Primarul orasului Sibiu, Klaus Johannis, propus pentru functia de premier, este cercetat din 1 octombrie de procurorii Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia pentru neglijenta in serviciu in legatura cu restituirea unor terenuri catre persoane care nu indeplineau conditiile, sustin surse judiciare citate de Mediafax.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, este anchetat, din 1 octombrie, pentru retrocedarea unor terenuri catre persoane care nu indeplineau conditiile, din anul 2005.

In 12 iunie 2006, procurorii Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia au inceput urmarirea penala fata de primar si fata de alte persoane, un notar public, un consilier juridic la Primaria Sibiu, dar si secretarul Primariei Sibiu, dosarul fiind apoi trimis la DIICOT, anchetatorii apreciind ca este vorba despre un grup infractional organizat.

Procurorii DIICOT si-au declinat competenta in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), din cauza ca notarul public din dosar ar fi eliberat in fals mai multe certificate de mostenitor prin care o persoana de nationalitatea germana a devenit succesorul unor rude pe care nu putea sa le mosteneasca conform legii.

Ulterior eliberarii actelor notariale, folosite in baza Legii 10/2001, mai multe imobile din Sibiu au fost revendicate, intre care si un imobil in care functiona o gradinita.

Klaus Johannis a fost cercetat de procurorii DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in legatura cu trei dispozitii de primar prin care s-a dispus restituirea a trei terenuri, fara sa se mentioneze si constructiile de pe acele terenuri.

Procurorii DNA au retinut ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice si, in 24 septembrie, au disjuns dosarul si l-au trimis inapoi procurorilor Curtii de Apel Alba Iulia.

Din 1 octombrie, procurorii il cerceteaza pe Klaus Johannis pentru neglijenta in serviciu.