"UDMR isi mentine pozitia ca propunerea lui Klaus Johannis la functia de premier este foarte buna". Anuntul a fost facut de liderul Uniunii, Marko Bela, la putin timp dupa ce a parasit Palatul Victoria, unde noul premier desemnat Lucian Croitoru pregateste negocierile pentru formarea unei majoritati.

"Pentru UDMR si pentru grupul minoritatilor nationale, desemnarea unei personalitati din partea unei minoritati nationale are si o conotatie foarte importanta, simbolica. Si daca presedintele ar fi acceptat, am fi reusit sa coordonam un mesaj foarte pozitiv", a continuat Marko Bela.

Liderul Uniunii nu a exclus sustinerea unui guvern de uniune nationala, varianta propusa de presedintele Traian Basescu. A conditionat, insa, aceasta sustinere de prezenta primarului Sibiului, Klaus Johannis, in fruntea Executivului. "Cred ca nominalizarea lui Klaus Johannis din partea acestei majoritati este foarte binevenita. Cea mai nimerita propunere este un independent, capabil sa conduca un guvern anticriza", a subliniat Marko Bela.

Liderul UDMR a plecat dupa aproximativ jumatate de ora de la sediul Guvernului, informeaza Mediafax, unde a discutat cu premierul inca in exercitiu, Emil Boc.