Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, la o intalnire cu investitorii straini, ca actuala cota unica de impozitare si-a atins limitele:

"Va trebui sa stam umar la umar, Guvern, mediul economic si mediul social. Evident ca nu vom putea evita o discutie pe fiscalitate in perioada urmatoare si este clar ca in acest moment din punctul meu de vedere ceea ce a fost o teza populara, problema cotei unice de impozitare se pare ca si-a atins limitele(...) Orice atentat la libertatea pietei si la modelul de capitalism din zona occidentala este o eroare fatala, dar cred in acelasi timp ca a nu reglementa aceasta forma de capitalism si a nu crea un echilibru corect intre zona economica si zona sociala reprezinta, de asemenea, un risc mare", a explicat Geoana, citat de NewsIn.

"Prin legea responsabilitatii fiscale pe care o voi promulga, sunt convins, ca pana la finalul anului vom elimina posibilitatea ca un guvern sa modifice Codul Fiscal atunci cand doreste dupa bunul plac sau dupa schimbarile de meteorologie. Vom limita in mod dramatic capacitatea guvernelor de a face rectificari bugetare in absenta unei aprobari explicite a Parlamentului Romaniei", a continuat liderul PSD.

El a mai promis introducerea, dupa un model pe care Trezoreria britanica l-a aplicat, in premiera in Romania masuratori de eficienta a cheltuirii banului public, astfel ca trimestrial fiecare minister va trebuie sa prezinte modul in care a cheltuit banul public.