Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat sambata ca va propune luni ca parlamentarii PSD sa "tranteasca" ambele propuneri de Guvern care ar putea fi facute de catre premierii desemnati de seful statului, pentru a se ajunge la alegeri anticipate, relateaza NewsIn. Totodata, el a precizat ca, daca va castiga alegerile prezindentiale Mircea Geoana, nu se va ajunge la alegeri anticipate. Hrebenciuc a spus ca e convins ca liderul PSD va deveni seful statului.

  • "Punctul meu de vedere este urmatorul, si il spun acum pentru prima data, am sa-l spun si luni la grupul parlamentar: eu sunt de acord sa nu votam nici al doilea Guvern si sa intram in alegeri anticipate. Nu mi-e frica de alegeri si nu sunt singurul caruia nu ii e frica de alegeri", a spus Hrebenciuc la Realitatea Tv.

El l-a acuzat pe seful statului ca a lansat o "sperietoare" pentru a obtine sprijinul Parlamentului pentru un nou Guvern.

  • "Sperietoarea asta pe care incearca Basescu sa o arate parlamentarilor e o gogorita. Acest individ arata inca o data ca este profund antidemocratic, in contextul in care nu tine cont de 65% din Parlament, bazandu-se pe eventuala spaima a parlamentarilor ca vor vota al doilea Guvern de dragul scaunului. Eu nu sunt dispus sa intru intr-un asemnea joc si am sa propun colegilor mei chiar sa nu votam si al doilea Guvern", a mai spus Hrebenciuc. 

Traian Basescu a declarat vineri ca, daca Parlamentul nu va valida pana la alegerile prezidentiale doua propuneri de guvern, Constitutia i-ar permite sa dizolve Legislativul, incepand cu 7 decembrie, daca ar fi presedinte in exercitiu. Sambata, insa, seful statului a explicat ca in declaratia de vineri privind posibilitatea dizolvarii Parlamentului din 7 decembrie fost vorba de "o eroare de exprimare" si ca s-a referit la o data de dupa alegeri.