele dar si din felul dvs. de a fi si siguranta pe care mi-o oferiti, ca om, ca barbat. Vin si eu cu o intrebare pentru dvs. la care sper ca imi veti raspunde astazi: multi romani si-au pus speranta in dvs. si in PNL. Acum ati decis sa mergeti cu PSD impotriva lui Traian Basescu si PDL. Nu vi se pare ca tradati electoratul de drepata???
 • constitutie (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:38)

  Tunde [anonim]

  Daca ajungeti presedinte, aveti in gand modificarea constitutiei? Daca da, cum ati modifica relatia intre presedinte si ceilalti puteri? Ati elimina articolul total nedemocratic care interzice modificarea unui alt articol? (E aproape irelevant care articol, principiul conteaza.)
 • Diferente (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:39)

  Andrei Popa [anonim]

  Buna ziua domne Antonescu,

  ce argumente aduceti dvs pt ca in ziua alegerilor eu sa pun stampila in dreptul dvs si nu in dreptul lui Traian Basescu. Va intreb ce diferente exista intre dvs si actualul presedinte, sau ce aduceti altfel. Pe dl Basescu l-am testat deja, stim ce poate face si ce nu, dvs ati fost cam absent in ultimii ani din peisajul politic, sau daca nu ati fost absent, ati stat in umbra.

  Multumesc
 • Ce realizari ale guvernului PSD/PNL Tariceanu 2 (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:40)

  Mona [anonim]

  va recomanda pe dvs. - PSD si PNL - sa mai conduceti inca odata Romania ?
 • campania online (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:41)

  adrian [anonim]

  1. Cum vedeti dumneavoastra lupta politica online si care sunt strategiile pe care le veti aborda in acest mediu de comunicare?
  2. Ce strategii aveti vis a vis de mobilizarea electoratului tanar?
 • Pt Crin (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:42)

  Miodrag Nae [anonim]

  Am tot vazut in aceste zile cum Basescu si Geoana s-au asociat pe rand cu Biserica, creand o adevarata manipulare in randul batranilor romani. Nu suport asa ceva. Dvs. domnule Crin Antonescu, ati declarat ca primul lucru pe care il veti face in calitate de presedinte al Romaniei va fi sa va intalniti cu Patriarhul Daniel. De ce?
 • 1. PNL cu 14%; 2. Alianta cu PSD (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:45)

  Lucian Viziru [anonim]

  Domnule Antonescu, cum poate un partid cu 14% in parlament sa impuna presedintelui un premier, nu exista nicaieri in Europa asa ceva?
  2. Nu credeti ca alianta cu PSD ar trebui sa o faceti in cadrul unor alegeri anticipate si atunci sa dovediti ca aveti majoritate?
  ///
 • 2 intrebari (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:45)

  lucian11 [utilizator]

  Domnule Crin Antonescu,

  1. In ce masura credeti ca anii de crestere economica din guvernarea PNL au fost meritul PNL-ului si in ce masura au fost meritul spiralei (bulei) speculative imobiliare care s-a suprapus tocmai peste guvernarea PNL?

  2. Cum explicati "performanta" guvernului liberal de a nu da in folosinta nici macar un kilometru de autostrada in 4 ani de zile?

  Multumesc
 • oprescu si basescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:46)

  serafim [anonim]

  1Domnule Antonescu, ati afirmat in urma cu ceva timp ca intrarea in cursa electorala a lui Sorin Oprescu va avantajeaza. Mai credeti acest lucru sau v-ar conveni o retragere a acestuia, insotita de un eventual anunt privind sustinerea dumneavoastra, asa cum s-a zvonit?
  2Exista posibilitatea ca inainte de turul II al alegerilor (in cazul in care nu ajungeti acolo) sa anuntati ca nu sustineti niciun candidat? Dar posibilitatea sa anuntati ca il sustineti pe Traian Basescu exista?
 • Relatia cu Ion Iliescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:46)

  Un fost liberal [anonim]

  Domnule Antonescu, care este natura relatiei dvs. cu domnul Ion Iliescu si echipa sa? Vedeti in acest om un partener pentru guvernarea Romaniei?
  Doresc sa va reamintesc ca domnul Iliescu este impotriva cotei unice si pentru impozitarea agresiva a veniturilor...
  ///
 • raport presedinte-premier (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:48)

  Carmen Patrut [anonim]

  In ipoteza ca ati fi ales presedinte considerati ca este normala/corecta independenta premierului fata de presedinte ?(dvs. ati dat exemplul domnului Tariceanu). Multumesc pentru raspuns.
 • Promisiuni (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:48)

