Presedintele UDMR, Marko Bela, a explicat vineri ca sustinerea lui Klaus Johannis are si o valoare simbolica, glumind chiar ca o serie de probleme s-ar rezolva daca Romania ar avea premier neamt si presedinte maghiar.

"Ar fi formidabil sa avem un prim-ministru neamt si un presedinte maghiar, nu stiu daca nu ar rezolva o serie de probleme. Deja discutand posibilitatea foarte serios - si avand o majoritate in acest sens - a desemnarii unui prim-ministru neamt, ar trebui sa facem si celalalt pas, de a avea un presedinte maghiar si tanar, e vorba de Kelemen Hunor", a afirmat glumind Marko Bela, citat de NewsIn.

"Mai ales UDMR, trebuie sa intelegeti acest lucru, mai ales grupul minoritatilor, bineinteles ca il sustinem pe Klaus Johannis pentru ca daca am reusi acest lucru am realiza un lucru extraordinar in Romania: un reprezentant al unei comunitati minoritare sa devina prim-ministru al Romaniei, o persoana care s-a remarcat deja prin gestionarea problemelor municipiului Sibiu. Ar fi extraordinar si ar insemna o schimbare de mentalitate. Nu numai ca ne place aceasta propunere, dar este o propunere foarte, foarte buna", a sustinut Marko, intrebat fiind daca nu este posibil ca Uniunea sa renunte la sustinerea primarului Sibiului.

Potrivit lui Marko, in aceasta perioada de criza politica, dar si de campanie electorala, "cea mai nimerita propunere este si a fost un independent, capabil ca conduca un Guvern anticriza intr-o astfel de perioada".