Cea mai tensionata zi din Parlament, marti 13 octombrie s-a finalizat cu adoptarea motiunii PSD-PNL si caderea cabinetului Boc. Inainte de vot pe holurile Parlamentului toata lumea avea cateva intrebari esentiale: ce va face UDMR? cati parlamentari au racolat cei de la PDL? Cade sau nu cade Guvernul? In spate liderii partidelor negociau la sange fiecare vot. Viorel Hrebenciuc si Aura Vasile numarau voturile pentru PSD. Lideri PDL contabilizau si ei posibilele voturi de sustinere ale tradatorilor din opozitie. Intre timp ministri PDL imparteau zambete, sau citeau ziare sau carti. HotNews.ro va prezinta in imagini cum au decurs negocierile si votul care a dus la caderea Guvernului.

Deputatii si senatorii de la putere si din opozitie au purata negocieri pentru a-si asigura voturile. La PSD, Viorel Hrebenciuc si Aura Vasile au tinut abacul.

Intre timp ministri PDL se intrebau daca ziua urmatoare vor mai fi in functie. Uni insa au ales sa se relaxeze cu un banc sau un ziar ori chiar o carte aleasa. Vezi aici ce au facut inaintea votului Emil Boc, Elena Udrea, Theodor Paleologu, Gheorghe Pogea si restul ministrilor.

Tensiunea a ajuns la maxim chiar inaintea votului. Desi pe holuri se stia ca UDMR va vota in favoarea motiunii, liderii puterii si ai opozitiei inca negociau cu maghiarii. Marko Bela si Gyorg Frunda in schimb citeau ultimele sondaje. Nici la vot nu a fost clar ce a facut UDMR.

Clarificarile au venit la anuntul oficial. Guvernul a picat. Vezi mai jos ce au spus Emil Boc, Marko Bela si Mircea Geoana.

Dupa vot, in fata usii plenului Parlamentului, doi pesedisti s-au intalnit cu un pedelist si au purtat un dialog desprins din Caragiale:

Pesedistii: Ai vazut ca a picat

Pedelistul: Ei da! a picat. Si ce?! Noi am facut... (aici se lanseaza intr-o apologie a realizarilor cabinetului Boc)

Pesedistii: Hai sa isi spunem noi o zicala misto ca tot a fost la moda. Auzi aici: "Cusca si cureaua lata ce Guvern ati fost odata"

In schimb, un simplu spectator la intreaga cearta politica a esentializat si partea tragica a evenimentului: "La naiba si cu astia. Pica Guvernul, creste euro si maine eu trebuie sa platesc rata la banca".