  Augustus Maximus [anonim]

  1. Cum puteti garanta ca daca veti fi ales presedinte nu veti accidental economia si mai mult? Care sunt principalele/primele masuri pe care le veti lua?
 • Si daca Johannis e mai bun ca dvs.? (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:49)

  Dau cu Sasu [anonim]

  V-ati gandit ca Johannis pare mai potrivit ca dvs. inclusiv pentru postul de presedinte al .ro?
 • este (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:50)

  Marian Capbun [anonim]

  Domnule Antonescu, cu cine veti forma o alianta dupa alegerile prezidentiale? Cu PSD sau cu PDL? Pentru ca, sincer sa fiu, nici unul dintre aceste partide nu se ridica la pretentiile PNL - singurul partid capabil sa guverneze Romania. Dupa parerea mea, evident!
 • Liberalism sau pnl-ism ? (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:51)

  john enache [anonim]

  Domnule Crin Antonescu, cand credeti ca PNL va renunta sa penelism si va adopta doctrina liberala?
 • salariul profesorilor universitari si retrocedarea (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:52)

  Prof. Dr. LIDIA VIANU [anonim]

  Am 2 intrebari:

  1. Care e pozitia Dvs in ce priveste micsorarea salariului profesorilor universitari?

  2. Ce pozitie aveti in legatura cu retrocedarea imobilelor preluate abuziv, care inca se judeca la tribunal din 1995, ale caror procese sunt ABUZIV tergiversate, si care sunt pe punctul de a fi nationalizate acum - in plina democratie (???) - a doua aoara...

  Lidia Vianu
 • taxe si impozite (Marţi, 20 octombrie 2009, 10:53)

  gadeamarc [utilizator]

  Ce vreti sa faceti cu taxele? Actuala guvernare le-a crescut. Dvs veti continua sa le cresteti? Ce faceti cu TVA-ul?
  Credeti ca reducerea fiscalitatii va scoate tara din criza?
 • masuri liberale (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:00)

  sage [anonim]

  1.Care sunt masurile economice liberale pe care ati dori sa le promovati din calitatea de presedinte?
  2. Mai sustineti cota unica de impozitare?
 • relatiile cu "strainatatea" (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:01)

  gadeamarc [utilizator]

  Din cate se pare, Romania nu va primi postul de comisar pentru agricultura. Presedintele a acuzat criza politica. Care este cauza pentru care s-a pierdut acest post?
 • ... (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:02)

  Florin Dragomir [anonim]

  Domnule Antonescu, stim cu totii - Traian Basescu a innebunit. Stim cu totii - cu Traian Basescu nu se mai poate discuta. Am vazut cu totii ca se hraneste din sloganul dvs. de campanie - Romania bunului simt. Totusi, de ce nu doriti sa acceptati compromisul propus de acesta? Daca doriti binele Romaniei, de ce nu doriti sa acceptati un guvern de uniune natioanala?
 • Presedinte (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:07)

  A.M [anonim]

  In turul 2 care e cel mai accesibil adversar? Basescu sau Geoana? A.M
 • Despre Parlament (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:07)

  Barengott [anonim]

  Atat dvs., cat si Mircea Geoana, ati venit (cel putin initial) cu solutia "guvern de tehnocrati".
  Pe cand un Parlament de tehnocrati?
 • tot despre relatiile externe (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:09)

  gadeamarc [utilizator]

  Cu parere de rau, am uitat sa intreb si ce sanse mai avem sa prindem un post de comisar si cum ati actiona pentru a ne maximiza sansele?

  Considerati ca presedintia lui Traian Basescu a dus la aceasta situatie?
 • BNR (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:14)

  virgil [anonim]

  de ce ati acceptat numirea dl olteanu in functia de vice guvernator al BNR???
 • Basescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:14)

  Alexandru [anonim]

  Ce parere aveti despre intreaga basescofobie (descrisa de un recunoscut psihiatru) din ultimii ani si care ii face pe oameni sa creada ca de vina pentru toate relele din tara e Basescu?
 • Relansarea Romaniei (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:15)

  MV [anonim]

  Domnule Antonescu as vrea sa stiu care este viziunea dvs. in legatura cu politica externa a Romaniei dupa data de 6 decembrie luand in calcul fatul ca la acea data veti fi presedintele tarii, pentru ca de acest aspect se leaga modul de desfasurare a lucrurilor in Romania.
 • despre turul 2 (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:19)

  gadeamarc [utilizator]

  Domnule Antonescu, sunteti prieten cu domnul Oprescu. Daca veti intra in turul 2, alaturi de domnul Basescu, credeti ca veti primi ajutor din partea lui Oprescu?
  Dar daca dumnealui va intra in turul 2? Ii veti da dumneavoastra voturile?
 • Alegeri (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:20)

  Iulian [anonim]

  Dl. Antonescu, se simte un val de simpatie, cel putin in zona mea de contact, pentru PNL, stirbit acum de relatia privilegiata a dv., cu dl. Geoana.
  Intrebare:Mai poate PNL sa se mai intoarca la vechile idealuri de acum 19 ani, sau trebuie privit in viitor cu pragmatism?
 • Despre constitutie (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:21)

  Emilian [anonim]

  Domnule Crin Antonescu,
  Aveti vreo solutie de natura constitutionala la problema conflictului dintre presedentie si parlament cu privire la desemnarea unui prim-ministru, dincolo de orgoliile unui presedinte pentru care toata lumea este un Jafo national? Mai simplu, ce ati schimba in textul constitutiei pentru a rezolva acest gen de situatii?
 • Forta de munca (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:22)

  raduxo [utilizator]

  Domnule Antonescu,

  Cum credeti ca se poate stopa exodul specialistilor din diverse domenii spre Europa de vest sau SUA? Cat de rentabil este sa producem oameni cu educatie pentru export? O sa va implicati in acesta problema si ce fel de masuri ar trebui luate?
 • intrebare pentru crin (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:23)

  tashy [anonim]

  Domnule Antonescu, de ce insistati cu sloganul "Vreau o Romanie a bunului simt"? Pur si simplu nu are niciun efect asupra electoratului.
  Daca vreti sa surescite atentia “sictiritilor”, ar trebui sa renuntati la mesaje visatoare si sa va adoptati mesaje mai pragmatice, mai penetrante. As avea eu cateva propuneri pentru dumneavoastra “Eu vreau sa-l dau jos pe tiran!” sau “Doar impreuna ne vom recastiga democratia!” sau “Sa-l schimbam pe dusmanul democratiei!” sau “Eu nu mai vreau inca 5 ani de dictatura!” sau ceva asemanator, in orice caz incluzand cuvinte-cheie precum cele mentionate mai sus. Impactul asupra electoratului va fi mult mai mare decat in cazul actualului slogan.

  Ce parere aveti?
 • Sondaje (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:24)

  Simion Bogdan [anonim]

  Pe ce loc va clasati acum in sondaje si cu ce procente? Tendinta este crescatoare sau nu?
 • intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:25)

  adix [anonim]

  domnule Antonescu, in situatia in care in turul doi al alegerilor prezidentiale veti fi dumneavoastra si domunul Geoană, credeti ca va mai fi posibila sutinerea de catre ambele pardide respectiv PNL si PSD a domnului Klaus Iohannis?
 • declaratia lui Kelemen Hunor- schimbare stat natio (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:25)

  vlad [anonim]

  Ce parere aveti de declaratia lui Kelemen Hunor "Constitutia Romaniei trebuie schimbata, inclusiv in ceea ce priveste articolul 1, care contine sintagma de stat national, a declarat marti candidatul UDMR la presedintie" dat fiind ca in momentul asta sunteti intr-o "alianta" inclusiv cu UDMR
 • Sondaje in campanie (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:29)

  Lucian Ionescu [anonim]

  Exista posibilitatea adoptarii unei legi care sa interzica publicarea sondajelor in timpul campaniei electorale? Stim foarte bine ca cine "plateste comanda muzica". Nu mi se pare normala aceasta tentativa de manipulare, ca sa nu spun prostire, a populatiei prin intermediul asa ziselor sondajelor electorale.
 • Politica (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:30)

  Ancuta [anonim]

  In cazul modificarii Constitutiei, catre ce tip de republica va indreptati optiunile, paralmentara, semiprezidentiala sau prezidentiala. In acest sens, veti proceda exact la fel ca domnul presedinte in functie la desemnarea unui candidat la functia de prim ministru?
 • 2 chestiuni importante (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:30)

  O.S. [anonim]

  1. cum o sa reorganizati invatamantul daca deveniti presedinte ?
  2. ce intelegeti prin "salarii decente" si "salarii nesimtite" si cum o sa impacati "capra si varza" in aceasta problema ?
 • Incredere (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:31)

  Marius [anonim]

