UPDATE: Premierul desemnat Lucian Croitoru pregateste consultarile cu partidele parlamentare, in incercarea de a obtine o majoritate parlamentara. Presedintele PD-L Emil Boc si liderul UDMR Marko Bela au discutat pentru mai bine de jumatate de ora la Palatul Victoria. La iesirea de la negocieri, presedintele Uniunii a anuntat ca formatiunea pe care o conduce il sustine in continuare la functia de premier pe edilul Sibiului, Klaus Johannis.

PD-L a anuntat ca va sustine aceasta candidatura, in timp ce PSD si PNL au declarat ca nu vor vota un eventual cabinet condus de Lucian Croitoru, motivand ca au alcatuit "o majoritate transparenta" in Parlament si au propus presedintelui un alt candidat.

Intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati, Lucian Croitoru si-a exprimat speranta ca va determina partidele sa il accepte si a afirmat ca o mare parte din saptamana viitoare o va dedica realizarii programului de guvernare, dar si consultarii cu partidele parlamentare. Lucian Croitoru are la dispozitie zece zile pentru a alcatui un cabinet si un program de guvernare cu care sa se prezinte in fata Parlamentului.

Reactii politice la desemnarea lui Croitoru: