Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri seara ca social-democratii il sustin in continuare pe Klaus Johannis pentru functia de premier. Geoana l-a acuzat pe Traian Basescu de prelungirea crizei: "Planul lui este sa tergiversesze sa faca propuneri care nu au nici o sansa, in speranta ca va santaja pentru a ramane cu PD-istii lui la butoane, la bani, la fraudarea alegerilor... Boc nu era primarul Clujului? Si nu era de la FMI. Si nu era criza cand l-a pus premier?

"Sunt cumva doua masuri pentru aceasta situatie? Daca mai aveam nevoie sa ne dam inca odata seama, Traian Basescu a ales sa adanceasca din nou criza. Pozitia noastra ramane neschimbata, ne vom bate in respectul Constitutiei sa-l facem pe dl Johannis sa fie premier".

Geoana a evidentiat faptul ca au existat si alti primari care au devenit premieri ai Romaniei, precum Victor Ciorbea si chiar Traian Basescu si Emil Boc. El si-a exprimat mirarea, in acest sens, de ce primarul Sibiului nu poate indeplini aceleasi conditii ca predecesorii sai.

Alte declaratii Mircea Geoana:

  • Discursul presedintelui reprezinta un gest de incalificabila inconstienta
  • Traian Basescu a ales cel mai prost moment sa prelungeasca criza
  • in cuvinte mestesugite, dl. Basescu a declinat propunerea ca Johannis sa fie premier
  • a ales sa adanceasca criza, pozitia noastra ramane neschimbata, vrem ca Johannis sa fie premierul Romaniei
  • vestea pe care Basescu o da mediului international este ca aceasta criza se adanceste
  • fara nici un scrupul si in mod cinic decide sa prelungeasca aceasta criza in scopuri electorale
  • Dl. Johannis este un om exceptional, dar pe domnul presedinte il deranjeaza ca nu este de la PD

Reactia vine dupa ce presedintele Traian Basescu a sugerat miercuri seara ca ar putea numi noul premier din randurile PDL, partidul cu cel mai mare numar de parlamentari - asa cum a facut de cand a preluat mandatul de presedinte al Romaniei, in conformitate cu prevederile Constitutiei. "Pe durata intregului meu mandat, am facut desemnarea de la partidul sau alianta inregistrata juridic care a dobandit prin alegeri cel mai mare numar de parlamentari", a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta dupa discutiile pe care le-a purtat cu partidele poltice la Palatul Cotroceni.