  Dupa multi, multi ani am din nou incredere intr-un politician, in dumnevoastra.
  Intrebarea mea este: In ipoteza ca veti ajunge presedinte, sunteti sigur ca veti reusi (conditionat de abilitatile proprii si de prerogativele functiei in cauza) sa aduceti la indeplinirie ceea ce v-ati propus?
 • coalitia : fa-te frate cu PSD pana trec alegerile? (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:31)

  dadan [anonim]

  aveti de gand sa mentineti majoritatea asta doar pana la alegeri ? pentru ca cu Johanis s-ar putea sa aveti majoritate doar o luna jumate....
  daca sa zicem ca o sa castigati alegerile si il numiti tot pe Johannis - cum o sa abordati taxa unica de impozitare ? Geoana a zis ca nu o mai vrea iar d-vostra nu puteti guverna fara Geoana .
  Ca partid liberal eu ma gandesc ca o sa o mentineti pentru ca a dat sperantza unei timide clase de mijloc...oun impozit progresiv este de tip comunist unde cei bogati sunt priviti ca dusmani ai poporului.... as vrea sa cred ca asocierea cu PSD nu va contamineaza doctrina.
  Multumesc
 • Prim Ministru (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:33)

  Costi [anonim]

  Care sunt atuurile domnului Johannis in fata domnului Croitoru?
 • intrebare pentru crin (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:33)

  Tashy [anonim]

  Domnul Antonescu, din punctul meu de vedere valoarea presedintelui se vede in politica externa. Dumneavoastra ce experienta aveti in domeniul diplomatiei si politicii externe?
 • demiterea directorilor de scoli (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:35)

  Mihaela iacoban [anonim]

  Ce parere aveti despre ceea ce se intampla de o saptamana in scolile din Bucuresti? In plin an scolar, directorii care nu sunt in PD-L sunt demisi. Nu sunt implicata politic. Sunt de un an in aceasta functie. Nimic din ceea ce am realizat in ultimul an.
 • Constitutia (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:35)

  Andreii [anonim]

  Cum credeti ca s-ar putea ajunge la un compromis al clasei politice asupra revizuirii Constitutiei si cam care ar fi solutia care ar impaca pe toata lumea sau care ar avea o sustinere majoritara? V-ati gandit ca in cazul in care ajungeti presedinte sa relansati aceasta tema si care ar fi optiunea dumneavoastra personala? Si mai important, ce concesii ati fi dispus sa faceti dat fiind ca ati declarat in nenumarate randuri ca sustineti o republica parlamentara.
  Va multumesc!
 • intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:36)

  Radu Barna [anonim]

  Credeti ca coruptia este o problema importanta in Romania? Daca da ce va propuneti sa faceti pentru a o combate ?
 • Intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:38)

  Simona [anonim]

  Dle. Antonescu, in ce relatii ati ramas cu gruparea Patriciu din PNL?
 • Pe ce dati votul? (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:39)

  meli [anonim]

  cf. art. 103, al.2 din constitutie, votul de incredere al parlamentului se cere si se da sau nu, pentru programul de guvernare si intreaga lista a guvernului.
  in considerarea acestei prevederi constitutionale clara de data aceasta, va adresez urmatoarele intrebari:
  1. cum justificati anuntul anticipat de respingere a investiturii, asupra a ceva ce nu cunoasteti?
  2. cum s-a format o majoritate in acelasi sens: nu se cunosc nici programul de guvernare, nici intreaga lista a guvernului?
 • pentru crin antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:40)

  Tasente Tashy [anonim]

  domnule Antonescu, de ce confunda electoratul functia de presedinte cu functia de administrator? mereu ii cer ceva concret candidatului la presedintie
 • revenire (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:40)

  adrian [anonim]

  Revin cu o intrebare neretinuta initial de moderator. Ce interes aveti, ce aveti de castigat sau de pierdut de insistati atat de mult la Lucian Croitoru sa se retraga inainte de intalnirea cu parlamentul in loc sa asteptati linistiti trecerea celor 10 zile legale si apoi sa il trantiti la vot???
 • detaliati (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:42)

  Tom Macaragiu [utilizator]

  Buna ziua,

  Anterior ati afirmat ca, in calitate de presedinte, veti actiona pentru, citez: "asezarea corecta a raporturilor stat-cetatean si a raportului dintre institutiile si puterile statului".
  Va rog sa dati cateva exemple concrete si totodata sa imi confirmati/infirmati ca aveti in vedere lupta EFICIENTA cu marea coruptie.
 • O intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:45)

  Analfabet [anonim]

  Domnule Crin Antonescu,
  Spuneti-ne ceva despre politica externa! Pana acum au fost doar vorbe goale...raspunsurile puteam sa le dau si eu. As vrea sa stiu care va fi relatia cu Rusia, cu SUA, cu Bulgaria si cu Republica Moldova. Veti continua politica externa facuta cu succes de de Traian Basescu si Cristian Diaconescu?
 • Domnule Crin Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:46)

