Premierul Emil Boc mizeaza pe responsabilitatea si constiinta parlamentarilor la votul din Parlament pe motiunea de cenzura care ar putea duce la caderea cabientului Boc II. El a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca o cadere a actualului guvern ar putea declansa „o adevarata criza politica”, ar fi in pericol plata salariilor si pensiilor, iar Romania risca sa mai primesca urmatoarea transa de la FMI.

„O adevarata criza politica incepe cu caderea unui guvern si instabilitate guvernamentala. Doi: neasumarea obligatiilor Romaniei, nu ale guvernului, fata de Comisia Europeana si FMI poate pune in pericol finantarea deficitului, cu tot ce inseamna salarii, pensii, investitii in aceasta tara. Trei: daca, in luna octombrie, expertii de la Comisie si de la Fond nu mai vin in România, România nu va mai beneficia de urmatoarea transa din decembrie de la Comisia Europeana si FMI, iar de aici pot intra intr-un derapaj social toate celelalte componente. Trebuie toata lumea sa-si asume aceste lucruri”, a spus Boc la Realitatea TV.

Premierul a adaugat ca se bazeaza pe responsabilitatea si pe constiinta parlamentarilor pentru ca motiunea sa nu treaca.

„Am incredere in responsabilitatea si constiinta parlamentarilor, indiferent de partidele din care provin, pentru ca acesti parlamentari de astazi nu mai sunt listacii de ieri. Sunt totusi niste parlamentari care dau socoteala in fata circumscriptiei unde au fost alesi, in colegiul lor uninominal”.

Dezbaterea motiunii "11 impotriva Romaniei" initiata de PNL si UDMR este programata sa inceapa la ora 10:00. Pentru ca guvernul sa cada este nevoie de 236 de voturi.