Presedintele Senatului, Mircea Geoana, va sesiza Curtea Constitutionala pentru legalitatea decretelor prin care ministrii PD-L au fost numiti interimari in locul demisionarilor de la PSD, a anuntat luni Victor Ponta, proaspat numit purtator de cuvant al social-democratilor pentru campania electorala la alegerile prezidentiale.

"Opinia noastra este ca s-a schimbat structura politica a guvernului si premierul ar fi trebuit sa vina in fata Parlametnului pentru un vot", a argumentat el, adaugand ca, in opinia sa, premierul Emil Boc "a fugit din fata parlamentului".

El a precizat ca acest demers este necesar pentru a se sti daca actele emise de acesti ministri au valoare juridica.

De asemenea, PSD va intocmi "un raport juridic si va depune toate actiunile juridice, inclusiv plangeri penale, impotriva tuturor ministrilor care au demis in mod ilegal din functii persoane aflate la conducerea deconcentratelor. Il avem in vedere mai ales pe ministrul interimar al Educatiei, Emil Boc", a avertizat Ponta.

Intrebat cum comenteaza zvonurile potrivit carora PNL l-ar propune pe Klaus Johannis pentru postul de prim ministru, Ponta a spus ca PSD "sustine un premier tehnocrat, din afara celor trei partide".

"Incercam prin discutiile cu PNL si UDMR sa ajungem la o propunere comuna. Nici nu suntem de acord, nici impotriva domnului Klaus Johannis", a comentat el.