  Gabi A. [anonim]

  Domnule Antonescu, daca veti fi ales presedinte (ceea ce eu sper din toata inima) cum veti reusi sa "educati" clasa politica pentru a forma un guvern de oameni competenti si responsabili? Eu va admir ambitia de a schima macazul si de a forma "o Romanie a bunului-simt" si pentru faptul ca sunteti hotarat sa construiti un viitor mai bun. Gabi A.
 • guvern de uniune nationala (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:48)

  writeman [anonim]

  ati amintit ca Germania a traversat criza cu o mare coalitie stanga-dreapta. de ce vi se pare atunci nerealista formarea unui guvern de uniune nationala? e mai realista o colaborare psd - pnl?
 • Diaspora (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:48)

  manta liviu [anonim]

  Cum vedeti implicarea romanilor din diaspora in politica romaneasca?Se cam invirt discutiile in jurul strict al lui Basescu....e gata.Oare ne asculta cineva si pe noi?
 • alegeri (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:48)

  nicu [anonim]

  Domnule Antonescu
  cum veti putea contracara asumarea in parlament a unei noi legii electorale privind parlamentul, prin care se doreste eliminarea PNL de pe scena politica(acceptanu-se votul majoritar in doua tururi)
 • Felicitari si mult succes (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:50)

  Petrescu Mihai [anonim]

  Foarte, foarte multi oameni, prieteni, cunostinte sau simple intalniri pe care le-am intrebat despre dvs. mi-au confirmat ca strangeti simpatia si increderea unui popor, poporul roman.
  Intrebare 1Domnule viitor presedinte al Romaniei Crin Antonescu, considerati nimerita comparatia cu presedintele SUA Barack Obama pe care o fac acesti oameni privitor la dvs.?
  Intrebare 2 Considerati ca deviza "YES, WE CAN !" folosita de actualul presedinte al SUA in campania sa electorala din 2008 se potriveste devizei liberalilor romani din perioada interbelica "PRIN NOI INSINE !" ?

  Cu toata stima oamenilor intalniti de mine,
  Mihai Petrescu din Iasi
 • Opinia d-ului Crin Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:50)

  Iulian [anonim]

  Cu cine credeti ca va fi adevarata lupta la aceste alegeri prezidentiale, cu d-ul Basescu sau cu D-ul Geoana, pe cine ati prefera in turul 2?
 • Domnul Johannis (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:51)

  Alui [anonim]

  Cat de bine il cunoasteti pe d-l Johanis? Cum v-a venit ideea de al propune prim ministru?
  Ati discutat despre posibile probleme din trecutul sau? (Ca sa nu aveti surprize de genul Sarah Palin)?
 • Ce ati facut in Parlament? (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:54)

  Liviu [anonim]

  Domnule Antonescu Crin,
  Am cautat pe site-ul senatului si camerei deputatilor sa vad ce activitate ati depus in ultimii ani. Probabil din rautate sau alte motive cei de acolo nu au prezentat prea multe aspecte ale activitatii dvs.
  Imi puteti spune 5 proiecte de lege initiate de catre dumneavoastra personal si nu ca si participant la grupuri masive de parlamentari in ultimii 10 ani?
  4 ani ati fost la guvernare si astept sa vad ce activitate ati facut dvs personal?
 • Pentru dl.Crin Antonescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:55)

  Adrian Nicolau [anonim]

  1. Traian Basescu este acuzat 24/24, 7/7 de tot ceea ce se intampla in tara asta pe televiziunile de stiri patronate de oameni foarte controversati ca Vantu si Voiculescu. Nu v-ar jena daca din partea unor astfel de trusturi ar veni laude la adresa dvs? Cam cum vedeti rezolvarea in anul 2010 a situatiei pagubitilor FNI?
  2. In cazul in care ati ajunge presedinte al Romaniei, cum ati continua procesul de condamnare a comunismului? Cum s-ar putea rezolva dosare precum Revolutia sau Mineriadele in care au murit oameni si in care este implicat un admirator al dvs. dl.Ion Iliescu?
 • Procentele din sondaje? (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:56)

  liviu [anonim]

  Credeti ca VADIM TUDOR este un candidat real?Daca da cum il caracterizati?
 • Profil de votant (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:01)

  Yov [utilizator]

  Profilul alegatorului roman la ultimele alegeri este barbat peste 50 de ani, cu mai putin de 10 clase educatie.

  Nu este profilul de alegator care va poate asigura presedintia (sau o majoritate in parlament).

  Nu am vazut pana acum nicio initiativa PNL pentru scoaterea la vot a categoriei sociale care e mai probabil sa va voteze: oameni educati, cu varste intre 25-45 de ani, activi in mediul privat.

  Aveti ceva in plan?
 • coruptia (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:02)

  saab [anonim]

  Domnule Antonescu,
  de ce lipseste subiectul coruptiei in discursurile candidatilor la prsedentie? brusc, nimeni nu mai abordeaza problema, lupta anti coruptie parte abandonata iar problema se transeaza prin tacere. Actualul presendinte nu a facut mai nimic in acest domeniu, insa ma intereseaza ce promisiuni aveti de facut pentru public.
 • Alegeri prezidentiale (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:04)

  Madalin Popa [anonim]

  /// Ce importanta vor avea eventualele decizii ale domnului Patriciu sau cat de mult veti fi influentat de ele daca veti deveni presedintele Romaniei? Va multumesc.
 • Increderea romanilor (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:04)

  cristi [anonim]

  Domnule Presedinte Crin Antonescu cum credeti ca veti reusi sa castigati increderea romanilor avand in vedere ca majoritatea romanilor sunt scarbiti de politica, dar totusi aceasta tara ca si alte tari de altfel sunt conduse de oameni politici dornici sa vina cu un suflu nou si cu idei pe care sa le puna in aplicare, V-as ruga sa argumentati pe aceasta idee.

  Multumesc,

  Cristi
 • Daca ar fi sa alegeti (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:05)

  PARSOR [anonim]

  Sunt situatii sociale grave si care afecteaza o mare parte din cetatenii acestei tari.
  Intrebare: In cazul in care ar trebui sa luati o decizie cu privire la o lege sau situatie cu implicatii sociale dramatice, care priveste atat cetatenii romani cu domiciliul in Romania, dar cat si pe cei domiciliati inafara tarii; decizie care insa nu poate da satisfactie ambelor categorii de cetateni; dumneavoastra pe care dintre categorii o considerati indreptatita sa fie aparata de catre viitorul presedinte?
 • ce parere aveti despre casatoriile intre gay? (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:06)

  falafel [anonim]

  ce parere aveti gay si despre casatoriile intre persoane de aceleasi sex?
 • Bogdan Olteanu (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:06)

  gheorghe [anonim]

  Domnule Antonescu, cum credeti ca afecteaza credibilitatea dumneavoastra si a PNL numirea lui Bogdan Olteanu la BNR?
 • credibil sau nu? (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:07)

  romeo popoiu [anonim]

  Domnule Antonescu,

  Cu circa doua luni in urma, in orice caz dupa investirea dvs ca presedinte al PNL, am gasit in cutia postala o scrisoare ca venind din partea dvs in care ne indemnati sa schimbam Romania cu dvs ca viitor presedinte.

  In mod evident, nu era perioada de campanie electorala.
  In mod cert, detest spam-ul.
  In mod sigur, trebuie ca ati avut cunostinta de actiunea de raspindire a acestor scrisori de catre organizatiile locale ale PNL (Galati, in cazul meu).

  In opinia mea, ati incalcat legea, facindu-va campanie prin punerea in cutia mea a acelei scrisori (pe care am aruncat-o la cos, impreuna cu eventuala mea optiune de a va vota).

  Credeti ca mai pot crede in orice declaratie a dvs, din moment ce ati aratat deja ca n-ati schimbat nimic la dvs si ca aveti aceleasi abordari si metehne ca intreaga clasa politica actuala?
  • si in sectorul 3 (Marţi, 20 octombrie 2009, 17:36)

   misescu [utilizator] i-a raspuns lui romeo popoiu

   a fost distribuit un ziar de campanie 'numit Viata Noastra' nr. 1/ sep 2009 cu o poza a lui Antonescu pe toata pagina, care se adresa cu 'Dragi romani'
 • adept al doctrinei liberale... (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:07)

  adamsmith [utilizator]

  Sunt adeptul doctrinei liberale dar din pacate imi este rusine de ceea ce inseamna liberalii romani actuali avand in vedere alianta cu PSD (un partid socialist de stanga).

  1. Cum este posibili ca un om fara experienta in politica monetara precum Oltenu sa fie sustinut si numit vice-guvernatorul BNR? Care au fost considerentele numiirii sale?

  2. Credeti ca un guvern pentru 3-4 saptamani condus de Johannis este solutia perfecta avand in vedere ca in aceasta perioada trebuie sa existe stabilitate politica? De ce ati acceptat acest joc politic in stil KGB condus de Iliescu, Hrebenciuc, Voiculescu si Vanghelie?
 • Alegeri prezidentiale (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:09)

  Belu Doru [anonim]

  Domnule Crin Antonescu,
  1. Ce a mai ramas din doctrina liberala " Prin noi insine" in Romania anului 2009?
  2. Nu credeti ca discursul marota anti-Basescu s-ar putea sa va reduca nr. voturi in loc sa-l creasca?
  Multumesc!
 • intrebare (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:12)

  titus [anonim]

  Nu credeti ca tradati din nou dle.Antonescu mergand cu psd si apoi ceva concret in programul de guvernare nu generalitati aveti?
 • bogdan olteanu (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:12)

  PURAN ROBERT [anonim]

  Buna ziua,

  Domnule Antonescu, as vrea sa va intreb care au fost criteriile dupa care domnul Bogdan Olteanu a fost propus ca viceguvernator al BNR. Cea mai simpla comparatie din punct de vedere profesional il aduce automat in spatele lui Daianu sau Croitoru. Si atunci? Dupa ce criterii se promoveaza acesti oameni?
  Si inca o intrebare scurta. E adevarat ca raspunsul dvs la intrebarea unui jurnalist referitoare la chestiunea de mai sus a fost "E problema lui" ? Adica a lui Olteanu. In cazul in care ati raspuns asa, eu cred ca nu e problema lui Olteanu ci a tuturor celorlalti romani.

  Cu stima

  Robert Puran
 • Democratia lui Basescu (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:13)

  Gabriela Iordachita [anonim]

  Domnule Crin Antonescu considerati ca dl Basescu intelege corect principiile democratiei sau forteaza la limita conceptele? Credeti ca romanii au o suficienta cultura democratica pentru a observa deviajele lui Basescu? Cum ii veti sa vada/inteleaga aceste evidente?
 • Presedinte al tuturor (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:13)

  Mihai [anonim]

  Domnule Crin Antonescu,
  Ati subliniat in repetate randuri ca in ipoteza alegerii Dumneavoastra ca Presedinte al Romaniei va veti distanta oarecum de PNL, atat institutional cat si ideologic pentru a va asuma rolul de presedinte al tuturor. Asta presupune ca pe langa setul de valori liberale pe care nu cred ca-l veti parasi, va veti asuma si valori de stanga, apreciate de o buna parte a cetatenilor. Pentru cetatenii cu vederi de stanga, in special pentru pensionari si bugetari, puteti schita si exemplifica modul in care o veti realiza practic ?
  Multumesc si succes !
 • de ce ? (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:19)

  natt [anonim]

  Buna ziua domnule Antonescu.
  Sunt un "fost", deocamdata, votant PNL . Am votat cu PNL-ul de cand a reaparut dupa 1989. Am votat cu speranta ca intr-o zi vom scapa de PSD, marele dusman politic al dreptei romanesti.
  Dupa scoaterea PDL de la guvernare v-ati aliat cu PSD-ul( care in 1990 doar ca nu v-a interzis ) impotriva unui partid de dreapta . Ce incredere mai pot avea in PNL dupa aceste "incidente" repetate. Ce veti face pentru a recapata votul meu si al altora ca mine, dezamagiti si ingretosati de "concubinajul" de conjunctura al PNL-ului cu PSD-ul.
  Va rog sa nu imi raspundeti cu un contraexemplu ca nu ma interseaza . Daca nu veti raspunde voi tage singur concluzia fireasca.
  Va multumesc .
 • PNL si Forumul German (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:21)

  Marius [anonim]

  1) Membrii FDGR pot fi inclusi in componenta guvernului politic Johannis?
  2) Credeti ca o eventuala popularitate a guvernului Johannis dupa modelul Sibiu dar la scara nationala ar duce la un succes al FDGR la alegerile parlamentare din 2012?
 • Formule lipsite de decenta (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:34)

  Bug Zileriu [anonim]

  Ati spus mai sus ca:
  "Nu am folosit si nu voi folosi mijloace murdare, dosare, forme de santaj, referiri la lucruri intime, referiri la familie sau formule lipsite de decenta"

  Cat de decente vi se par expresiile gen "Toc, Poc, Boc...", "mecanic de locomotiva beat" (asta ca sa amintesc doar doua din multele dumneavoastra creatii "poetice") ?
 • Masuri fiscale (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:35)

  Un contribuabil [anonim]

  Programul Dvs. cuprinde reducerea impozitului unic, reducerea tva si a contributiilor la asigurarile sociale. Inrebarea mea este: cum veti sustine financiar aceste masuri daca veti castiga alegerile? Sau ne vom trezi din nou cu scuze ca si cele ale D-lui Boc, de genul noi am vrut, dar am gasit visteria goala?
 • !? (Marţi, 20 octombrie 2009, 12:51)

  0nest [anonim]

  Acum cateva zeci de minute am adresat o intrebare serioasa, in termeni decenti candidatului PNL la alegerile "presedintiale". Am constatat ca cenzura functioneaza; fu rasa, vorba olteanului ! Apoi, atuncea, sa va fie rusine, la toti, dar lui in special !
  Il asigur ca, pentru aceasta atitudine, la Iasi va primi cu vreo 100 000 voturi mai putin ! Voi avea grija ca avertismentul sa se materializeze ! Mai este suficient timp ca sa prezint multor ieseni aceasta dovada de nesimtire !
 • Reasezarea PNL (Marţi, 20 octombrie 2009, 13:04)

  Costica [anonim]

  Am in vedere urmatoarele: PSD nu are a face cu politicile economice, rezolvarea lui in vremuri de criza este fabrica de bani ce schimba raporturile salariale in favoarea celor de striga mai tare (avem destula experienta din perioada guvernarilor PSD) si autiomat in defavoare asalariatilor dein mediul privat ,ca re deja sunt submunerati fata de 'beneficiarii" actualului sistem institutional. Din nefericire, de 5 ani cheltuieleile bugetare si numarul angajatilor creste in continuu fara ca sa existe si un efect al acestor cheltuieli. Toti , dar absolut toti antreprenorii implicati in economia Romaneasca acuza nivelul mult prea mare de "agenti' bugetari (pentru care si PNL-ul are partea lui de vina).
  Din aceste considerente, veti sustine cauza bugetarilor care se pregatesc de greva generala? veti sustine reducerea numarului de bugetari? Sustineti reformarea sistemului de pensii? Sustineti reformarea parlamentului prin reducerea numarului de camere si a numarului de parlamentari sau macar prin reformarea functiilor celor doua camere si reducerea numarului de parlamentari (astfel incat sa nu mai avem ocazia sa facem ping-pong-ul cu legile intre camere , ca acum)? Veti milita pentru desfiintarea folosirii institutiei Ordonantelor de Urgenta in mod abuziv in timpul sesiunilor parlamentare pentru satisfacerea "smecheriilor" economice(va dau numai cazul ordonantei ce a scutit timp de o zi plata taxelor pentru masini de jocuri de noroc...de care au beneficiat uniic e aveau masinile in vama!)? Sunteti de acord ca modificarea marimii mandatului de presedinte mai mult rau decat bine(ma refer la mod general , nu daca va comvine sau nu situatia)?
 • O initiativa foarte buna.... (Marţi, 20 octombrie 2009, 18:34)

  Iulian [anonim]

  Ma bucur si sustin aceasta initiativa a d-ului Crin Antonescu de comunicare online cu toti cetatenii care doresc sa primeasca un raspuns la intrebarile lor. Cred in Crin , si cred in corectiutudinea lui de a deveni Presedintele Romaniei.
  • Re: o initiativa foarte buna (Marţi, 20 octombrie 2009, 18:50)

   F. [anonim] i-a raspuns lui Iulian

   Judecind dupa raspunsurile lui eu nu pot crede in "corectiutudinea lui de a deveni Presedintele Romaniei". Faptul ca, de ex. isi aroga medaliile sportivilor de la Sidney ca fiind realizarea lui ( de ce nu a PSD, ca doar respectivii sportivi au muncit si s-au calificat pt Olimpiada si in vremea PSD-ului ) si faptul ca desi in interviu spune ca unele lucruri nu sint responsabilitatea presedintelui dar zi de zi el spune ca responsabil e actualul presedinte, nu-mi indica nici o calitate care l-ar impune in fata celorlalti candidati. Mda, "erorile" noastre ( de ex cazul Olteanu ) sint regretabile dar omenesti, ale adversarilor sint o sfidare la adresa Constitutiei.
 • Coruptia - Un lucru bizar (Marţi, 20 octombrie 2009, 18:46)

  Rafaila [anonim]

  De curiozitate incerc sa gasesc cuvintul coruptie in postarile de pina acum. Ramin surprins sa constat ca abia in postarea de Marţi, 20 octombrie 2009, 11:36 apare pentru prima data cuvintul coruptie! Scrollbarul din dreapta coboara in disperare si pina acolo NIMIC. Nu vi se pare cel putin bizar? Zau, bre...


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version